توسعه پتروشیمی، کلید رشد اقتصادی ایران در دهه آینده
به گزارش شهر بورس، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت که با کاهش تقاضای نفت ایران در ده سال آینده، میتوانیم با توسعه صنعت پتروشیمی، رشد اقتصادی کشور را تضمین کنیم.
رشد صنعت پتروشیمی در شرایط جدید جهانی
مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت، در پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی، به اهمیت صنعت کاتالیست اشاره کرد و گفت: این صنعت در حوزههای مختلف از جمله پالایشگاهها و صنایع ذوب معادن کاربرد دارد، اما نقش مرکزی آن در صنعت پتروشیمی بسیار حیاتی است.
وی تأکید کرد: تأمین خوراک واحدهای تولید داخل باید اولویت اول باشد. تأمین سوخت و نیازهای نیروگاهی نیز باید مدنظر قرار گیرد. بسیاری از کشورها اعلام کردهاند که تولید خودروهای بنزینی را متوقف کرده و به سمت انرژیهای تجدیدپذیر حرکت میکنند.
تغییرات جهانی و اثرات آن بر بازار نفت
شاهمیرزایی ادامه داد: اروپا برنامه دارد تا سال ۲۰۳۰ تولید و توزیع خودروهای بنزینی و گازوئیلی را ممنوع کند. چین نیز که بزرگترین متقاضی نفت خام بود، در حال کاهش مصرف سوخت فسیلی و حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر است.
قیمت نفت بار دیگر به دلیل اختلالات تولید در میادین بزرگ نفتی و تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی بین روسیه و اوکراین، روند صعودی به خود گرفته است.
وی افزود: مصرف نفت از ۱۰۵ میلیون تن به ۹۰ میلیون تن کاهش خواهد یافت که تأثیرات جغرافیای سیاسی و اقتصادی قابل توجهی بر کشورهای نفتخیز خواهد داشت. در سال گذشته، ۳۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی صادر شد و تولید این محصولات از مرز ۸۰ میلیون تن گذشت.
شاهمیرزایی گفت: تأمین خوراک پتروشیمی یکی از مهمترین اولویتها است و باید تصمیمگیران صنعت نفت در رفع نقایص این حوزه تلاش کنند. روند جهانی موازنه مصرف نفت را برهم خواهد زد و ما با داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز، باید برای آینده برنامهریزی کنیم.
توسعه صنعت پتروشیمی و تأمین رشد اقتصادی
معاون وزیر نفت اظهار داشت: ایران با نیروی انسانی متخصص و امکانات اقتصادی میتواند با توسعه صنعت پتروشیمی، تغییرات جهانی را به نفع خود مدیریت کند. توسعه پتروشیمی از تخصیص زمین تا صدور مجوز و تسهیلات باید سرعت بگیرد تا شاهد افزایش روند توسعه پتروشیمیها باشیم.
وی افزود: در ماههای اخیر، ۶ طرح پتروشیمی با حضور معاون اول رئیس جمهوری افتتاح شد و چندین طرح دیگر نیز در آینده نزدیک به چرخه تولید کشور اضافه خواهند شد. توافق ۶.۵ میلیارد دلاری با واحدهای پتروشیمی برای سرمایهگذاری در میادین گازی نیز میتواند کمک مؤثری در تأمین پایدار خوراک پتروشیمیها باشد.
شاهمیرزایی تصریح کرد: تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد کرده و صادرات محصولات نهایی را جایگزین صادرات محصولات نیمهخام کند.
وی اشاره کرد: با لایحهای که در برنامه هفتم گنجانده شد، تخفیفهای قابل توجهی برای خوراکهای مایع و گازی ارائه خواهد شد، به شرط اینکه ۴۰ درصد از سود سالیانه خود را صرف توسعه کنند.
منبع: مهر
برچسب ها :پتروشیمی خلیج فارس ، نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0