تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۷
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر : 193276

تخصیص بنزین به کد ملی به جای خودرو؛ پیشنهاد تازه در صحن علنی

تخصیص بنزین به کد ملی به جای خودرو؛ پیشنهاد تازه در صحن علنی
در پی افزایش چشم‌گیر مصرف بنزین در کشور، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار بازنگری در نحوه تخصیص یارانه سوخت شد و پیشنهاد داد که به جای اختصاص بنزین به خودروها، این سهمیه به خود افراد و بر اساس کد ملی آن‌ها تعلق گیرد.

به گزارش شهر بورس، در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی، محمد میرزایی، نماینده مردم شاهین‌دژ و تکاب با انتقاد از روند فعلی سهمیه‌بندی بنزین، پیشنهاد جدیدی برای اصلاح نحوه توزیع یارانه سوخت ارائه کرد.

وی با اشاره به مصرف بالای بنزین در کشور گفت: «مصرف روزانه بنزین در فروردین امسال به ۱۶۵ میلیون لیتر رسیده، در حالی که حدود نیمی از خانواده‌های ایرانی که خودرو شخصی ندارند، از یارانه بنزین بهره‌مند نمی‌شوند و فقط از آلودگی هوا سهم می‌برند. این رویکرد عادلانه نیست.»

مهر آیندگان

بنزین به افراد برسد، نه خودروها

میرزایی با اشاره به تجربه سال‌های گذشته افزود: «در سال ۱۳۹۹، ایران موفق به صادرات ۳ میلیارد دلار بنزین شد، اما اکنون روزانه بیش از ۱۰ میلیون لیتر بنزین وارد می‌کنیم. با احتساب هزینه‌های توزیع، هر لیتر بنزین وارداتی حدود یک دلار برای کشور هزینه دارد. یعنی پر کردن باک یک خودروی معمولی، معادل ۵ میلیون تومان به اقتصاد کشور فشار وارد می‌کند.»

وی ادامه داد: «پیشنهاد ما روشن است؛ به جای تخصیص سهمیه به خودرو، آن را به خود شهروندان و بر اساس کد ملی اختصاص دهید. در این صورت، امکان دارد که به هر فرد روزانه یک لیتر بنزین تعلق گیرد و عدالت در بهره‌مندی از یارانه‌های سوخت نیز بیشتر رعایت شود.»

خبر مرتبط
احتمال بازگشت سیاست بنزین چندنرخی / گرانی در کمین حمل‌ونقل؟
احتمال بازگشت سیاست بنزین چندنرخی / گرانی در کمین حمل‌ونقل؟

با افزایش زمزمه‌ها درباره طرح سه نرخی شدن بنزین، نگرانی‌ها از گرانی دوباره در حوزه حمل‌ونقل شدت گرفته است. در این سناریو، مصرف بیشتر از ۱۶۰ لیتر در ماه مشمول نرخ سوم و گران‌تر می‌شود؛ موضوعی که می‌تواند هزینه تاکسی‌های اینترنتی و حمل‌ونقل کالا را بالا ببرد و فشار جدیدی بر معیشت خانوارها وارد کند.

منبع: ایسنا

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون