اشتراک گذاری
دولت و بانک مرکزی اعتقادی به رشد بورس ندارند

علی سعدوندی در گفت‌وگو با شهر بورس:
دولت و بانک مرکزی اعتقادی به رشد بورس ندارند

علی سعدوندی می‌گوید که دولت و بانک مرکزی اعتقادی به رشد بورس ندارند و از آن پشتیبانی و حمایت نمی‌کنند؛ با این حال وی معتقد است که فروش اوراق تنها مشکل این روزهای بازار سرمایه نیست.
دولت و بانک مرکزی اعتقادی به رشد بورس ندارند

علی سعدوندی در گفت‌وگو با شهر بورس:
دولت و بانک مرکزی اعتقادی به رشد بورس ندارند

علی سعدوندی می‌گوید که دولت و بانک مرکزی اعتقادی به رشد بورس ندارند و از آن پشتیبانی و حمایت نمی‌کنند؛ با این حال وی معتقد است که فروش اوراق تنها مشکل این روزهای بازار سرمایه نیست.

علی سعدوندی در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره افت بازار سرمایه طی روزهای اخیر، اظهار داشت: دولت از بازار سرمایه پشتیبانی و حمایت نمی‌کند. متاسفانه دولت و بانک مرکزی اعتقادی به رشد بازار سهام ندارند.

وی با اشاره به افزایش فروش اوراق دولتی در روزهای اخیر، خاطرنشان کرد: دولت در حال فروش اوراق است و اگر اوراق به فروش هم نرسد، مشکلی به وجود نمی‌آید. اگر هم اوراق منتشر نشود، دولت بانک‌ها را مجبور می‌کند که وام بدهند یا از تن‌خواه گردان بانک مرکزی استفاده می‌کند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اینکه بازار سرمایه به اوراق حساس باشد، غلط است. مسئله اصلی این است که بورس تقویت نمی‌شود. مسئله اصلی تثبیت قیمت و نرخ ارز است. اوراق بارها به فروش رسیده و امسال هم سیاست دولت فروش اوراق نیست و این اشتباهی بوده که فعالان بازار در موضع گیری‌هایی که داشتند، انجام دادند. یعنی چه بهتر که دولت سیاست انبساطی‌تری داشت و اوراق هم منتشر می‌کرد و در نتیجه وضعیت بازار بهتر از این بود.

وی عنوان کرد: الان بنا نیست دولت مانده اوراق را نسبت به سال گذشته افزایش بدهد. الان سیاست پولی کاملاً انقباظی شده و نرخ بهره به شدت افزایش پیدا کرده است. ما گفتیم که نرخ بهره را به تدریج افزایش بدهند، اما خیلی از افراد در موضع گیری اشتباه اساسی کردند. در نتیجه نرخ بهره افزایش پیدا نکرد.


بیشتر بخوانید: عبده تبریزی: بورس برای رشد رقیبی ندارد/ مسکن وارد رکود شده است + فیلم


سعدوندی به شهر بورس گفت: در حال حاضر زمانی که نرخ بهره بین بانکی ثابت مانده، نرخ بهره بازار به شدت افزایش پیدا می‌کند و این در حالتی است که احتمالاً انتظارات تورمی هم تا حدی کاهش پیدا کرده و اگر همه این موارد را در کنار هم قرار بدهیم، می‌بینیم که اصلاً وضعیت مناسبی نیست؛ پس تنها مشکل بازار سرمایه انتشار اوراق نیست.

این کارشناس اقتصادی به تشریح راه‌های کنترل تورم پرداخت و گفت: نرخ تورم از طریق کنترل کسری بودجه است. دولت باید تا حدی هزینه‌ها را کنترل و کسری بودجه را از طریق اوراق تامین کند. اگر این کار را انجام بدهد، تا حد زیادی کسری بودجه کنترل خواهد شد.

سعدوندی با بیان اینکه سیاست کنترل مقطعی تورم به هیچ وجه برای بازار سرمایه مناسبت نیست، عنوان کرد: اینکه دولت بخواهد در کوتاه مدت و به صورت مقطعی تورم را مهار کند، مثل تمام سال‌هایی که این کار را انجام داده، برای بازار مناسب نیست.

وی افزود: راه حل اصلی مهار تورم از اصلاحات مالی و پولی می‌گذرد و اگر بازار به این نتیجه برسد که دولت واقعاً برای همیشه تورم را کنترل خواهد کرد، واکنش مثبتی خواهد داشت. فعلاْ این تحرکات ضد تورمی دولت مقطعی بوده و هیچ برنامه مشخصی برای آینده ندارد.

اخبار مرتبط

06 خرداد 1404
اخبار کدال
اخبار کدال
امروز سه شنبه 6 خردادماه 1404، اطلاعیه‌های متعددی در سایت...
06 خرداد 1404 | اخبار کدال
06 خرداد 1404
بهرام سرمست استاندار آذربایجان‌شرقی، در قالب برنامه «سه‌شنبه‌های اقتصادی»، به...
06 خرداد 1404 | بخش های خبری
06 خرداد 1404
آخرین خبر از واریز مرحله سوم سود سهام عدالت
آخرین خبر از واریز مرحله سوم سود سهام عدالت
پس از ماه‌ها انتظار، باقیمانده سود سهام عدالت عملکرد سال...
06 خرداد 1404 | اخبار بورس

نظرات

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *