اشتراک گذاری
قیمت طلا و سکه 19 شهریور 1402 چگونه پیش بینی می شود؟

حراج حضوری شمش طلا در راه است؛ زمان و شرایط اعلام شد

مرکز مبادله ارز و طلای ایران جزئیات زمان، شرایط و مدارک لازم برای حضور در یکصد و نهمین حراج شمش طلا را اعلام کرد.
قیمت طلا و سکه 19 شهریور 1402 چگونه پیش بینی می شود؟

حراج حضوری شمش طلا در راه است؛ زمان و شرایط اعلام شد

مرکز مبادله ارز و طلای ایران جزئیات زمان، شرایط و مدارک لازم برای حضور در یکصد و نهمین حراج شمش طلا را اعلام کرد.

به گزارش شهر بورس، یکصد و نهمین جلسه حراج شمش طلا در حالی روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در مرکز مبادله طلا و ارز ایران برگزار خواهد شد که متقاضیان خرید می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه، در یکصد و نهمین حراج این مرکز شرکت کنند.

متقاضیان خرید

طبق شیوه نامه شماره ۶ مورخ ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳، «فروشندگان عمده شمش طلا»، «تولیدکننده و سازنده فعال مصنوعات طلا» و «خرده فروشان طلای آبشده» مجاز به خرید شمش طلا در مرکز مبادله ایران هستند. متقاضیان باید دارای پروانه کسب مجاز و معتبر باشند. پروانه کسب متقاضیان خرید که توسط اتحادیه‌های طلا و جواهر صادر می‌شوند، باید در درگاه ملی مجوز‌ها ثبت و قابل استعلام باشند.

شایان ذکر است، علاوه بر متقاضیان حوزه صنعت طلا، بانک عامل نیز با تایید بانک مرکزی می‌تواند در حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران خرید انجام دهد. بانک عامل نیز می‌تواند هر بانکی باشد؛ اما باید دارای مجوز و تاییدیه بانک مرکزی جهت شرکت در حراج شمش طلا باشد. البته باید اشاره داشت که هر بانک که دارای مجوز از بانک مرکزی است، باید برای هر جلسه حراج، مجوز لازم برای آن حراج و در تعداد معین و مشخص را اخذ کند و اینگونه نیست که در هر حراج که شرکت کند بتواند به هر تعداد که بخواهد شمش طلا خریداری کند.

تبلیغ درون‌خطی

مدارک شرکت در حراج شمش طلا؛ ویژه متقاضیان خرید

متقاضی خرید شمش طلا جهت شرکت در حراج باید مدارک لازم را به مرکز مبادله ارز و طلای ایران ارائه دهد. این مدارک شامل «اصل نامه درخواست شرکت در حراج) منتشره در تارنمای رسمی www.ice.ir فرم شماره ۱۱ و ۱۲، («اصل کارت ملی»، «اصل پروانه کسب صادره از درگاه ملی مجوز‌های کشور»، «اصل فیش بانکی واریز وجه الضمان»، «اصل گواهی امضا نزد دفاتر اسناد رسمی به نام مرکز مبادله ارز و طلای ایران» و «آخرین آگهی روزنامه رسمی (ویژه اشخاص حقوقی)» است.

حداقل و حداکثر حجم خرید شمش طلا

حراج حضوری در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به دو شیوه حراج خرد و حراج عمده صورت می‌گیرد. متقاضیان خرید (سه گروه اول به غیر از بانک عامل) می‌توانند در حراج خرد حداقل یک و حداکثر پنج قطعه شمش طلای یک کیلوگرمی خرید کند؛ سقف خرید خرد در هر هفته تقویمی، صرفا پنج قطعه شمش طلای استاندارد خواهد بود. این گروه‌ها در حراج عمده نیز مجاز به خرید حداقل یک و حداکثر چهار بسته شمش طلای استاندارد است؛ هر بسته شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران حاوی پنج قطعه شمش یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ در هزار است.

گفتنی است، سقف خرید عمده در هر هفته تقویمی صرفا ۲۰ قطعه شمش طلای استاندارد است. طبق دستورالعمل و شیوه‌نامه مرکز مبادله ایران، به ازای هر هفته تقویمی، هر خریدار می‌تواند تا سقف ۲۵ قطعه شمش طلا از مرکز خریداری کند که ۲۰ قطعه آن در تالار عمده معاملات شامل چهار بسته پنج عددی و در حراج خرد شامل پنج قطعه (۵ خرید یک عددی) است. شایان ذکر است، بانک مرکزی سقف خرید شمش طلا را برای بانک‌های عامل، مشخص می‌کند و این سقف در حراج ممکن است تغییر کند.

کارمزد حراج

کارمزد حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران به ازای هر طرف شرکت کننده در حراج، دو در هزار (۰،۲ درصد) ارزش معامله است.

قیمت پایه

حداقل قیمت پیشنهادی توسط متقاضی عرضه در روز حراج در فرم «درخواست متقاضی عرضه شمش طلای استاندارد نسبت به شرکت در جلسه حراج حضوری مرکز مبادله ارز و طلای ایران» به هیات حراج اعلام می‌شود؛ این فرم توسط صاحبان امضاء مجاز شرکت تکمیل می‌شود.

روش معاملاتی

معاملات به روش حراج حضوری و به صورت نقد صورت می‌گیرد.

اخبار مرتبط

09 مرداد 1404
برق ۶۱ اداره پرمصرف تهران قطع شد
برق ۶۱ اداره پرمصرف تهران قطع شد
خاموشی‌های برق در تبریز پنجشنبه 9 مرداد به‌صورت مرحله‌ای اجرا...
09 مرداد 1404 | بخش های خبری
09 مرداد 1404
درصورتی که قصد خرید فردا سوبا M۴ مدل ۱۴۰۳ از...
09 مرداد 1404 | بازار خودرو
09 مرداد 1404
پایان عرضه اوراق همیار/ ۱۳۷ هزار سهام‌دار پرتفوی خود را بیمه کردند
پایان عرضه اوراق همیار/ ۱۳۷ هزار سهام‌دار پرتفوی خود را بیمه کردند
مدیریت نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام...
09 مرداد 1404 | اخبار بورس
09 مرداد 1404
واردات بنزین سوپر به زودی آغاز می‌شود
واردات بنزین سوپر به زودی آغاز می‌شود
مدیر بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران...
09 مرداد 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *