بحران اقتصادی در سال ۲۰۲۵؛ برای این پیشبینیها آمادهاید؟
به گزارش شهر بورس، اختلالات اخیر در دریای سرخ و کانال پاناما تأثیرات قابل توجهی بر نرخهای حملونقل و هزینههای تجارت جهانی داشته است. این اختلالات باعث افزایش قابل توجه در فاصلههای حملونقل و هزینههای عملیاتی، از جمله سوخت و بیمه، شده است. پیشبینیها حاکی از آن است که این وضعیت تا پایان سال ۲۰۲۵ قیمتهای مصرفکننده جهانی را ۰.۶ درصد افزایش خواهد داد.
اختلالات در دریای سرخ و کانال سوئز، که در اواخر ۲۰۲۳ و اوایل ۲۰۲۴ رخ داده، سبب افزایش نرخهای حملونقل کانتینری شده است. افزایش مسافتهای سفر کشتیها و ضرورتهای عملیاتی مانند مصرف بیشتر سوخت و افزایش سرعت کشتیها برای مقابله با تأخیرات، باعث افزایش سهبرابری مصرف سوخت و در نهایت افزایش نرخهای حملونقل گردیده است.
تاثیرات بر اقتصادهای در حال توسعه
این اختلالات، به ویژه بر اقتصادهای در حال توسعه و کشورهای جزیرهای کوچک، اثرات منفی سنگینی داشته است. این کشورها با افزایش قیمت غذا و مشکلات امنیت غذایی روبهرو شدهاند. پیشبینی میشود که نرخهای مصرفکننده در این کشورها بیشتر از میانگین جهانی افزایش یابد. قیمتهای غذا در کشورهای کوچک جزیرهای به میزان ۱.۳ درصد افزایش خواهد یافت که سهم عمدهای از افزایش کلی نرخ مصرفکننده را تشکیل میدهد. همچنین کشورهای کمتر توسعه یافته با افزایش ۰.۸ درصدی در قیمتهای مصرفکننده مواجه خواهند شد.
روند نرخهای حملونقل
در سال ۲۰۲۳، نرخهای کرایه حمل کانتینری پس از اوجهای بیسابقه در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ تثبیت شدند. با این حال، اختلالات اخیر در دریای سرخ و کانال سوئز باعث افزایش مجدد این نرخها شد. در ژانویه ۲۰۲۴، شاخص کرایه حمل کانتینری شانگهای به طور متوسط ۲۱۳۰ واحد بود که به دلیل افزایش مسافتها و تقاضا برای ظرفیت اضافی کشتیها، در ماه مه ۲۰۲۴ به حدود ۲۶۴۴ واحد رسید.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: روند صعودی بازار به دلیل افزایش قیمت دلار، توجه دولت به بورس و کاهش نرخ بهره مشاهده میشود، اما این روند برای مدت کوتاهی ادامه خواهد داشت و بهزودی بازار به سمت تعادل پیش خواهد رفت.
پیشبینیها تا سال ۲۰۲۵
با در نظر گرفتن شرایط فعلی، پیشبینی میشود که تا پایان سال ۲۰۲۵، قیمتهای مصرفکننده جهانی به دلیل اختلالات در دریای سرخ و کانال پاناما به میزان ۰.۶ درصد افزایش یابد. این افزایش بیشتر بر کشورهای در حال توسعه و جزیرهای تأثیرگذار خواهد بود. آنکتاد همچنین پیشبینی کرده است که این اختلالات به کاهش ۰.۰۶ درصدی در تولید ناخالص داخلی جهانی منجر خواهد شد.
برای مقابله با این چالشها، سرمایهگذاری در زیرساختهای دریایی و افزایش همکاریهای بینالمللی به منظور بهبود تابآوری در برابر اختلالات ضروری به نظر میرسد.
منبع: سرانه
برچسب ها :پیش بینی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0