تاریخ انتشار : یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰:۰۲
زمان مطالعه: 10 دقیقه
کد خبر : 187788

انوشه انصاری کیست؟ بیوگرافی نخستین زن فضانورد ایرانی

انوشه انصاری کیست؟ بیوگرافی نخستین زن فضانورد ایرانی
انوشه انصاری نه‌تنها نخستین زن فضانورد ایرانی و زن مسلمان فضانورد است، بلکه با فعالیت‌هایش در فناوری و فضانوردی خصوصی، تاثیر قابل توجهی در این صنعت گذاشته است.

به گزارش شهر بورس، انوشه انصاری، نخستین زن فضانورد ایرانی و نخستین زن مسلمان فضانورد، از کودکی به آسمان شب خیره می‌شد و در میان ستارگان، رویاهای بزرگی را در ذهنش می‌پروراند. او در دل شب، در تراس خانه پدربزرگ و مادربزرگش، چشم به کهکشان‌ها می‌دوخت و آرزوی سفر به آن دنیای بی‌کران را در سر می‌پروراند. اما در دنیای واقعی، مسیر زندگی او از زیرزمین‌های پناهگاهی در دوران جنگ ایران و عراق تا آسمان‌های بیکران فضا تغییر کرد.

مهاجرت، تحصیل، تلاش، کارآفرینی و در نهایت تحقق رویایی که روزگاری تنها یک خیال کودکانه به نظر می‌رسید، او را به چهره‌ای الهام‌بخش برای زنان و دختران سراسر جهان تبدیل کرد. در ادامه بیوگرافی انوشه انصاری را بخوانید.

مهر آیندگان

بیوگرافی انوشه انصاری؛ نخستین زن فضانورد ایرانی

انوشه انصاری، مهندس، کاوشگر و کارآفرین ایرانی-آمریکایی، نخستین زن ایرانی و نخستین زن مسلمان است که به فضا سفر کرده است. او همچنین چهارمین فردی محسوب می‌شود که هزینه سفر فضایی خود را شخصا پرداخت کرده است. نام او با صنعت فناوری و فضانوردی خصوصی گره خورده و او به عنوان یکی از چهره‌های تاثیرگذار در این عرصه شناخته می‌شود.

بیوگرافی انوشه انصاری؛ نخستین زن فضانورد ایرانی

خبر مرتبط
محمد خاکی کیست؟ بیوگرافی رئیس اتاق لرستان
محمد خاکی کیست؟ بیوگرافی رئیس اتاق لرستان

محمد خاکی، رئیس اتاق بازرگانی لرستان، با تجربه گسترده در حوزه‌های اقتصادی و تجاری، نقش مهمی در توسعه صنایع و معادن استان ایفا کرده است.

انوشه انصاری در ۲۱ شهریور ۱۳۴۵ در مشهد، ایران به دنیا آمد. از دوران کودکی، علاقه عمیقی به آسمان شب و کیهان داشت. او شب‌ها در تراس خانه پدربزرگ و مادربزرگش به ستاره‌ها خیره می‌شد و به خیال‌پردازی درباره فضا می‌پرداخت. این علاقه به مرور زمان در او شکل گرفت و تبدیل به رویای اصلی زندگی‌اش شد.

پس از وقوع انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و آغاز جنگ ایران و عراق، در سال ۱۳۶۳، زمانی که انوشه ۱۶ ساله بود، همراه خانواده‌اش به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد. او تحصیلات خود را در رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر در دانشگاه جورج میسون ادامه داد و سپس کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک را از دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرد. در سال‌های بعد، او برای گسترش دانش خود در حوزه فضا، مدرک فوق‌لیسانس دوم خود در رشته ستاره‌شناسی را از دانشگاه سوئین‌بورن استرالیا اخذ کرد.

فعالیت‌های حرفه‌ای و کارآفرینی انوشه انصاری

پس از اتمام تحصیلات، انوشه انصاری در صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات مشغول به کار شد. در همین دوران، با حمید انصاری آشنا شد و در ۱۹۹۱ با او ازدواج کرد. در سال ۱۹۹۳، او به همراه همسرش و برادرشوهرش، شرکت Telecom Technologies (TTI) را تاسیس کرد. این شرکت در زمینه بهینه‌سازی سیستم‌های مخابراتی و کاهش هزینه‌های تجهیزات ارتباطی فعالیت می‌کرد و به سرعت به موفقیت‌های بزرگی دست یافت.

فعالیت‌های حرفه‌ای و کارآفرینی انوشه انصاری

رشد این شرکت چنان چشمگیر بود که در سال ۲۰۰۱ به قیمت بالایی به شرکت Sonus Networks فروخته شد. این موفقیت، انوشه انصاری را به یکی از برترین زنان کارآفرین در حوزه فناوری اطلاعات تبدیل کرد. به همین دلیل، در سال ۲۰۰۰ از سوی مجله زن شاغل آمریکا به عنوان کارآفرین برتر شناخته شد و در سال ۲۰۰۱ نام او در فهرست زنان تاجر موفق مجله فورچون قرار گرفت.

ورود انوشه انصاری به صنعت فضایی و سفر به فضا

پس از موفقیت در دنیای فناوری، انوشه انصاری تصمیم گرفت رویای دیرینه خود را دنبال کند. در سال ۲۰۰۴، او در بنیاد جایزه ایکس سرمایه‌گذاری کرد و جایزه ۱۰ میلیون دلاری انصاری ایکس پرایز (Ansari X Prize) را برای تشویق شرکت‌های خصوصی به توسعه فناوری‌های فضایی بنیان نهاد. این جایزه در نهایت توسط شرکت Scaled Composites در کالیفرنیا برنده شد و تاثیر قابل توجهی بر رشد صنعت فضایی خصوصی گذاشت.

او سپس در سال ۲۰۰۶ با شرکت Space Adventures قرارداد بست تا در یک سفر فضایی شرکت کند. در ابتدا، او به عنوان پشتیبان دایسوکه انوموتو، تاجر ژاپنی، انتخاب شده بود، اما پس از رد صلاحیت پزشکی انوموتو، انوشه انصاری به عنوان جایگزین رسمی او معرفی شد.

در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶ (۲۷ شهریور ۱۳۸۵)، فضاپیمای سایوز TMA-9 از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان پرتاب شد. این ماموریت که شامل میخائیل تیورین (فرمانده روسی)، مایکل لوپز الگریا (مهندس پرواز آمریکایی) و انوشه انصاری بود، دو روز بعد به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) متصل شد.

ورود انوشه انصاری به صنعت فضایی و سفر به فضا

در این سفر، انوشه انصاری در پژوهش‌های علمی متعددی شرکت کرد. او در زمینه علل کم‌خونی فضایی، تاثیر تغییرات ماهیچه‌ای بر کمردرد فضانوردان و مطالعه تاثیر تشعشعات فضایی بر بدن انسان و گونه‌های میکروبی در ایستگاه فضایی تحقیق کرد. در طول اقامت ۹ روزه خود، تجربیاتش را در وبلاگ شخصی خود منتشر کرد و به اولین فردی تبدیل شد که از فضا وبلاگ‌نویسی می‌کند.

سرانجام، انوشه انصاری در ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۶ (۷ مهر ۱۳۸۵) به همراه پاول وینوگرادف (روسی) و جفری ویلیامز (آمریکایی) با فضاپیمای سایوز TMA-8 به زمین بازگشت و در قزاقستان فرود آمد.

فعالیت‌های انوشه انصاری پس از سفر به فضا

پس از بازگشت از فضا، انوشه انصاری همچنان در حوزه فناوری و فضانوردی خصوصی فعال باقی ماند. او شرکت Prodea Systems را تاسیس کرد که در زمینه فناوری‌های خانه دیجیتال فعالیت دارد. او همچنین بنیاد خیریه اهورا را مدیریت می‌کند که در زمینه توسعه آموزش و حمایت از زنان و کودکان فعالیت دارد.

در سال‌های بعد، او به عنوان سخنران و مروج توسعه سفرهای فضایی خصوصی و کارآفرینی زنان در مجامع بین‌المللی حضور یافت. همچنین کتاب “رویاهای من برای ستارگان” را منتشر کرد که در آن به شرح تجربیات فضایی و زندگی خود پرداخته است.

جوایز و افتخارات انوشه انصاری

جوایز و افتخارات انوشه انصاری

در طول سال‌ها، انوشه انصاری جوایز متعددی دریافت کرده است. در سال ۲۰۰۹، او جایزه اولین نوآور سیمونز (NCWIT Symons Innovator Award) را دریافت کرد. در سال ۲۰۱۰، مدال افتخار جزیره الیس به دلیل تلاش‌های بشردوستانه‌اش به او اهدا شد. در سال ۲۰۱۲، دانشگاه جورج میسون دکترای افتخاری علوم را به او اعطا کرد.

در سال ۲۰۱۵، او از سوی انجمن ملی فضایی آمریکا جایزه پیشگام فضا را دریافت کرد. در مراسم اسکار ۲۰۱۷ نیز، به نمایندگی از اصغر فرهادی جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان را برای فیلم “فروشنده” دریافت کرد.

جمع‌بندی

انوشه انصاری نه‌تنها نخستین زن فضانورد ایرانی و نخستین زن مسلمان فضانورد است، بلکه با فعالیت‌هایش در فناوری و فضانوردی خصوصی، تاثیر قابل توجهی در این صنعت گذاشته است.

او همواره الهام‌بخش زنان و دختران سراسر جهان بوده و معتقد است که هیچ رویایی دست‌نیافتنی نیست، به شرط آن‌که برای رسیدن به آن تلاش شود. فعالیت‌های او همچنان در توسعه فناوری‌های فضایی و کارآفرینی زنان ادامه دارد و او را به یکی از برجسته‌ترین چهره‌های علمی و فناوری معاصر تبدیل کرده است.

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون