شورای حکام آژانس اتمی قطعنامه ارائه شده توسط آمریکا و تروئیکای اروپایی علیه ایران را تصویب کرد.
به گزارش شهر بورس، بر اساس جزئیاتی از قطع نامه شورای حکام، قطعنامه ضد ایرانی با ۳۰ رای موافق، دو رای مخالف (روسیه و چین) و سه رای ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید. در این قطعنامه از ایران خواسته شده که با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند.
ایران با آژانس انرژی اتمی همکاری کامل داشته باشد!
نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین از آغاز نشست شورای حکام و معرفی پیش نویس قطعنامه ضدایرانی توسط نماینده آلمان خبر داد.
«استفان کلمنت» (Stephan Klement) سفیر اتحادیه اروپا و رئیس هیات بروکسل در سازمانهای بین المللی مستقر در وین
در نشست بررسی اجرای پادمان در ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرد: اتحادیه اروپا عمیقا نگران عدم همکاری اساسی ایران پیرامون حل و فصل مشکلات پادمانیِ برجسته است!
سفیر اتحادیه اروپا و رئیس هیات بروکسل در سازمانهای بین المللی مستقر در وین در پیامی توییتری بدون اشاره به نقض عهد بروکسل در قبال توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با تهران نوشت: از ایران می خواهیم که به همکاری فوری و کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی بر سر این مسائل بپردازد.
آمریکا: به دنبال تقابل با تهران برای اهداف سیاسی نیستیم
«لورا هولگیت» با ایراد سخنانی در نشست شورای حکام ادعاهای ساختگی علیه ایران در خصوص مسائل پادمانی را تکرار و ادعا کرد: گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روشن میسازد که ایران همکاری اساسی لازم را برای حل نگرانیهای جدی و برجسته پادمانی مربوط به مواد و فعالیتهای هستهای اعلامنشده احتمالی در ایران ارائه نکرده است.
اولیانوف: فشار بر تهران منجر به تشدید تنش میشود
به نقل از حساب توئیتری دفتر نمایندگی مسکو در وین نوشت شده، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در شهر وین در نشست بررسی اجرای پادمان در ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سخنانی اعلام کرد: هنوز فرصت برای از سرگیری اجرای برجام وجود دارد.
نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در نشست جاری شورای حکام در این باره افزود: اما متأسفانه برخی از اعضای شورا حساسیت شرایط موجود را درک نمی کنند و برای ارائه قطعنامه نابهنگام ضد ایرانی فشار می آورند.
وی در این خصوص تأکید کرد: مذاکرات وین به آنها یاد نداد که فشار بر تهران منجر به تشدید تنش می شود.
جلسه بررسی اجرای پادمان در ایران، ساعتی پیش در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی آغاز شد.
خبرگزاری رویترز پیشتر مدعی شده بود: آمریکا و تروئیکای اروپایی پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی را جهت ارائه در نشست آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی آماده کرده اند.
بنا به ادعای رویترز در متن پیش نویس این قطعنامه کشورهای غربی از جمهوری اسلامی ایران می خواهند به سوالات ادعایی آژانس در خصوص پیدا شدن آثار اورانیوم یافت شده در سه سایت خود پاسخ دهد.
سخنگوی وزارت خارجه چین هم در این ارتباط گفته بود: گزارش های مربوطه را دیده ام. چین با اقدامات کشورهای مربوطه برای تحت فشار قرار دادن ایران از طریق فشار بر شورای حکام آژانس در جهت تصویب قطعنامه مخالف است. حقایق بارها ثابت کرده که فشار نمی تواند هیچ مشکلی را حل کند، بلکه تنها به تشدید تنش کمک و اوضاع را پیچیدهتر می کند.
لیجیان مذاکرات وین برسر احیای برجام را در مقطعی حیاتی دانست و تاکید کرد حرکات تقابلی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تنها همکاری بین ایران و آژانس را تضعیف کرده و روند مذاکرات را مختل میکند.
بررسی اجرای پادمان در ایران
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین طی پیامی توییتری از آغاز بررسی اجرای پادمان در ایران در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داد.
در پیام توییتری نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در این خصوص آمده است: شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بررسی مسئله «راستی آزمایی هسته ای: توافقنامه پادمانی NPT با ایران» را آغاز کرد.
نماینده آلمان همین الان قطعنامه مربوط به این موضوع را ارائه کرد. مرتبط بودن این پیش نویس در شرایط فعلی به شدت محل تردید است.
جزئیاتی از قطع نامه شورای حکام
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در توییتی نوشت: شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه ارائه شده علیه ایران توسط آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را تصویب کرد. ۳۰ کشور رای موافق، ۲ کشور (چین و روسیه) رای مخالف و ۳ کشور (هند، لیبی و پاکستان) رای ممتنع دادند. بنابراین کشورهایی که نماینده نیمی از بشریت هستند از این قطعنامه حمایت نکردند.
پیشنویس قطعنامه انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه ایران به نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه شده است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد که آمریکا و تروئیکای اروپا پیشنویس قطعنامهای را برای ارائه به نشست آتی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تهیه کردهاند که از ایران درخواست میکند به سوالات پادمانی آژانس فورا پاسخ دهد.
پیشنویس این قطعنامه از ایران میخواهد به سؤالات باقیمانده آژانس درباره ذرات اورانیوم پیدا شده در سه مکان هستهای توضیح دهد. در پیشنویس این قطعنامه آمده است: شورای حکام از ایران میخواهد که هرچه فوری برای اجرای تعهدات قانونیاش اقدام و بدون اتلاف وقت به پیشنهاد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای همکاری بیشتر جهت شفافسازی و حلوفصل مسائل باقیمانده پادمانی عمل کند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه درمورد قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه ایران تصریح کرد: ما این قطعنامه را سازنده نمیدانیم و معتقدیم که این اقدامات هم در مسیر کل همکاریهای ما با آژانس و هم مذاکرات اثرات منفی خواهد داشت و بانیان این قطعنامه باید بدانند هر چقدر هم این قطعنامه را شکلی معرفی کنند از نظر ما مردود است.
یک راه حل برای کاهش اثرات سیاست خارجی بر وضعیت بازارها
باید ما تکلیف خود را در سیاست خارجی روشن کنیم؛ یا باید مذاکرات را بهطور کامل و رسمی کنار بگذاریم تا بازار تکلیف خود را بداند و اقتصاد ایران هم تبعات مخرب این شکست را بپذیرد یا اینکه یک بار برای همیشه تعامل همهجانبه را با جهان داشته باشیم و یک توافق خوب را رقم بزنیم تا ضمن ارتقای ارزش پول ملی، زمینه برای جهش روابط اقتصادی و تجاری با جهان شکل بگیرد.
بنابراین حصول توافق تنها اثری مثبت در حوزه بازار ارز ندارد، بلکه میتواند چرخ لنگ اقتصاد را هم به حرکت درآورد.
با شعار، حرفدرمانی و ادعا کاری از پیش نمیرود. اگر اینچنین بود سالها پیش اقتصاد ایران درست میشد و ما شاهد این مشکلات نبودیم. وگرنه شرایط کجدارومریز ما در وین فقط به بیثباتی بازار ارز و به تبع آن آثار مخربش بر اقتصاد میانجامد.
برجام و لغو تحریمها در کنار دیگر عوامل میتواند رشد اقتصادی را برای کشور رقم بزند، اما بیشک تداوم بنبست کنونی و شکست در مذاکرات، یکی از مهمترین پارامترهای تصاعد بحران اقتصادی در کشور است.
.
پژمان شیرمردی معاون انرژی اتمی گفت: مشکلات کشور با فناوری پیشرفته هستهای حل میشود.
آقای شیرمردی،
مشکلات کشور اتمی نیست بلکه اقتصادی سیاسی میباشد فقط در صورتی حل میشود که جمهوری اسلامی مثل کره جنوبی برای تصویب قانون اساسی مجلس مؤسسان را که نیاز به تأیید یا رد صلاحیت ندارد فراخواند مؤسسان عفو عمومی بدهند تا جنایتکاران 43سال گذشته از مجازات معاف گردند.
خاکساری تا دلیل جان آگاه من است، میکند هموار هر چاهی که در راه من است.
انتقام از دشمن عاجز به نیکی میکشم، میکنم سرسبز خاری را که در راه من است.
سرور گرامی،
تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که همصدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی.
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی.
با تشکر از توجه شما.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1