تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 173897

ایران خودرو چگونه زمین خورد؟/ راز شکست پروژه سمند سورن در چین

ایران خودرو چگونه زمین خورد؟/ راز شکست پروژه سمند سورن در چین
ایران خودرو که با امید به فتح بازار چین وارد همکاری با یانگمن شده بود، در نهایت با چالش‌های پیچیده‌ای روبرو شد که مانع از تحقق اهدافش شد.

به گزارش شهر بورس، در سال ۲۰۰۵، ایران خودرو با شرکت یانگمن لوتوس اتومبیل، مستقر در استان گویژو چین، توافقی برای تشکیل یک شرکت مشترک امضا کرد. یانگمن که در آن زمان همکاری نزدیکی با شرکت لوتوس کارز برای توزیع خودروهای این برند در چین داشت، از این توافق برای گسترش حضور خود در بازار خودرو بهره برد.

در این توافق، یانگمن حق استفاده از برند لوتوس در چین را به‌دست آورد و همچنین مجوز تولید خودروهای اقتصادی تحت این برند به او اعطا شد. در همین راستا، ایران خودرو نیز وارد این همکاری شد، اما تقسیم سهام به نفع طرف چینی تنظیم شده بود؛ ۷۰ درصد سهام متعلق به یانگمن و تنها ۳۰ درصد به ایران خودرو اختصاص یافت.

آغاز پروژه سمند سورن در چین

نخستین پروژه این همکاری، تولید نسخه‌ای از خودرو سمند ایران خودرو بود. این خودرو که بر پایه پلتفرم پژو ۴۰۵ طراحی شده بود، در نسخه به‌روز شده سمند سورن برای بازار چین معرفی شد. این مدل که هنوز در ایران عرضه نشده بود، در سال ۲۰۰۷ در چین رونمایی شد و با نام GHK7180 و لوگوی برند Yunqu به بازار عرضه شد.

مشخصات فنی سمند سورن چینی

خودروی تولید شده با یک موتور بنزینی چهار سیلندر ۱.۸ لیتری با توان تولید ۱۰۰ اسب بخار قدرت طراحی شد. این موتور بر اساس پیشرانه PSA XU7 تولید شده و مشخصات آن به شرح زیر بود:

خبر مرتبط
قیمت روز خودروهای ایران‌خودرو و سایپا در بازار آزاد؛ 2 بهمن
قیمت روز خودروهای ایران‌خودرو و سایپا در بازار آزاد؛ 2 بهمن

در بازار خودرو امروز، قیمت برخی از محصولات ایران‌خودرو و سایپا کاهش یافته است. قیمت ساینا S و کوئیک GX L همچنان ثابت و ارزان‌ترین سواری‌های بازار باقی مانده‌اند

ویژگی مشخصات
طول ۴۵۳۰ میلی‌متر
عرض ۱۷۲۰ میلی‌متر
ارتفاع ۱۴۶۰ میلی‌متر
فاصله محورها ۲۶۷۰ میلی‌متر
وزن خالص ۱۲۲۰ کیلوگرم
حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت

شکست پروژه و درس‌های آن

متأسفانه این پروژه نتوانست به اهداف خود دست یابد و تولید ۳۰,۰۰۰ خودرو در سال نیز محقق نشد. در ادامه، یانگمن به همکاری با شرکت پروتون مالزی پرداخت تا برند لوتوس را در چین توسعه دهد.

تلاش‌های ناموفق دیگر ایران خودرو

ایران خودرو پس از این شکست، در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۰۶ نسخه پژو ۲۰۶ SD را معرفی کرد. این خودرو، نسخه‌ای سدان از پژو ۲۰۶، به‌طور مستقل از پروژه یانگمن توسعه یافته بود. اما به‌دلیل مخالفت پژو با تولید این مدل در چین، این پروژه نیز به سرانجام نرسید.

تجربه شکست پروژه سمند سورن و پژو ۲۰۶ SD در چین نشان می‌دهد که شرکت‌های ایرانی برای ورود به بازارهای بین‌المللی باید با چالش‌های متعددی از جمله سیاست‌گذاری‌های کلان، قوانین بین‌المللی و توافقات سهامداری روبرو شوند.

منبع: اقتصاد 100

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش