تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۹:۳۱
زمان مطالعه: 12 دقیقه
کد خبر : 109079

تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار در چیست؟

تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار در چیست؟
شهر پلاس: در هنگام خرید مصالح ساختمانی، تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار موضوعی مهم است که باید به آن توجه شود. دلایل بسیاری در تغییر قیمت میلگرد از محل تولید تا زمان عرضه آن موثر هستند که برخی از آن‌ها به کارخانه سازنده مربوط بوده و بعضی دیگر نیز به وضعیت بازار وابسته هستند.

به گزارش شهرپلاس، در حال حاضر مسائلی مانند عدم ثبات قیمت ارز باعث شده تا تولیدکنندگان برای کاهش هزینه‌ها و افزایش سود به کم‌ترین تغییر قیمت‌ها توجه کنند. خرید بدون واسطه از کارخانه با خرید از بازار عرضه آهن‌آلات تفاوت‌هایی دارند که دانستن آن‌ها برای افراد شاغل در صنایع مربوطه، ضروری است.

نحوه قیمت گذاری میلگرد در بازار

قیمت‌گذاری میلگردهای موجود در بازار براساس موضوعات مختلفی انجام می‌شود. علی‌رغم تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار، خرید از فروشندگان بازاری مزایایی دارد که می‌تواند هزینه نهایی خرید میلگرد را برای شما کم‌تر کند.

در بازار، قیمتی که کارخانه روی میلگردهای تولیدشده می‌گذارد، دست‌خوش تغییراتی می‌شود و فروشندگان میزان آن را چند درصد بالاتر می‌برند. بخش عمده‌ این افزایش قیمت به هزینه‌هایی مربوط است که واسطه از کارخانه تا محل عرضه صرف می‌کند. این هزینه‌ها شامل حمل‌ونقل، نگه‌داری و انبارداری، بیمه و مالیات بر ارزش افزوده می‌شود.

قیمت میلگرد در بازار ممکن است از یک فروشنده به یک فروشنده دیگر متفاوت باشد که یکی از علل آن، رقابتی است که میان واسطه‌ها برای جلب رضایت مشتریان وجود دارد.

خرید میلگرد از بازار، بسیاری از محدودیت‌های موجود در خرید بدون واسطه از کارخانه را ندارد.

زمانی که از کارخانه محصولی را می‌خرید، باید توجه کنید که مقدار سفارشتان از حد خاصی بیشتر باشد؛ درحالی‌که این مشکل در خرید از بازار وجود ندارد و دستتان در تعیین میزان میلگرد و شاخه‌ای یا کیلویی بودن آن باز است.

مورد بعدی مشکل موقعیت مکانی کارخانه‌های تولیدکننده میلگرد است که در خارج از شهر بوده و فاصله زیادی با پروژه‌های عمرانی درون شهری دارند. این موضوع باعث می‌شود تا محبور شوید هزینه زیادی را بابت حمل کالا از کارخانه تا محل مورد نظر صرف کنید و همین امر باعث افزایش هزینه‌های تکمیل پروژه‌تان خواهد شد.

این در حالی است که دسترسی به بازار فروشندگان میلگرد بسیار راحت‌تر بوده و لازم نیست مقدارزیادی از بودجه‌تان را به جابه‌جایی میلگردها اختصاص دهید.

در صورتی‌ که به مقدار زیادی میلگرد برای پروژه های بزرگ نیاز دارید، بهتر است خریدتان را از فروشنگان بازاری انجام ندهید؛ زیرا این نوع خرید برای سفارش‌های حجیم از نظر هزینه چندان به‌صرفه نیست و از طرفی دیگر، این فروشندگان امکان تامن آن را نخواهند داشت.

نحوه قیمت گذاری میلگرد از سمت کارخانه

برای قیمت‌گذاری میلگرد تولید شده در کارخانه، موضوعات متنوعی مدنظر قرار می‌گیرند که سهم همه آن‌ ها در این زمینه، یکی نیست. از این عوامل می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت روز آهن: به‌دلیل اینکه آهن و آلیاژهای آن، بخش بزرگی از مواد اولیه میلگرد را تشکیل می ‌دهند، قیمت آن نیز نقش مستقیم روی هزینه نهایی خرید میلگرد دارد.

  • هزینه تامین مواد اولیه

  • هزینه تامین انرژی

  • هزینه نگه‌داری

  • میزان عرضه و تقاضا: هرچقدر میزان مشتریان میلگرد در بازار بیشتر باشد، کارخانه قیمت بیشتری روی محصولات خود می‌گذارد، اما کاهش درخواست کنندگان باعث می‌‌شود تا مدیران برای فروش میلگردها، قیمتشان را کم کنند.

  • نوع برند: برخی از برندهای تولیدکننده میلگرد، از محبوبیت و معروفیت بیشتری برخوردار هستند و همین امر می‌تواند روی قیمت این محصول موثر باشد.

چگونگی تاثیر برند و یا کارخانه تولیدکننده بر قیمت میلگرد

نام کارخانه تولیدکننده، خود گویای محبوبیت و همچنین کیفیت محصول تولیدی خواهد بود. در ایران کارخانه هایی که میلگرد با کیفیت را در سایزهای مختلف تولید می کنند، بسیارند اما تنها چند مورد آن ها را به عنوان برند یاد می کنند که همین اسم کارخانه می تواند به صورت مستقیم بر قیمت تاثیر گذاشته و نوسانات چشمگیری نسبت به کارخانه های دیگر داشته باشد. به عنوان مثال میلگرد ظفر بناب، یکی از محصولاتی است که علاوه بر داشتن استانداردهای ملی و بین المللی، کیفیت بالایی دارد. کارخانه فو‌لا‌د ظفر بناب میلگردهای خود را به صورت شاخه آجدار و بر اساس دو آنالیز A2 و A3 تولید و روانه بازار می کند. این میلگرد جوابگوی تمامی نیاز خریدار به سایزهای مختلف است و از سایز 8 الی 32 را تولید می کند. همین مورد نیز می تواند یکی دیگر از عوامل ارجحیت میلگرد کارخانه ای به کارخانه دیگر باشد.

محدودیت های خرید میلگرد از کارخانه تولیدکننده

با توجه به اینکه در خرید میلگرد از کارخانه، واسطه‌‌ای میان مشتری و تولیدکننده وجود ندارد، شاید برخی از افراد فکر کنند که در هر صورت این نوع خرید به‌صرفه و مناسب است؛ اما این تفکر چندان صحیح نیست.

علی‌رغم حذف نقش دلال‌ها در این نوع خرید، تهیه میلگرد از شرکت تولیدکننده محدودیت‌هایی دارد:

  • محدودیت تناژ خرید میلگرد: کارخانه تولیدکننده میلگرد در هنگام خرید برایتان حداقل میزان محصول را تعیین می‌کند؛ یعنی سفارش‌هایی که کم‌تر از این مقدار باشند، ثبت نخواهند شد.

حداقل میزان سفارش میلگرد از کارخانه معمولا 24 تن است و هزینه نهایی خرید نیز براساس واحد کیلوگرم محاسبه می‌شود.

  • محدودیت در زمان خرید: امکان خرید میلگرد از درب کارخانه در هر زمانی میسر نیست و مسئولان شرکت روزهای مشخصی را برای این کار تعیین می‌کنند.

  • لزوم داشتن مجوز خرید از کارخانه: کارخانه‌های عرضه‌کننده میلگرد نباید محصولات خود را بدون مشاهده مجوز قانونی به مشتریان بفروشند.

در نظر گرفتن این شرایط برای خرید از درب کارخانه لازم است و از هدر رفتن وقت، انرژی و هزینه جلوگیری می‌کند.

تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار به همراه دلایل

در تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار، چند عامل نقش پررنگ‌تری دارند که به‌ شرح زیر هستند:

  • وجود واسطه از دلایل مهم تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار است. این واسطه‌ها علاوه ‌بر هزینه ‌های انتقال محصول از کارخانه تا محل فروش، میزان سود خود را از این کار محاسبه کرده و به قیمت نهایی اضافه می‌کنند.

  • نوسانات ارزی عامل موثر دیگری است که باعث شده قیمت میلگرد به‌صورت لحظه‌ای تغییر کند. وابستگی اقتصاد به قیمت دلار موضوعی است که می‌تواند تعادل بازار را در مدت طولانی برهم بزند.

  • مالیات بر ارزش افزوده نیز باعث می‌شود قیمت میلگرد در بازار از کارخانه بیشتر باشد.

زمانی که می‌خواهید برای خرید میلگرد از درب کارخانه یا بازار اقدام کنید، باید این عوامل را در نظر بگیرید؛ همچنین بهتر است با رصد بازار آهن و فولاد زمان مناسبی را برای این کار انتخاب کنید.

کدام بهتر است؟ خرید میلگرد از بازار یا کارخانه؟

پاسخ به این سوال که دقیقا کدام روش خرید بهتر است، موضوعی است که به شرایط شما بستگی دارد و نمی‌توان برای همه افراد یک نوع خرید را پیشنهاد کرد.

اگر پروژه عمرانی‌تان چندان وسیع نیست و می‌خواهید مقدار محدودی میلگرد را به‌صورت شاخه‌ای خریداری کنید، توصیه ما خرید از فروشندگان بازاری است

درصورتی‌که می‌خواهید مقدار بسیار زیادی از میلگرد را سفارش دهید و با مشکل خاصی از نظر مسافت و انبارداری مواجه نیستید، خرید از درب کارخانه بهتر است.

نکته آخرBottom of Form

علل تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار را می‌توان از جنبه‌های مختلفی بررسی کرد. قیمت مواد اولیه، نوسانات ارزی، هزینه نگه‌داری و حمل‌ و نقل از عواملی هستند که روی این موضوع تاثیر می‌گذارند. خرید از کارخانه و بازار هر کدام مزایا و معایبی دارند و نمی‌‌توان به‌طور مطلق یکی را از نظر به‌صرفه بودن تایید و دیگری را رد کرد. بهتر است براساس میزان بودجه‌تان و شرایطی که دارید، بهترین آن‌ها را انتخاب کنید.

منبع:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون