تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۴۶
زمان مطالعه: 8 دقیقه
کد خبر : 183284

یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس عنوان کرد:

بازارسرمایه همچنان از نبود نقدینگی پایدار رنج می‌برد

بازارسرمایه همچنان از نبود نقدینگی پایدار رنج می‌برد
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: هم‌زمان، با وجود برخی نشانه‌های بهبود، بازار همچنان از نبود نقدینگی پایدار رنج می‌برد و این مشکلات منجر به آن شده که سرمایه‌گذاران بزرگ و نهادهای حقوقی در اتخاذ تصمیمات بلندمدت مردد باشند.

امیر ندیری، در گفت‌وگو با شهر بورس، در خصوص وضعیت کلی بازار سرمایه، اظهار داشت: بازار سرمایه ایران در وضعیت فعلی در یک مرحله گذار به سر می‌برد؛ مرحله‌ای که میان بازگشت نسبی اعتماد سرمایه‌گذاران و ریسک‌های سیستماتیک اقتصادی در نوسان است. در ماه‌های اخیر، شاهد افزایش نسبی حجم معاملات و ورود نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران حقیقی بوده‌ایم که نشان‌دهنده یک تلاش جدید برای بازگشت به بازار است.

وی با بیان اینکه این روند صعودی، صرفا به تحرکات کوتاه‌مدت محدود می‌شود، گفت: بازار همچنان زیر سایه چالش‌های کلان اقتصادی مثل تورم ساختاری، عدم ثبات در نرخ ارز و نوسانات ناشی از تحولات ژئوپولیتیکی قرار دارد. علاوه بر این، بی‌ثباتی سیاست‌های مالی و عدم هم‌راستایی میان نهادهای اقتصادی فضای تصمیم‌گیری را برای سرمایه‌گذاران پیچیده‌تر کرده است.

ندیری خاطرنشان کرد: بازار همچنان زیر سایه چالش‌های کلان اقتصادی مثل تورم ساختاری، عدم ثبات در نرخ ارز و نوسانات ناشی از تحولات ژئوپولیتیکی قرار دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص حمایت دولت از بازار سرمایه، عنوان کرد: حمایت دولت از بازار سرمایه تا به امروز عمدتا محدود، مقطعی و واکنشی بوده است. مداخلات دولت، بیشتر به صورت تزریق نقدینگی موقت یا کاهش فاصله دلار نیما با بازار آزاد بصورت مقطعی بوده است.

خبر مرتبط
افزایش سرمایه ۱۰ تا ۲۵۶ درصدی ۱۹ شرکت بورسی و فرابورسی؛ جزئیات و برنامه‌ها
افزایش سرمایه ۱۰ تا ۲۵۶ درصدی ۱۹ شرکت بورسی و فرابورسی؛ جزئیات و برنامه‌ها

سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز افزایش سرمایه برای ۱۹ شرکت بورسی و فرابورسی صادر کرد که این افزایش سرمایه‌ها از ۱۰ درصد تا ۲۵۶ درصد متغیر است.

ندیری با اشاره به مهم‌ترین مشکلاتی که نیاز به اصلاحات ساختاری عمیق‌تر دارند، تشریح کرد: از جمله این مشکلات، یکسان‌سازی نرخ ارز است که می‌تواند باعث کاهش نااطمینانی‌ها و افزایش شفافیت در عملکرد شرکت‌های صادرات‌محور شود، همچنین دومین مورد نیز کاهش مداخلات دستوری از جمله در زمینه‌هایی مثل قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک (خودرو، انرژی، دارو) که باعث کاهش حاشیه سود شرکت‌ها و کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری شده است.

وی اصلاح ساختار مالکیت شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی را یکی دیگر از مشکلات بازار سرمایه، عنوان کرد و گفت: خصوصی‌سازی واقعی و واگذاری کنترل به بخش خصوصی به بهبود کارایی و شفافیت بازار کمک می‌کند، همچنین گسترش ابزارهای مالی با ایجاد ابزارهایی مثل قراردادهای مشتقه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه‌محور می‌تواند نقدینگی جدیدی به بازار جذب کند و پوشش ریسک را برای سرمایه‌گذاران بهبود بخشد.

هر حمایتی از سوی دولت، مسکن کوتاه مدت محدود خواهد شد

وی افزود: در غیاب این اصلاحات، هر حمایتی از سوی دولت، صرفا به مسکن‌های کوتاه‌مدت محدود خواهد شد و نه‌تنها کمکی به پایداری بازار نمی‌کند، بلکه می‌تواند انتظارات تورمی و ریسک‌های جدیدی را در بازار ایجاد کند.

این کارشناس بازار سرمایه، در خصوص روند بازار سرمایه در ماه پایانی سال، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی روند بازار سرمایه در ماه پایانی سال نیازمند در نظر گرفتن چندین عامل کلیدی است که می‌توانند در کوتاه‌مدت تاثیرگذار باشند، ورود نقدینگی از جمله این عوامل است، آمارهای معاملات اخیر نشان می‌دهد که جریان نقدینگی به ویژه از سمت سرمایه‌گذاران حقیقی در حال بازگشت است. اگر این روند ادامه یابد، می‌تواند رشد محدودی در بازار ایجاد کند.

وی با بیان اینکه انتظارات تورمی نیز یکی دیگر از عوامل کلیدی موثر در پیش بینی روند بازار سرمایه است، گفت:  با توجه به افزایش انتظارات تورمی و نوسانات احتمالی نرخ ارز در پایان سال، سرمایه‌گذاران به‌دنبال دارایی‌هایی خواهند بود که ارزش پولشان را حفظ کند. بازار سهام یکی از این گزینه‌ها است.

ندیری با اشاره به نقش گزارش‌های مالی پایان سال شرکت‌ها، افزود: عملکرد شرکت‌های بزرگ در گزارش‌های پایان سال می‌تواند یکی از عوامل تعیین‌کننده در روند کوتاه‌مدت بازار باشد، به‌ویژه شرکت‌های وابسته به صادرات یا دارای سهم بزرگ از بازار داخلی.

وی تحولات ژئوپولیتیکی را نیز یکی دیگر از عوامل کلیدی موثر در پیش بینی روند بازار سرمایه دانست و گفت: تغییرات در روابط بین‌المللی، به‌ویژه تحولات مربوط به تحریم‌ها یا مذاکرات دیپلماتیک می‌تواند تاثیرات غیرقابل پیش‌بینی بر بازار داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در یک سناریوی خوش‌بینانه، اگر روند نقدینگی ادامه یابد و عوامل سیاسی منفی جدیدی وارد معادلات نشود، بازار می‌تواند در محدوده دو میلیون و ۷۵۰ هزار تا دو میلیون و 900 هزار واحد نوساناتی رو به بالا را تجربه کند. در غیر این صورت، اگر فشارهای سیاسی یا اقتصادی تشدید شوند، احتمالا بازار شاهد یک دوره اصلاح مجدد خواهد بود.

اسفند ماه، پایان خوشی برای سرمایه گذاران خواهد داشت

ندیری در پایان خاطرنشان کرد: در کل، می‌توان گفت که بازار در ماه پایانی سال، بیشتر تحت تاثیر انتظارات سرمایه‌گذاران از آینده اقتصادی و سیاسی کشور قرار دارد و رفتار سرمایه‌گذاران خرد نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری روندهای کوتاه‌مدت ایفا خواهد کرد اما بنظر می‌رسد اسفند ماه پایان خوشی برای سرمایه گذاران داشته باشد.

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش