در کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز بررسی شد؛
تجارت آزاد با اوراسیا، فرصتی بسیار بزرگ برای استان و کشور

به گزارش شهر بورس، سهند شهبازی مدیر امور بینالملل اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه بیان کرد: امروز اولین جلسهی کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز در سال ۱۴۰۴ است.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون صادرات و مدیریت واردات یکی از موفقترین کمیسیونهای اتاق تبریز است، ادامه داد: اولویت و اولین مسئلهی مورد بررسی ما اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا است.

وی افزود: از آبان سال ۱۳۹۸ موافقتنامه تجارت ترجیحی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اجرایی شده است و از اواخر اردیبهشت امسال موافقتنامه تجارت آزاد اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: با اجرایی شدن این موافقتنامه تجارت آزاد، تعرفه 87 درصد کالاها میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا صفر خواهد شد.
سفیر ایران در ارمنستان برای دیدار با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تبریز و گسترش روابط تجاری با این شهر، در اتاق تبریز حضور یافت.
تجارت آزاد با اوراسیا، فرصتی بسیار بزرگ برای کشور
رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز در این جلسه با بیان اینکه تجارت آزاد فرصتی بسیار بزرگ برای کشور است، گفت: از تاریخ ۲۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، تعرفه واردات و صادرات ۸۷ درصد از کالاهای مشمول در چارچوب این موافقتنامه، به صفر خواهد رسید.
همچنین اعمال هرگونه موانع غیرتعرفهای نیز ممنوع خواهد بود، تمام سعی ما براین است که از این موضوع نهایت استفاده را داشته باشیم.
سید یوسف حسینی با تاکید براینکه نمیتوان گفت که یک صادرکنندهی خوب واردکنندهی خوبی هم است، خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه بیزینس بانکی تبدیل به مشکلی بزرگ برای تجار شده است بطوری که نه تنها دست تجار ما را نمیگیرند بلکه موانعی نیز ایجاد میکنند.
رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز با تاکید بر اینکه شما در خصوص صادراتی که انجام میدهید نمیتوانید واردات هم داشته باشید، اضافه کرد: برخی موضوعات استانی نبوده و فرااستانی است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ استفاده از فرش ایرانی در کشورهای خارجی جاافتاده است، گفت: بازار روسیه نیازمند فرش ایرانی است، قیمتهای آنها نیز با فروش ما همخوانی دارد.
کنسرسیوم، از اهداف اصلی کمیسیون است
اکبر قاسمی، نائب رئیس کمیسیون در ادامهی جلسه خاطرنشان کرد: بحث کنسرسیوم از اوایل سال ۱۳۹۰ مطرح شده و توسط ارگانهای مختلف پیگیری شده و آزمون خطاهای بسیاری داشته است.
وی ادامه داد: در نهایت تفاهم نامهای در خصوص کنسرسیوم آماده شده است که روزهای آتی در قالب فراخوان توسط اتاق تبریز به تجار اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کنسرسیوم در محور کشورهای اوراسیا فراخوان خواهد شد تا داوطلبین هرچه زودتر اعلام آمادگی کنند، اضافه کرد: در بحثهایی چون قوانین مقررات، مالیات و… همواره با موانعی روبرو میشویم.
قاسمی با اشاره به اینکه بحث کنسرسیوم یکی از اهداف اصلی کمیسیون بوده است، افزود: در خصوص موافقتنامه اوراسیا نیز همهی ما دیدگاه جزئی نگر داریم که همهی آنها باید اولویت بندی شوند، تاجر ما باید آموزش دیده و با علم و آگاهی به این موضوع ورود کند.
وی ادامه داد: بنده بر نگاه علمی تاکید دارم، پیشروی کارها همواره با دیدگاه علمی موفقتر انجام میگیرد، بحث آموزش در این موضوع بسیار ضروری است.
لزوم تدوین برنامه عملیاتی در مورد تجارت با اوراسیا
پرویز محمدزاده دیگر نائب رئیس کمیسیون ادامه داد: مواردی مطرح شد که تک تک آنها باید ثبت شده و به برنامه تبدیل شوند، مواردی که ذکر میشود باید به مستند تبدیل شوند، در اولین فرصت مطالعهی علمی در خصوص اوراسیا انجام گرفته و تبدیل به برنامهی عملیاتی برای اتاق شود.
وی با اشاره به اینکه کارهای بینالمللی باتوجه به اتفاقات اخیر میتواند اقتصاد مارا نجات داده و صادرات ما را چندین برابر افزایش دهد، ادامه داد: برای عملی ساختن این موضوع مطالعه علمی شرط است.
نائب رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز گفت: زیرساختهای لجستیکی، حمل و نقل، یکپارچگی و دیجیتالی کردن گمرکات برای صادرات به بازار اوراسیا ضروری است و توانمندسازی واحدهای تجاری برای صادرات باید در دستور کار قرار گیرد.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0