به گزارش شهر بورس، بر اساس گزارش جدید نشریه اکونومیست، کشور سوئیس همچنان به عنوان ثروتمندترین کشور جهان در سال 2025 شناخته شده است. این کشور با میانگین درآمد سالانه بیش از 100 هزار دلار در صدر قرار دارد. پس از سوئیس، سنگاپور و نروژ با درآمدهای سالانه 90 هزار و 700 دلار و 86 هزار و 800 دلار به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
معیارهای مختلف رتبهبندی کشورهای ثروتمند
در این رتبهبندی، اکونومیست سه شاخص اصلی را برای سنجش ثروت کشورهای مختلف در نظر گرفته است: تولید ناخالص داخلی سرانه، برابری قدرت خرید (که تفاوت قیمتها میان کشورها را در نظر میگیرد)، و ساعات کاری که بهطور مستقیم تأثیرگذار بر رفاه عمومی است. طبق این معیارها، با توجه به تفاوتهای هزینهها و ساعات کاری، نروژ در رتبه اول قرار میگیرد و پس از آن، سنگاپور و سوئیس قرار دارند.
صعود چشمگیر گویان در رتبهبندی
یکی از کشورهای با رشد چشمگیر در این رتبهبندی، گویان است که به لطف رونق نفتی، توانسته است میانگین درآمدها را بیش از 40 درصد افزایش دهد. این صعود باعث شد که گویان به رتبه 17 برسد، که در نوع خود یک دستاورد بزرگ محسوب میشود.
پایینترین رتبه برای بوروندی
در مقابل، کشور بوروندی که بیشترین جمعیت زیر 17 سال را دارد، در پایینترین سطح این رتبهبندی قرار دارد. درآمد سرانه در این کشور تنها 0.15 درصد از سوئیس است و حتی با در نظر گرفتن تفاوتهای قیمتها، یک نفر در سوئیس برابر با 100 نفر در بوروندی درآمد دارد.
حذف برخی کشورها از رتبهبندی
در این گزارش، کشورهای خاصی از رتبهبندی کنار گذاشته شدهاند، از جمله ایرلند و لوکزامبورگ که بهدلیل تأثیرات مالیاتی و رفتوآمدهای شغلی خارجی، دادههای نادرستی در خصوص تولید ناخالص داخلی داشتهاند. این گزارش همچنین نابرابریها و ارزش داراییها را در نظر نگرفته است.
نتیجهگیری
اکونومیست تأکید میکند که هیچکدام از شاخصهای استفادهشده به تنهایی نمیتواند بهطور کامل وضعیت رفاه مردم را نشان دهد، اما این دادهها میتوانند راهنمایی مفیدی برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشورها باشند.
منبع: اقتصادنیوز