بررسی تاثیر افزایش سرمایه بر سود شرکتهای بورسی
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، احمد جواهری در گفتوگویی، با تاکید بر اینکه افزایش سرمایه در شرکتها یک روش تامین مالی محسوب میشود، توضیح داد: یکی از اهداف شرکت هایی که وارد بازار سرمایه می شوند، تسهیل تامین مالی است. شرکت هایی که در بازار سرمایه نیستند، برای تامین مالی عموما به استراض روی
به گزارش پایگاه خبری شهر بورس، احمد جواهری در گفتوگویی، با تاکید بر اینکه افزایش سرمایه در شرکتها یک روش تامین مالی محسوب میشود، توضیح داد: یکی از اهداف شرکت هایی که وارد بازار سرمایه می شوند، تسهیل تامین مالی است. شرکت هایی که در بازار سرمایه نیستند، برای تامین مالی عموما به استراض روی می برند و از بانک وام می گیرند که این روش بازپرداخت همراه با سود بانکی را در پی دارد و معمولا مبلغی که بانک ها وام می دهند، زیاد نیست.
وی با بیان اینکه افزایش سرمایه روش های مختلفی دارد، گفت: اصلیترین روش ها در ایران سرمایه از محل آورده نقدی، افزایش سرمایه از محل سود انباشته، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها است و روش های دیگری که جدیدا پررنگ تر شده اند مانند افزایش سرمایه از محل صرف سهام و سلب حق تقدم است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اینکه شرکتی سرمایه خود را افزایش دهد، بدون اینکه اطلاعات دیگری درمورد شرکت داشته باشیم، تفاوتی برای سهام دار ندارد. زیرا افزایش سرمایه از هر محلی باعث می شود تعداد سهام شرکت زیاد شود اما ثروت سهامداران به لحاظ تئوریک تغییری نمیکند. اینکه بعد از افزایش سرمایه عرضه و تقاضای بازار، قیمت را به چه سمتی خواهد برد یک بحث دیگری است.
جواهری درمورد اینکه چرا افزایش سرمایه به خودی خود یک اقدام خنثی است، توضیح داد: زیرا این موضوع بسیار مهم است که شرایط شرکتی افزایش سرمایه میدهد، به چه شکل است. شرکتها اکثرا اعلام میکنند افزودن سرمایه به جهت اصلاح مالی انجام می شود. شرکت ها می توانند افزایش سرمایه را صرف پروژههای جدید خود کنند، همچنین برای سرمایه در گردش استفاده کنند و ممکن است در بدترین حالت بدهی قبلی خود را تسویه کنند.
بیشتر بخوانید؛
بیقانونی بانک مرکزی به قیمت جان مردم/ اجرای چک الکترونیک همچنان روی زمین
بازگشت تحریمهای شورای امنیت فشار اقتصادی جدیدی به کشور وارد نمیکند
پیش فروش اوراق نفتی؛ سیاست اشتباه دولت
وی در ادامه درمورد تقسیم سود نیز توضیح داد: شرکت هایی سود تقسیم می کنند که سودی داشته باشند اما این موضوع شرایطی دارد. اولین و مهم ترین شرط تقسیم سود این است که شرکت نباید زیان انباشته داشته باشد. یعنی مجموع عملکرد سال های گذشته شرکت، نباید زیان باشد. طبق قانون تجارت شرکتی که زیان انباشته دارد، حق توزیع سود ندارد حتی اگر در آن سال سود کسب کرده باشد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه به طور کلی بحث افزونی سرمایه و تقسیم سود دو موضوع جدا از هم است، اظهار کرد: تقسیم سود مربوط به مجمع عمومی عادی سالانه است و در این مجمع در مورد آن تصمیم گیری می شود اما درمورد افزایش سرمایه در مجمع عمومی فوق العاده تصمیم گیری می شود. این دو ارتباط مستقیمی با یکدیگر ندارند و ممکن است در موارد محدودی ارتباطی داشته باشند. برای مثال زمانی که شرکت از محل سود انباشته، افزایش سرمایه می دهد.
جواهری که با ایسنا گفتوگویی داشته است، یادآور شد: درمورد افزایش سرمایه در مجمع فوق العاده که از سهامداران شرکت تشکیل می شود، تصمیم گیری می شود. یعنی تصمیم در مجمع و توسط سهام داران گرفته میشود؛ بنابراین این موضوع به طور کلی موضوعیتی ندارد که بگوییم شرکتها به جای اینکه سود تقسیم کنند، افزایش سرمایه میدهند و این موضوع کاملا بستگی به رویکرد شرکت دارد.
برچسب ها :کارشناس بازار سرمایه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0