بررسی علمی دلایل کاهش بارندگیها و پراکندگی ابرها در آسمان آذربایجانشرقی
به گزارش شهر بورس، بشیر جعفری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی؛ آب و محیط زیست اتاق تبریز در ابتدای این نشست گفت: وظیفه بخش خصوصی این است که مسئولان را نسبت به مسائل زیست محیطی حساستر کند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت توجه به تغییرات اقلیمی گفت: کاهش میزان بارشها در استان طی سالهای اخیر مسئله بسیار جدی محسوب میشود که علاوه بر تهدید بخش کشاورزی، زندگی مردم را نیز تحت شعاع قرار خواهد داد.
جعفری با اشاره به اثرات منفی خشک شدن دریاچه ارومیه و تبعات ناشی از آن بر محیط زیست و آب و هوای استان، خواستارانجام اقدامات و تمهیدات لازم برای احیای دریاچه ارومیه به منظور جلوگیری از افزایش تبعات آن شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی؛ آب و محیط زیست اتاق تبریز، بر لزوم اتحاد و همدلی بین مسئولان و همه نهادهای مربوطه از یک سو و ایجاد ارتباط دوسویه و مستمر بین بخشهای دولتی و نهادهای تحقیقاتی برای حل مسائل زیست محیطی استان تاکید کرد.
رئیس کمیته بازرگانی داخلی کمیسیون اقتصادی مجلس درباره بررسی اصلاح قانون اتاق بازرگانی، گفت: با حفظ استقلال این نهاد خصوصی، تعاملات آن با بخشهای دولتی در اصلاح قانون باید بهبود پیدا کند.
وی تاکید کرد: طرح بارورسازی ابرها در منطقه شمالغرب باید به صورت جدی پیگیری شود و این مطالبه همه مردم منطقه است.
جعفری همچنین خواستار بررسی علمی دلایل پراکنده شدن ابرها در آسمان استان و به تبع آن کاهش بارندگیها شد.
فرید گلکار؛ کارشناس منابع آب جوی و رئیس سابق مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها طی تماس تلفنی به تشریح شرایط کلی آب و هوا در کشور پرداخت و افزود: در حال حاضر نشانههایی مبنی بر تغییر الگوها از نظر رطوبت هوا، تشکیل ابرها و به هم خوردن ترازهای بارش و ابر در برخی مناطق کشور را شاهد هستیم.
وی اضافه کرد: در رابطه با پراکنده شدن ابرها در آسمان کشور، دو سناریو وجود دارد؛ گزینه اول، دستکاری عمدی و گزینه دوم، تغییرات اقلیمی است، با این حال نمیتوان با قاطعیت گفت که کدام یک از این موارد صحیح است.
گلکار با اشاره به اینکه سازمانهای بینالمللی در برههای از زمان، یک سری قوانین وضع میکردند و نمایندگان این سازمانها پیگیر رعایت قوانین در کشورها بودند، افزود: اکنون این روش منسوخ شده است و تاکید بر مشارکتدهی ذینفعان اصلی در درون خود کشورها است.
وی گفت: ما کشوری با چند اقلیم متفاوت هستیم و مسائل استان آذربایجانشرقی حتی با استانهای همسایه برابر نیست و نمیتوان نسخه واحدی برای همه استانها پیچید.
گلکار با بیان این مطلب افزود: مقامات دولتی باید بدانند بدون همکاری بخش خصوصی که به نوعی در این قضیه ذینفع هستند، امکان تغییر و تحول وجود ندارد و بخش خصوصی به عنوان یکی از ذینفعان تغییرات جوی باید نسبت به این قضیه حساس باشد.
وی گفت: پیشنهاد من این است که برای افزایش بارش، سامانه زمینی بارورسازی ابرها در مناطقی که تحت تاثیر محیط مسکونی قرار نگرفتهاند، از جمله در دامنههای سهند و سبلان مستقر شود تا بتوانیم از طریق تولید یون، رطوبت تشکیل داده و سپس با تشکیل ابر، سامانههای بارشی را تقویت کنیم.
گلکار اظهار کرد: تا پیش از خشک شدن دریاچه ارومیه، رطوبت خوبی برای تقویت ابرهای بارانزا وجود داشت، اما اکنون به دلیل خشکی این منطقه و همچنین افزایش ذرات نمک و پخش آن در هوا، میزان بارندگیها تحت تاثیر قرار گرفته است.
گفتنی است، در ادامه این نشست اساتید دانشگاهی به بیان نظرات و ایدههای مطرح در کاهش بارندگیها در استان پرداختند.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0