به گزارش شهر بورس، در هفتههای اخیر قیمت برنج ایرانی در بازار آزاد به مرز کیلویی ۳۵۰ هزار تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۸۵ درصد رشد داشته است. بازرسان وزارت جهاد کشاورزی نیز قیمتهایی بالاتر از ۳۴۰ هزار تومان را برای برخی نمونههای برنج ایرانی ثبت کردهاند؛ مسئلهای که نگرانی مصرفکنندگان را بهویژه در آستانه فصل برداشت جدید تشدید کرده است.
محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران، درباره دلایل افزایش قیمتها گفت: در بازار برنج با دو محصول داخلی و وارداتی روبهرو هستیم که عمده برنج وارداتی کشور، هندی است. وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد واردات برنج مربوط به برنج هندی است، افزود: حتی در دوران جنگ نیز قیمت این برنج دچار نوسان جدی نشد و اکنون حداکثر نرخ بازار ۷۰ هزار تومان است.
او با اشاره به تأثیر قیمت برنج ایرانی بر برنج پاکستانی تصریح کرد: رشد نرخ برنج ایرانی موجب شد برنج پاکستانی نیز گرانتر عرضه شود. اما خوشبختانه روند قیمتها نزولی شده و طی دو هفته آینده با ورود محصول جدید به بازار، قیمت برنج ایرانی شیب بیشتری به سمت کاهش خواهد داشت. مختاریانی تأکید کرد: پیشبینی میشود قیمت برنج هاشمی تا حداکثر دو هفته آینده برای مصرفکننده به ۲۵۰ هزار تومان برسد.
این مقام صنفی همچنین با انتقاد از آمار اعلامی سال گذشته درباره تولید برنج گفت: رقم واقعی تولید بسیار کمتر از ۲.۷ میلیون تن بود که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود. به گفته وی، امسال میزان تولید بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن پیشبینی شده که منطقیتر است.
مختاریانی در بخش دیگری از سخنانش به اشتباهات سیاستگذاری در واردات برنج اشاره کرد و افزود: موانع ایجاد شده برای واردات برنج سفید پاکستانی منجر به گرانی محصول شد. او موضوع احتکار را نیز رد کرد و تأکید کرد: با توجه به ورود محصول جدید و روند نزولی قیمتها، انگیزهای برای نگهداری برنج سال قبل وجود ندارد.
در پایان، وی با اشاره به سرانه مصرف برنج گفت: رقم رسمی ۳۶ کیلوگرم برای هر نفر است اما درباره تعیین این شاخص نیز نیاز به دقت و اصلاح وجود دارد تا تنظیم بازار بهدرستی انجام شود.