برنج در مسیر گرانی؛ کاهش واردات و تأثیر آن بر بازار
به گزارش شهر بورس، بازار برنج این روزها با نوسانات شدیدی روبرو شده است و کمبود این کالای اساسی در آستانه نوروز و ماه رمضان نگرانیهایی را برای مصرفکنندگان به وجود آورده است. آمارها نشان میدهند که واردات برنج در ۹ ماه نخست سال جاری حدود ۲۰ درصد کاهش داشته و این موضوع به همراه مشکلات تخصیص ارز، تأثیر قابل توجهی بر بازار داشته است.
آمارهای تولید داخلی؛ واقعیت یا اشتباه محاسباتی؟
وزارت جهاد کشاورزی مدعی است که امسال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج در داخل کشور تولید شده است و این میزان نیاز به واردات را کاهش داده است. اما نگاهی به وضعیت کنونی بازار و افزایش قیمتها نشان میدهد که این ادعا با واقعیت بازار همخوانی ندارد. این نخستین بار نیست که آمار نادرست منجر به محاسبات اشتباه در حوزه تنظیم بازار شده و بازار را با تنشهای اساسی روبرو کرده است.
کاهش واردات و مشکلات تخصیص ارز
کاهش حدود ۲۰ درصدی واردات برنج در ۹ ماه اخیر یکی از دلایل اصلی نوسانات بازار عنوان شده است. به گفته کارشناسان، تخصیص ناکافی ارز برای واردات برنج، تأمین این کالای اساسی را با مشکل مواجه کرده است. این موضوع در حالی رخ داده که کمتر از دو ماه به آغاز ماه رمضان و ایام نوروز باقی مانده است؛ ایامی که به طور سنتی مصرف برنج افزایش مییابد.
منبع: اقتصادنیوز
انجمن واردکنندگان برنج در نامهای به وزیر جهاد کشاورزی نسبت به تأخیر در تخصیص ارز و بحران بازار برنج هشدار دادند.
برچسب ها :برنج
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0