تاریخ انتشار : جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۹
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 192593

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس عنوان کرد؛

بلاتکلیفی وزیر اقتصاد، رشد بازار را متوقف کرد

بلاتکلیفی وزیر اقتصاد، رشد بازار را متوقف کرد
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در حالی که دو ماه از استیضاح وزیر اقتصاد می گذرد، بازار سرمایه به جدی شدن استیضاح واکنش منفی نشان داد و عملا رشد بازار از این مقطع متوقف شد.

سید فرهنگ حسینی، در گفت‌وگو با شهر بورس، با اشاره به تاثیر عوامل سیاسی و اقتصادی داخلی و بین‌المللی بر بازار سرمایه، اظهار داشت: بازار سرمایه تحت تاثیر عوامل سیاسی و اقتصادی داخلی و بین‌المللی است. تعدد موضوعات اثرگذار و اثرپذیر بر بازار بورس پیچیدگی تحلیلی و تصمیم در این بازار را دو چندان کرده است.

وی با تاکید بر تاثیر موضوعات سیاسی بر بازار، عنوان کرد: در سطح سیاسی، موضوعات مربوط به مذاکرات و اثر آن بر بازار ارز اهمیت دو چندان یافته است و بازار به شدت تحت تاثیر این اخبار واکنش مثبت به گروه‌های بانکی و خودرویی و سهام‌های ریالی نشان داد.

مهر آیندگان

وی با اشاره به بلاتکلیفی وزیر اقتصاد، خاطرنشان کرد: در حالی که دو ماه از استیضاح وزیر اقتصاد می‌گذرد، بازار سرمایه به جدی شدن استیضاح واکنش منفی نشان داد و عملا رشد بازار از این مقطع متوقف شد.

حسینی در ادامه افزود: همچنین بازار ارز با وجود اینکه چند روزی پس از استیضاح آرام بود، اما بار دیگر روند صعودی در پیش گرفت که شدت رشد قابل توجه بود.

خبر مرتبط
بازار سرمایه، برنده توافق احتمالی می‌شود
بازار سرمایه، برنده توافق احتمالی می‌شود

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در آستانه رویداد بزرگی هستیم. در صورت توافق احتمالی به نظرم برنده کوتاه‌مدت بازار سرمایه خواهد بود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، سکاندار وزارت اقتصاد، اثرگذاری قابل توجهی بر بازار سرمایه دارد، علاوه بر اینکه سازمان بورس عملا زیرمجموعه وزارت اقتصاد است و وزیر اقتصاد رئیس شورای عالی بورس است، موضوعات مربوط به بودجه و انتشار اوراق، مالیات ستانی و خصوصی‌سازی و واگذاری شرکت‌ها نیز در این وزارتخانه متمرکز است.

وی با اشاره به اهمیت رویکردهای وزیر اقتصاد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های بانک‌های اصل 44 و بخش عمده بیمه‌های کشور نیز در ید وزیر اقتصاد و معاون وی است. در حالی که راهبری در بازار ارز و سیاست‌گذاری در خصوص نرخ بهره در سمت بانک مرکزی است، اما به نظر می‌رسد رویکردهای وزیر اقتصاد نیز اهمیت قابل توجهی دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به مشکلات اقتصادی داخلی اشاره کرد و گفت: در بحث اقتصادی داخلی، اختلاف نرخ ارز توافقی و بازار آزاد به انتقال ثروت از تولیدکنندگان به واردکنندگان و انتقال سود و سرمایه شرکت‌های تولیدی به رانت‌خواران ارزی تبدیل شده است. علاوه بر این، نرخ بهره بالا سبب می‌گردد تا در صورت ثبات شرایط سیاسی، جریان پول به سمت اوراق با درآمد ثابت باشد.

وی با بیان این‌که شاید رونق بورس برای دولت اهمیت چندانی نداشته باشد، افزود: در یک نگاه ساده، شاید رونق بورس و بازار سرمایه برای دولت و سیاست‌گذاران اهمیت چندانی نداشته باشد، اما از آن‌جا که شرکت‌های بورسی، همگی شرکت‌های تولیدی و صنعتی هستند، اما رونق و رکود بورس، بیانگر رونق یا رکود در بخش تولید یا علاقه به سرمایه‌گذاری در بخش تولید است.

حسینی در ادامه به تاثیرات بین‌المللی بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در سطح بین‌المللی سیاست‌های ترامپ بازارهای مالی و کالایی را در نوردیده و در صورت تداوم جنگ تجاری، امید چندانی به قیمت‌های کامودیتی در بازارهای صادراتی شرکت‌های بورسی نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارزندگی بازار اشاره کرد و گفت: بازار به لحاظ ارزندگی در یکی از بهترین دوره‌های تاریخی خود است. ارزش بازار کمتر از 100 میلیارد دلار است و این حجم از شرکت‌های با پی به ای کمتر از 5 در بازار سرمایه در دو دهه اخیر بی‌سابقه است.

وی در خصوص مشکلات تولید در صنایع مختلف، خاطرنشان کرد: با این حال، ناترازی گاز و برق سبب آسیب جدی در تولید در صنایع فلزی از جمله فولادی شده است. به نحوی که شرکت‌های فولادی با کاهش دو رقمی تولید نسبت به سال قبل روبرو شدند. در گروه پتروشیمی نیز شاهد کاهش تولید 20 درصدی در پتروشیمی‌های گاز متان هستیم. این روند احتمالا در سال 1404 نیز تداوم خواهد یافت.

این کارشناس بازار سرمایه به عوامل موثر در تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: در نتیجه در تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری، بایستی علاوه بر توجه به عوامل سیاسی و اقتصادی بین‌المللی و ریسک قیمت‌های جهانی، عوامل سیاسی داخلی و نوسانات نرخ ارز و عوامل اقتصادی داخلی از جمله نرخ بهره و ناترازی را نیز مورد توجه قرار داد.

وی در ادامه به وضعیت عملکرد گروه‌های مختلف در بازار اشاره کرد و افزود: عملکرد بخش عمده گروه بانکی حاکی از بهبود شاخص‌های عملکردی و سودآوری پایدار و مناسب است. کاهش نرخ بهره نیز برای این گروه فرصت محسوب می‌شود و در نتیجه یکی از گروه‌های مورد توجه در 1404 خواهد بود.

حسینی در ادامه به گروه خودرویی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که مذاکرات سیاسی به نتیجه برسد، گروه خودرویی می‌تواند مورد اقبال قرار گیرد. هرچند که تصاحب ایران خودرو توسط بخش خصوصی نیز فصل جدیدی در این صنعت به شمار می‌رود و منتظر تغییرات در سایپا هم هستیم. همچنین گروه حمل و نقل و بندری نیز می‌تواند از این موضوع منتفع شود.

وی همچنین به گروه‌های دیگر اشاره و خاطرنشان کرد: گروه‌هایی که می‌توانند از کاهش قیمت‌های جهانی منتفع شوند، محدود هستند و صنعت لاستیک و دوده، صنعت شوینده، صنعت برق، صنعت دامپروری و غذایی و بخشی از صنعت روانکار در این دسته قرار دارد.

وی در پایان به صنعت سیمان اشاره کرد و گفت: صنعت سیمان به دلیل ساختارهای آن از جمله ارزانی نسبی سیمان به فولاد (نسبت 1 به 15) و فرآیند کشف قیمت در بورس کالا، گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود.

حسینی در پایان با اشاره به وضعیت شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی، تشریح کرد: در عین حال، شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی مایع و الفینی تاثیرپذیری خاصی از ناترازی ندارند که در نتیجه در صورت تعدیل نرخ دلار می‌توانند با رشد سودآوری مواجه شوند، هرچند که هم اکنون نیز پی به ای معقولی دارند، اما به دلیل کاهش قیمت‌های جهانی، تداوم سودآوری آن‌ها تحت فشار است.

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون