به گزارش شهر بورس، صندوقهای اهرمی طی ماههای اخیر با رشد چشمگیر ارزش معاملات مواجه شدهاند که این موضوع از افزایش اقبال اهالی بازار سرمایه به این صندوقها حکایت دارد. در رشد اخیر بازار سرمایه که از حوالی آبان ماه 1403 آغاز شد، صندوقهای اهرمی بیشترین بازدهی به نام خود ثبت کردند؛ بیشتر از سهام مختلف و صندوقهای دیگر.
بررسی روند صندوقهای اهرمی در ماههای اخیر نشان میدهد که هر کدام از این صندوقها در مقاطع زمانی مختلف توانستهاند بهتر از بقیه رشد و سود بهتری را نصیب سرمایهگذارانشان کنند. این بازدهی در مقاطع مختلف بنا به مقدار nav این صندوقها یا ضریب اهرمی آنها متفاوت بوده است.
پس تا اینجا میتوان نتیجه گرفت که صندوقهای اهرمی هر کدام در یک مقطع، نسبت به دیگر صندوقها عملکرد بهتری داشتند و این سیکل همواره بین این صندوقها تکرار میشود. به همین خاطر، مهم است که بدانیم بهترین صندوق اهرمی بازار در حال حاضر کدام است؟
بهترین صندوق اهرمی بازار در حال حاضر کدام است؟
طی روزهای گذشته که بورس وضعیت چندان خوبی هم نداشت، در میان صندوقهای اهرمی این صندوق شتاب بود که توانست به عنوان لیدر، عملکرد جالب توجهی را از خود به ثبت برساند. شتاب در معاملات روز دوشنبه، اولین صندوق اهرمی بود که به صف خرید نشست و پس از آن برخی دیگر از صندوقهای اهرمی را نیز به صف خرید کشاند و همین موضوع، سیگنال مثبتی برای کلیت بازار بود.
در معاملات روز سهشنبه نیز مشابه همین اتفاق تکرار شد؛ با این تفاوت که خریداران از همان ابتدای معاملات برای صندوق اهرمی آگاه صف خرید تشکیل دادند. این در حالی بود که برخی از صندوقهای اهرمی حتی تا نزدیکیهای صفر تابلو نیز افت کرده بودند.
با این حال، در زمانی که جو منفی در کلیت بازار وجود داشت، صندوق شتاب پایینتر از قیمت 16.900 ریال نیامد و با وجود عرضه چند باره صف خرید، در نهایت به صف خرید نشست.
شتابِ آگاه همچنین در معاملات روز سهشنبه بالاترین قیمت پایانی را نسبت به سایر صندوقهای اهرمی داشت و نسبت به دو صندوق اهرمی، بیش از دو درصد سود بیشتری را در پایان معاملات نصیب سرمایهگذارانش کرد.
بازدهی شتاب در هفتههای اخیر
بررسی عملکرد شتاب در بازه زمانی نسبتاً طولانیتر نشان میدهد که این صندوق طی هفتههای اخیر نیز عملکرد خوبی را ثبت کرده؛ آن هم در وضعیتی که بازار سرمایه اصلا حال و روز خوشی نداشت و اکثر سهام و صندوقها در صف فروش قفل شده بودند.
بازدهی صندوقهای اهرمی در 20 روز معاملاتی اخیر (تا تاریخ آخرین معملات در زمان نگارش این گزارش در 6 خرداد) کاملا منفی بوده، اما در شرایطی که بیشترین افت به نام صندوق موج با بیش از 11 درصد ثبت شده، صندوق شتاب تنها 1.84 درصد افت داشته که کمترین میزان افت در میان صندوقهای اهرمی به حساب میآید. به عبارتی دیگر، اگر یک فرد در 20 روز معاملاتی اخیر که بازار سهام نزولی بود، صندوق شتاب را خریداری میکرد، حدود دو درصد (با احتساب کارمزد معاملات) زیان کرده بود. این در حالی است که نمادی مثل ایران خودرو که لیدر بازار به حساب میآید، در همین بازه زمانی بیش از 13 درصد افت را تجربه کرده است.
همین مدیریت صحیح باعث شده که در بازه زمانی 60 روزه نیز صندوق شتاب آگاه در رده دوم بازدهی قرار بگیرد و در 60 روز معاملاتی اخیر بعد از صندوق نارنج، بیشترین بازدهی را نصیب سرمایهگذاران کند.
در نهایت، صندوق شتاب آگاه با مدیریت دقیق، ضریب اهرم مناسب و استراتژی هوشمندانه خود توانسته است در شرایط مختلف بازار، چه در دورههای صعودی و چه نزولی، عملکردی متمایز و پایدار ارائه دهد. این ویژگیها موجب شده تا شتاب به گزینهای ارزشمند و قابل اعتماد برای سرمایهگذاران در بازار صندوقهای اهرمی تبدیل شود.
برای سرمایهگذارانی که به دنبال بهرهبرداری از مزایای صندوقهای اهرمی بدون مواجهه با ریسکهای غیرضروری هستند، شناخت و انتخاب صندوقی مانند شتاب میتواند گامی موثر در جهت مدیریت هوشمندانه ریسک و افزایش بازدهی باشد.
در نهایت، آگاه بودن نسبت به روندهای بازار و انتخاب به موقع صندوق مناسب، کلید موفقیت در سرمایهگذاریهای اهرمی است؛ و شتاب آگاه تا این لحظه، توانسته این مسیر را با موفقیت طی کند.