جزئیات بازار سوم معاملات ارزی
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، قرار است در کنار بازار نیما و بازار آزاد اسکناس، بازار سومی برای معاملات ارزی ایجاد شود. شنیدهها حاکی از آن است که در بازار جدید، نحوه تخصیص ارز صادرکنندگان (بهجز شرکتهای فولادی و پتروشیمی)، به جای سامانه نیما به وزارت صمت سپرده خواهد شد. درنتیجه بهمنظور تسریع نیازهای
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، قرار است در کنار بازار نیما و بازار آزاد اسکناس، بازار سومی برای معاملات ارزی ایجاد شود. شنیدهها حاکی از آن است که در بازار جدید، نحوه تخصیص ارز صادرکنندگان (بهجز شرکتهای فولادی و پتروشیمی)، به جای سامانه نیما به وزارت صمت سپرده خواهد شد.
درنتیجه بهمنظور تسریع نیازهای واحدهای تولیدی، از مکانیزمهای تهاتری واردات در مقابل صادرات و واردات در مقابل ارز اشخاص بهره گرفته شود. کارشناسان معتقدند: این روش میتواند صفهای نیما را کوتاه میکند؛ اما امکان این نیز وجود دارد که عدم شفافیت در معاملات ارزی تداوم یابد.
عبدالناصر همتی، از بسته جدید معاملات ارزی با هدف تسهیل واردات خبر داد
رئیسکل بانکمرکزی از رونمایی بسته جدید ارزی در هفته جاری خبر داد. این بسته ارزی نشان میدهد قرار است در کنار بازار اسکناس و بازار نیما، یک بازار معاملات ارزی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد شود. براساس اعلام همتی، قرار است مکانیزم جدیدی برای تخصیص ارز حاصل از صادرات (غیر از پتروشیمیها و فولادیها) برای برخی از بنگاههای تولیدی به منظور تامین ارز ایجاد شود.
براساس گزارش دنیای اقتصاد، در این بسته جدید عرضه ارز صادرکنندگان به جای اینکه در صف عرضه در سامانه نیما باشد، توسط وزارت صنعت و معدن دریافت و از روش تهاتری، واردات در مقابل صادرات و روش واردات در مقابل ارز اشخاص استفاده میشود. علاوه بر این رئیسکل بانکمرکزی خبر داد عرضه ارز نیز در سامانه نیما افزایش یافته است. این دو موضوع میتواند باعث تعادلبخشی به بازار ارز شود.
دو پیام ارزی رئیسکل بانکمرکزی
رئیسکل بانکمرکزی در پست اینستاگرامی خود دو خبر تحلیلی از ارز منتشر کرد. همتی اعلام کرده مقررات مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور در هفته جاری اعلام میشود. در این پیام آمده است که «برمبنای تقاضای فعالان اقتصادی بخشخصوصی و برای تسهیل برگشت هرچه بهتر ارز ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد و بهطور ویژه، تامین مواد اولیه و نیازهای وارداتی واحدهای تولیدی کشور، مقررات موردنظر در این خصوص به تایید ستاد اقتصادی دولت رسید که جزئیات آن این هفته منتشر میشود.»
از سوی دیگر، همتی خبر داده که سرعت عرضه ارز در سامانه نیما افزایش پیدا کرده است. به بیان دیگر، علاوه بر افزایش سرعت عرضه ارز در سامانه نیما، یک بازار سوم معاملات ارزی اعلام شده است.
در متن خبر او آمده است که «همانگونه که قبلا اعلام و پیشبینی میشد، عرضه ارز در سامانه نیما به سرعت افزایش یافته و روند معاملات حوالههای ارزی رشد خوب و قابلتوجهی پیدا کرده است. در بسته جدید در کنار توسعه روش واردات در مقابل صادرات و واردات در مقابل ارز اشخاص، بر تقویت سامانه نیما بهعنوان محور مبادلات مربوط به حواله ارزی تاکید شده است.»
بنابراین براساس این بسته، ارزهای حاصل از صادرات شرکتهای فولادی و پتروشیمی در سامانه نیما و ارز حاصل از صادرات سایر شرکتها که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل ارز صادراتی را تشکیل میدهد در اختیار وزارت صمت قرار بگیرد.
اجرای بازار سوم دو نکته مثبت دارد: اول اینکه شرکتها برای عرضه و تقاضای ارز در صف نیما قرار نمیگیرند و دوم احتمالا قیمت ارز در این شرکتها به بیشتر از قیمت ارز نیمایی برسد که با این شرایط صف ارزهای نیمایی کمتر شده و شرکتهای صادرکننده ترغیب میشوند ارز خود را عرضه کنند. در نتیجه معاملات نیز به قیمتهای تعادلی نزدیکتر میشود.
ارقام پولی جدید از زبان همتی
عبدالناصر همتی در صفحه اینستاگرامی خود در خصوص بازار سوم معاملات ارزی و بخش دیگر ارقام جدیدی از رشد پایه پولی و نقدینگی در ۷ ماه نخست سال جاری منتشر کرد. او در بخشی از این پیام آورده است که «نرخ رشد پایه پولی و نقدینگی بهرغم فشارهای وارده به بانکمرکزی بهخاطر شرایط خاص کشور و نیز نیازهای مرتبط با کرونا، تا حد ممکن مدیریت و کنترل شده است.
در پایان هفته سوم مهرماه ۹۹ رشد پایه پولی و نقدینگی نسبت به پایان سال قبل به ترتیب ۵/ ۹ درصد و ۱۸ درصد ثبت شده است که رقمهای نهایی آن در پایان مهرماه، توسط بانکمرکزی اطلاعرسانی خواهد شد.»
براساس ارقام اعلام شده از سوی رئیسکل بانکمرکزی، تا پایان هفته سوم مهرماه، رقم پایه پولی به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان و رقم نقدینگی در این مدت به ۱/ ۲۹۱۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.
اگرچه ارقام اعلام شده توسط رئیسکل بانکمرکزی برای سه هفته اول مهرماه است اما با کمی اغماض و چشمپوشی از هفته آخر مهرماه اگر ارقام برای مهرماه در نظر گرفته شود، در نتیجه محاسبات نشان میدهد پایه پولی از رقم ۶/ ۳۷۱ هزار میلیارد تومان در شهریورماه به رقم ۳۸۶ هزار میلیارد تومان در مهرماه رسیده که رشد حدودی ۹/ ۳ درصدی را ثبت کرده است.
این درحالی است که رشد پایه پولی در شهریور به نسبت مرداد ۴/ ۲ درصد بوده که در مهرماه رشد حدود ۵/ ۱ واحد درصدی را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید؛
واکنش عجیب بازار به پیشفروش خودروسازان/ خودرو گران شد!
شروع متفاوت بازار سهام/ شاخص کل کانال ۱.۳ میلیون واحدی را پس گرفت
برچسب ها :اقتصاد ایران ، وزارت صمت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0