تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۶
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کد خبر : 103612

در دومین روز از «همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر»

بر مشارکت حداکثر مردم برای ساختن شهری بهتر تاکید شد

بر مشارکت حداکثر مردم برای ساختن شهری بهتر تاکید شد
مدیران شهری و اساتید حوزه های مالی در دومین روز از همایش نهضت تامین مالی شهر بر مشارکت حداکثر مردم برای ساختن شهری بهتر تاکید کردند.

به گزارش شهر بورس و به نقل از ستاد خبری «همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر»، در دومین روز از «همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر» 18 کارگاه‌ آموزشی تخصصی در حوزه تامین مالی در شهرداری‌ها روز چهار‌شنبه 22آذرماه 1402در مرکز همایش‌‌های برج میلاد تهران برگزار شد.

چهار کارگاه آموزشی با موضوع «آشنایی مدیران شهرداری با ساختار صندوق‌های سرمایه‌گذاری »، «اوراق اسلامی»، « شناخت کلی صندوق‌های سرمایه گذاری»، «معرفی ابزارهای تامین مالی» با حضور شهرداران، اعضای شوراهای شهر، مدیران و معاونین اجرایی و مالی شهرداری‌ها همچنین کارشناسان حوزه شهری، اقتصادی، امور مالی و پولی و بانکی در سالن‌های مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد.

کارگاه آموزشی «آشنایی مدیران شهرداری با ساختار صندوق‌های سرمایه‌گذاری» در دومین روز از برگزاری «همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر» برگزار شد.

مخاطب هدف ما آحاد جامعه هستند

« رحیم زارعی» کارشناس مسئول مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار در کارگاه «آشنایی مدیران شهرداری با ساختار صندوق‌های سرمایه‌گذاری» با بیان اینکه مخاطب هدف ما آحاد جامعه هستند، گفت: افرادی که به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار سهام و بورس تمایل دارند، به دنبال تامین مالی از طریق بازار سرمایه هستند. البته این موضوعات می‌تواند مورد استفاده شخصی مدیران شهرداری هم باشد. ما در این جلسه توضیح دادیم که این سرمایه‌گذاری چه مزایایی دارد و چه فعالیت‌هایی می‌توانند در این حوزه داشته باشند. بطور خلاصه اگر بخواهم به موضوعات مطرح شده در این کارگاه اشاره کنم باید بگویم که سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در صندوق می‌تواند برای آحاد جامعه که اطلاعات کافی و لازم را ندارند، خیلی مفیدتر از این باشد که خودشان اقدام به سرمایه‌گذاری مستقیم کنند. دوما صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند یک تامین مالی کاملا پایدار با ریسک حداقلی باشد.

بازار سرمایه نیازمند تمهیدات ویژه برای شهرداری‌هاست

در کارگاه تخصصی که با موضوع اوراق اسلامی برگزار شد، سیدامیرحسین اعتصامی مدیر توسعه بورس انرژی ایران اظهارداشت: اوراق بهادار اسلامی در وضعیت اقتصادی فعلی کشور و نظام اقتصادی حاکم بر بازار پول می‌تواند یکی از مهمترین ابزارها و جایگزین‌های تأمین مالی شهرداری‌ها باشد. شهرداری‌ها می‌توانند از  سایر اوراق مالی استفاده کنند مانند اوراق مرابحه، اجاره، وکالت و منفعت که پیش نیاز آن آشنایی بیشتر مدیران شهری در استفاده از این ابزارهاست که جایگزینی برای تأمین مالی از طریق بازار پول است و نظام تأمین مالی شهرداری را متنوع می‌کند.


بیشتر بخوانید:سهامداران قنیشا بخوانند/زمان‌بندی پرداخت سود سهام


وی ادامه داد: تا کنون شهرداری‌ها به شکل محدود از اوراق مشارکت به عنوان یک ابزار تأمین مالی استفاده کردند و هر چه بیشتر با این سیستم مالی آشنا شوند، بیشتر مورد بهره‌برداری قرار می‌می‌دهند. ارتباط بین بدنه بازار سرمایه و شهرداری‌ها نیازمند الزاماتی است وی قوانین و مقررات بالادستی نیز می‌تواند استفاده شهرداری‌ها را از ابزارهای بازار سرمایه تسهیل کند.

مدیر توسعه بورس انرژی ایران همچنین با یادآوری عدم تطابق عواید پروژه در جهت بازپرداخت اوراق پروژه افزود: برخی از پروژه‌های شهرداری‌ها عام المنفعه است و برای شهرداری درآمدی ندارد اما تأمین مالی در پروژه‌های شهری از طریق بازار سرمایه بر اساس اولویت انجام می‌شود نیازمند تمهیدات جدی در استفاده از اوراق برای تأمین مالی شهرداری‌ها هستیم.

صندوق های املاک و مستغلات متحول کننده بازار مسکن

مهدی یاربد رئیس اداره امور نهادهای مالی و خدمات دهنده، در کارگاه آموزشی « شناخت کلی صندوق‌های سرمایه گذاری» نهضت تامین‌مالی شهر بر شناخت کلی صندوق‌های سرمایه گذاری و جایگاه آن در بازار سرمایه تاکید کرد و افزود: امروز در این کارگاه آموزشی، مدیران ارشد و کارمندان شهرداری با صندوق های سرمایه گذاری و چگونگی جایگاه آن در بازار سرمایه و مکانیزم اجرایی صندوق های املاک و مستغلات آشنا شدند. یکی از اهداف برگزاری این کارگاه این است که شهرداری ها با شناختی که از صندوق های سرمایه گذاری پیدا می کنند بتوانند صندوق های سرمایه گذاری مورد نظر خود را برای تامین مالی خود انتخاب کنند.

رئیس اداره امور نهادهای مالی و خدمات دهنده با بیان اینکه صندوق های املاک و مستغلات یکی از ابزارهای متحول کننده در بازار مسکن است، تصریح کرد: صندوق های املاک و مستغلات یکی از ابزارهایی است که به راحتی می تواند حجم بالایی از سپرده های مردم را به خود جذب و از این طریق بازار مسکن را با یک تحول اساسی مواجه کند.

 مسیر تامین مالی شهرداری ها بازار پول نیست

مرتضی چشان رییس اداره نظارت بر انتشار اوراق بهادار بدهی سازمان بورس در کارگاه «معرفی ابزارهای تامین مالی» در کارگاه «معرفی ابزارهای تامین مالی»در دومین روز از نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر با بیان این مطلب که مسیر تامین مالی شهرداری ها بازار پول نیست، گفت: شهرداری ها تصور نکنند مسیر تامین مالی آن ها از محل بازار پول یا بانک مرکزی است.

وی با بیان این مطلب که اگر قرار است پروژه‌ای تکمیل شود شهرداری ها می توانند از اوراق مشارکت یا اجاره استفاده کنند، افزود: شهرداری‌ها و شرکت‌ها باید بدانند برای هر هدف مورد نظر خود از چه ابزاری برای تامین مالی استفاده کنند. در بازار سرمایه برای نیازمندی شرکت‌ها، ابزار مختلفی وجود دارد و با توجه به اینکه اوراق مالی اسلامی است، می‌توان از ابزار اوراق مرابحه استفاده کرد.

نخستین همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر به همت مجمع شهرداران کلان‌شهر‌ها از سه‌شنبه 21 تا جمعه 24 آذرماه در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد بر گزار می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون