یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با شهر بورس عنوان کرد:
اقتصاد کشور نیازمند یک جراحی اساسی است/ ارزیابی عملکرد وزیر اقتصاد به زمان نیاز دارد
محمدرضا اعلمی در گفتوگو با شهر بورس، با انتقاد از نحوه سیاستگذاریهای بانک مرکزی در حوزه طلا و ارز گفت: نقدهایی به سازوکارهای موجود، از نحوه فروش سکه تا کنترل نرخ ارز، وجود دارد. اما مسئله اساسی این است که دلایل اصلی افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی چیست؟ چرا تاریخ مدام تکرار میشود و هنوز نتوانستهایم راهکاری مناسب برای جلوگیری از وقوع بحرانهای ارزی پیدا کنیم؟
وی با بیان اینکه بحرانهای ارزی یکشبه به وجود نمیآیند، افزود: عدم توجه به برخی عوامل در طول زمان، در نهایت به شکل بحران خود را نشان میدهد. کسری بودجه و انتشار اوراق بدهی در گذشته، در کنار سیاست سرکوب نرخ ارز، موجب ایجاد ناترازیهای عمیق در اقتصاد شده است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: قیمتگذاری دستوری به معنای عدم درک صحیح از سازوکارهای بازار است و فاصله بین نرخ ارز نیمایی و قیمت دلار در بازار آزاد، به معنای توزیع رانت و ایجاد فساد است. در چنین شرایطی، اقتصاد کشور نیازمند یک جراحی اساسی است؛ جراحیای که همراه با درد خواهد بود.
اعلمی در ادامه با اشاره به پیشنهاد برخی نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر اقتصاد، گفت: اگر سیاسیون درک دقیقی از این مسائل نداشته باشند و تنها بهدلیل نگرانی از واکنشهای اجتماعی، به دنبال فرار رو به جلو باشند و تصور کنند که استیضاح وزیر اقتصاد میتواند مشکلات را حل کند، باید گفت که چنین اقدامی بهمعنای از بین بردن شجاعت برای حل مشکلات کشور است.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: خروج روزانه پول حقیقی از بازار سرمایه و حرکت نقدینگی به سمت درآمد ثابت و طلا، چشمانداز روشنی برای بازار ایجاد نمیکند.
وی تاکید کرد: ناترازیهای موجود در اقتصاد، نتیجه سلسله تصمیماتی است که از گذشته بهجا مانده است. البته که دولت قبلی نیز میراثدار دولتهای پیشین خود بوده، اما قضاوت در خصوص عملکرد وزیر اقتصاد دولت فعلی، نیاز به گذشت زمان دارد.
این کارشناس بازار سرمایه، بازار سرمایه را یکی از بهترین راهکارهای جذب سرمایه و کنترل تورم معرفی کرد و گفت: بازار سرمایه میتواند بستری مناسب برای هدایت نقدینگی به سمت تولید باشد، اما در روزهای اخیر جذابتر شدن بازارهای موازی موجب خروج پول از بورس شده است.
وی افزود: از دست رفتن حمایت دو میلیون و هفتصد و سی و چهار هزار واحدی و روند نزولی شاخص کل که اکنون به مقصد سطح دو میلیون و پانصد و چهل و هشت هزار واحدی در حال حرکت است، نشاندهنده عدم توجه به ریزساختارهای بازار بورس است.
اعلمی با اشاره به محدودیت دامنه نوسان سهدرصدی عنوان کرد: این سیاست که در گذشته رشد شارپی شاخص را رقم زده بود، اکنون باعث ریزش شارپی بازار بورس شده است. در چنین شرایطی، اصلاح برخی سیاستهای محدودکننده میتواند نقش موثری در تثبیت بازار سرمایه و جذب سرمایهگذاری ایفا کند.
برچسب ها :بورس ، کارشناس بازار سرمایه ، محمدرضا اعلمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0