اشتراک گذاری
بررسی موضوع آسیب‌پذیری صنعت گردشگری آذربایجان‌شرقی در شرایط بحران

بررسی موضوع آسیب‌ پذیری صنعت گردشگری آذربایجان‌ شرقی در شرایط بحران

نشست کمیته گردشگری کمیسیون فرش، صنایع‌دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز با محوریت بررسی آسیب‌ها و تهدیدهای گردشگری استان آذربایجان‌شرقی در شرایط عادی و بحرانی برگزار شد.
بررسی موضوع آسیب‌پذیری صنعت گردشگری آذربایجان‌شرقی در شرایط بحران

بررسی موضوع آسیب‌ پذیری صنعت گردشگری آذربایجان‌ شرقی در شرایط بحران

نشست کمیته گردشگری کمیسیون فرش، صنایع‌دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز با محوریت بررسی آسیب‌ها و تهدیدهای گردشگری استان آذربایجان‌شرقی در شرایط عادی و بحرانی برگزار شد.

به گزارش شهر بورس، مجید عباسی، دبیر کمیسیون فرش، صنایع‌دستی و گردشگری این اتاق، در ابتدای جلسه با اشاره به مشکلات ساختاری گردشگری استان، بر ضرورت آسیب‌شناسی این صنعت در شرایط پایدار و ناپایدار تأکید کرد.

وی با یادآوری تجربه جنگ ۱۲ روزه در کشور اظهار داشت: در این بازه زمانی مشخص شد که سیستم حمل‌ونقل عمومی بین‌شهری از جمله قطار و اتوبوس تا چه اندازه در شرایط بحرانی آسیب‌پذیر است؛ به‌طوری که بسیاری از مسافران با مشکل مواجه شدند و ناگزیر به استفاده از خودروی شخصی روی آوردند، که این امر خود باعث افزایش ترافیک جاده‌ای شد.

عباسی همچنین به ایجاد بازار سیاه بلیت اتوبوس در ایام بحران اشاره کرد و آن را یکی دیگر از پیامدهای ضعف ناوگان حمل‌ونقل مسافری استان دانست. وی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع و به‌منظور شناسایی دقیق مشکلات صنعت گردشگری و مشاغل وابسته در شرایط ناپایدار، این نشست برگزار شده تا نتایج آن برای بررسی بیشتر به دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان ارائه شود.

تبلیغ درون‌خطی

آمارهای غیرواقعی؛ چالش اصلی سیاست‌گذاری گردشگری

جعفر محرم‌پور، دبیر اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست با انتقاد از ناهماهنگی شاخص‌های آماری حوزه گردشگری گفت: صنعت گردشگری در ایران و استان نیازمند بازتعریف اساسی است. اگر به معیارهای جهانی توجه کنیم، سازگاری چندانی با واقعیت‌های صنعت گردشگری در کشور نداریم.

وی افزود: در ایام نوروز، هر خودروی عبوری از جاده‌های استان به عنوان گردشگر ثبت می‌شود، حال آنکه این آمار هیچ تطابقی با میزان واقعی هزینه‌کرد گردشگران ندارد.

محرم‌پور با تأکید بر اینکه مهم‌ترین نیاز فعلی، دستیابی به آمارهای دقیق برای تصمیم‌سازی بهتر است، تصریح کرد: تا زمانی که ندانیم گردشگر چقدر هزینه می‌کند و چه نفعی به استان می‌رسد، نمی‌توانیم برای توسعه آن برنامه‌ریزی کنیم.

ظرفیت پایین اقامتگاه‌ها و نبود برنامه‌ریزی مشترک

دبیر اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به پر بودن ظرفیت مراکز اقامتی حتی در شرایط بحرانی، این وضعیت را ناشی از کمبود شدید زیرساخت‌ها دانست و افزود: حتی در شرایط بحران، ظرفیت خالی برای اقامت وجود ندارد و فعالان صنعت گردشگری برنامه‌ی مشخصی در این زمینه ندارند.

گردشگری عبوری سودآور نیست

محرم‌پور در ادامه با تأکید بر اینکه گردشگری عبوری ارزشی برای استان ایجاد نمی‌کند گفت: سود گردشگری در طول اقامت حاصل می‌شود، نه در عبور. ما باید تمرکز را بر جذب گردشگر مقیم بگذاریم، نه صرفاً عبوری.

وی با انتقاد از عملکرد گذشته در معرفی ظرفیت‌های استان افزود: آذربایجان‌شرقی پتانسیل قطب بودن در گردشگری را دارد، اما سرمایه‌گذاران و افراد مؤثر را جذب نکرده‌ایم.

دبیر اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به جلسه پیش‌روی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی یادآور شد: ضروری است تا آن زمان، معضلات گردشگری شناسایی و جمع‌بندی شود. این موارد باید بازتاب میانگین دیدگاه فعالان حوزه گردشگری باشد تا بتوانیم راهکاری مؤثر ارائه دهیم.

فشارهای مالیاتی و ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل

محمد ملکی، رئیس کمیته گردشگری اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست با اشاره به مشکلات مالیاتی فعالان حوزه گردشگری اظهار داشت: پیش از آغاز جنگ، مبالغ پرداخت‌شده توسط مشتریان به حساب ما واریز و سپس به ایرلاین‌ها منتقل شد. اما با توجه به کنسلی پروازها در دوران جنگ، این مبالغ از سوی ایرلاین‌ها به حساب ما بازگردانده شد و مجدداً به مشتریان عودت داده شد. با این حال، در سال بعد اداره مالیات بدون در نظر گرفتن این چرخه تراکنش، مالیات را صرفاً بر مبنای گردش حساب مطالبه خواهد کرد.

وی در ادامه با انتقاد از وضعیت نامناسب حمل‌ونقل زمینی و اتوبوسرانی استان تأکید کرد: ناوگان حمل‌ونقل استان در شأن آن نیست. دولت باید با ارائه بسته‌های حمایتی به شرکت‌ها، زمینه نوسازی ناوگان را فراهم کند.

ملکی همچنین به نابسامانی در فرآیند فروش بلیت راه‌آهن اشاره کرد و گفت: در این بخش شفافیتی وجود ندارد و فروش بلیت‌ها در انحصار یک شبکه خاص قرار دارد.

وی با اشاره به اقدامات اتاق بازرگانی در راستای بهبود فضای گردشگری خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات زیرساختی و مربوط به اماکن که در سال‌های گذشته وجود داشت، با تلاش‌های صورت‌گرفته توسط کمیته گردشگری اتاق تبریز تا حد زیادی برطرف شده است.

این مسیر باید با همکاری مستمر فعالان بخش خصوصی ادامه یابد.

ضربه سنگین جنگ به گردشگری استان

علیرضا بایرام‌زاده، معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان نیز در این جلسه گفت: در روز ۲۲ خرداد، ظرفیت مراکز اقامتی استان تکمیل بود اما فردای آن روز پس از تشکیل ستاد بحران، با صدور اطلاعیه‌ای، هتل‌ها تخلیه شدند. در نتیجه اقامت گردشگران خارجی طی سه روز از ۵ هزار نفر به ۹۵ نفر رسید.

وی با اشاره به آسیب گسترده به صنعت گردشگری افزود: برآورد ما این است که فقط در استان آذربایجان‌شرقی، گردشگری نزدیک به هزار میلیارد تومان خسارت دیده است. هنوز هم پروازها و سفرها به روال عادی بازنگشته‌اند.

در ادامه، مدعوین حاضر در جلسه نیز به بیان مشکلات و ارائه راهکارهایی در زمینه صنعت گردشگری استان پرداختند.

اخبار مرتبط

06 مرداد 1404
افزایش ۳۰ درصدی صادرات زعفران
افزایش ۳۰ درصدی صادرات زعفران
عضو هیئت مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران گفت: بنابر آمار...
06 مرداد 1404 | بخش های خبری
06 مرداد 1404
مقایسه Sony Xperia 10 VI با OnePlus Nord 5
مقایسه Sony Xperia 10 VI با OnePlus Nord 5
اگر به‌دنبال خرید یک گوشی میان‌رده با ویژگی‌های خاص هستید،...
06 مرداد 1404 | سایر اخبار
06 مرداد 1404
آب دستگاه‌های پر مصرف قطع می‌شود
آب دستگاه‌های پر مصرف قطع می‌شود
مدیرعامل آبفای تهران گفت: برخی دستگاه‌های اجرایی مصرف آبشان نسبت...
06 مرداد 1404 | بخش های خبری
06 مرداد 1404
افزایش قیمت نان به کجا رسید؟
افزایش قیمت نان به کجا رسید؟
نایب رئیس اتحادیه نان سنتی تهران گفت: بنابر دستور رئیس...
06 مرداد 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *