اشتراک گذاری
ایران بدون تئوری و ارتباط جهانی نمی‌ تواند پیشرفت کند

در نشست بررسی وضعیت اقتصاد سیاسی پیش روی کشور تاکید شد؛
ایران بدون تئوری و ارتباط جهانی نمی‌ تواند پیشرفت کند

محمود سریع‌القلم، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی، در نشست «بررسی وضعیت اقتصاد سیاسی پیش‌روی کشور» در اتاق بازرگانی تبریز، با تحلیل شرایط سیاسی و اقتصادی جهان، تأکید کرد که بدون تئوری نمی‌توان زندگی و کشور را اداره کرد؛ تئوری عامل تحقق Big Picture و داشتن راهبرد و برنامه است.
ایران بدون تئوری و ارتباط جهانی نمی‌ تواند پیشرفت کند

در نشست بررسی وضعیت اقتصاد سیاسی پیش روی کشور تاکید شد؛
ایران بدون تئوری و ارتباط جهانی نمی‌ تواند پیشرفت کند

محمود سریع‌القلم، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی، در نشست «بررسی وضعیت اقتصاد سیاسی پیش‌روی کشور» در اتاق بازرگانی تبریز، با تحلیل شرایط سیاسی و اقتصادی جهان، تأکید کرد که بدون تئوری نمی‌توان زندگی و کشور را اداره کرد؛ تئوری عامل تحقق Big Picture و داشتن راهبرد و برنامه است.

به گزارش شهر بورس، سریع‌القلم با انتقاد از نبود تئوری مشخص برای اداره کشور گفت: ما برای زندگی در این کشور تئوری نداریم. پایه اقتصاد هر کشوری بخش خصوصی است و هیچ کشوری بدون تکیه بر بخش خصوصی نتوانسته پیشرفت کند.

سریع‌القلم با اشاره به ضعف ارتباطات بین‌المللی ایران افزود: ما ارتباطات بسیار محدودی داریم و در کریدورهای جهانی حضور نداریم. ملتی که با جهان ارتباط نداشته باشد، اشتباه‌های زیادی مرتکب می‌شود. برای درک جهان باید کتاب بخوانیم، در کریدورهای جهانی حضور پیدا کنیم و به زبان انگلیسی مسلط باشیم. اگر ایران در ده سال آینده ارتباط مؤثری با جهان برقرار کند، نخستین چالش ما، ناآشنایی مدیران، اساتید دانشگاه و کارمندان با زبان انگلیسی خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به روندهای کلان بین‌المللی خاطرنشان کرد: مبنای قدرت در جهان آینده بر پایه هوش مصنوعی، دیتا سنترها، فلزات نادر و توان تولید تراشه است. مشکل اصلی ما نه نفت، نه تاریخ، نه حمله مغول یا اعراب، بلکه نوع تفکر و نگرش ماست؛ زندگی انسان‌ها با فکرشان شکل می‌گیرد.

تبلیغ درون‌خطی

این استاد دانشگاه با ترسیم تصویری از جهان دهه آینده گفت: جهان در 10 سال آینده فقیرتر، با فاصله طبقاتی بیشتر، آلودگی محیط‌زیست شدیدتر و بودجه نظامی بالاتر کشورها روبه‌رو خواهد بود. ترامپ صراحتاً گفته که می‌خواهد آینده انرژی جهان در اختیار آمریکا باشد. جنگ اوکراین نیز در باطن جنگ انرژی است که به‌واسطه آن، انرژی اروپا از روسیه جدا و وابسته به آمریکا شده است.

سریع‌القلم تولید ناخالص داخلی را اولین معیار سنجش قدرت کشورها دانست و افزود: آمریکا، چین و هند در صدر کشورها قرار دارند، اما ایران با سهمی کمتر از نیم درصد، در رده کشورهای عقب‌مانده از این شاخص جهانی است. طبق پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۵۰، کشورهای چین، هند، آمریکا، اندونزی، برزیل و روسیه در رتبه‌های اول تا ششم تولید ناخالص داخلی جهان خواهند بود.

وی همچنین به آمار سرمایه‌گذاری کشورها در حوزه هوش مصنوعی و تعداد شرکت‌ها و دانشجویان این رشته اشاره کرد و گفت: آمریکا، چین و هند در صدر این حوزه قرار دارند.

سریع‌القلم در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت ژئوپلیتیکی منطقه پرداخت و اظهار کرد: بالکانیزه شدن سوریه، افزایش وابستگی نظامی عراق به آمریکا، و تعمیق روابط نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کشورهای عربی با ایالات متحده از روندهای مهم منطقه است. در دوره سه‌ونیم‌ساله آینده ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اجماع داخلی اسرائیل برای تقابل با ایران، سکوت اعراب، و همراهی ترکیه، روسیه، چین و اروپا، از متغیرهای تعیین‌کننده اقتصاد سیاسی ایران خواهد بود. همچنین، توافق نهایی تجاری چین و آمریکا و کاهش خرید نفت چین از ایران، حفظ قیمت نفت در کانال ۶۰ دلار و بازگشت تحریم‌های غرب، می‌تواند مسیر اقتصاد ایران را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد.

اقتصاد کشور گروگان مذاکرات هسته‌ای است

او با اشاره به وابستگی مزمن سیاست و اقتصاد ایران به مذاکرات هسته‌ای گفت: ایران بیش از ۲۳ سال است درگیر مذاکره است. اقتصاد کشور گروگان این مذاکرات است و این نتیجه نداشتن برنامه و تئوری توسعه است.

سریع‌القلم با اشاره به راهبرد مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: محدود کردن منابع مالی ایران، حفظ ساختار تحریم‌ها، بیرون نگه داشتن ایران از مدارهای مالی، فناوری و سرمایه‌گذاری جهانی، انجام حملات سایبری به مراکز حیاتی و جلوگیری از عادی شدن روابط خارجی ایران از جمله اهداف مشترک آنان است. با این حال، در نحوه دستیابی به این اهداف – اعم از تسلیم بدون جنگ، تغییر رژیم یا تجزیه سرزمینی – اختلاف‌نظرهایی میان دو طرف وجود دارد.

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

۱۷ مهر ۱۴۰۴
پرداخت معوقات بازنشستگان و مطالبات درمانی تأمین اجتماعی از هفته...
۱۷ مهر ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۱۷ مهر ۱۴۰۴
پلتفرم معروف پیش‌بینی بازار پلی‌مارکت (Polymarket) قصد دارد با عرضه...
۱۷ مهر ۱۴۰۴ | ارزهای دیجیتال
۱۷ مهر ۱۴۰۴
تاریخچه تسلا؛ از یک استارت‌ آپ به پیشتاز خودروسازی برقی در آمریکا
تاریخچه تسلا؛ از یک استارت‌ آپ به پیشتاز خودروسازی برقی در آمریکا
بی‌وای‌دی چین با فروش ۱.۶ میلیون دستگاه خودروی برقی در...
۱۷ مهر ۱۴۰۴ | بازار خودرو
۱۷ مهر ۱۴۰۴
خبر فوری؛ راهداری تهران به حالت آماده‌باش درآمد
خبر فوری؛ راهداری تهران به حالت آماده‌باش درآمد
مرکز مدیریت راه‌های کشور از ترافیک سنگین در محورهای شمالی...
۱۷ مهر ۱۴۰۴ | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *