تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۰
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 186119

افزایش قیمت گاز بدون اطلاع قبلی، صنعت استان را در تنگنا قرار داده است

افزایش قیمت گاز بدون اطلاع قبلی، صنعت استان را در تنگنا قرار داده است
نشست مشترک گروه کاری انرژی اتاق تبریز با مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی با محوریت بررسی مشکل افزایش قیمت گاز بدون اطلاع قبلی به صنایع و اتخاذ برخی تدابیر برای جذب امتیازات ملی از سفر ویز نیرو به استان برگزار شد.

به گزارش شهر بورس، یونس اکبرپور پایدار، رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز در این نشست گفت: در شرایطی که با کمبود گاز و برق مواجه هستیم، می‌توانیم با بهره‌گیری از  ماشین‌آلات به‌روزتر صرفه‌جویی انرژی را در دستورکار قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه حال صنعت خوب نیست، ادامه داد: صنایع اتاق بازرگانی تبریز آماده‌ی همکاری با شرکت گاز استان است.

مهر آیندگان

رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز با تاکید بر اینکه افزایش بهای قیمت گاز بدون اطلاع قبلی یکی از مشکلات اخیری است که از دی ماه حوزه‌ی صنعت استان را دچار تنش کرده است.

وی با اشاره به ماده 25 قانون بهبود محیط کسب وکار گفت: ما در نامه‌ای درخواست کرده‌ایم تا قبل از هرگونه افزایش تعرفه‌‌ی انرژی گاز و برق، به ما اطلاع داده شود، چرا صنایع محصولات تولیدی خود را به‌صورت پیش‌فروش می‌فروشند و پس از فروش محصولات متوجه افزایش قیمت نهایی محصول می‌شوند.

خبر مرتبط
روز ارزی اتاق بازرگانی تبریز/ داد فعالان اقتصادی استان از چالش‌های ارزی
روز ارزی اتاق بازرگانی تبریز/ داد فعالان اقتصادی استان از چالش‌های ارزی

«تخصیص ارز» واژه‌ای کلیدی در اقتصاد ایران است که حتی آوردن نامش نیز، رعشه به اندام فعالان اقتصادی می‌اندازد، اما هنر اصلی در این شرایط کشور، مقابله با ترس به‌جای فرار از آن است و اتاق بازرگانی تبریز، به عنوان نماینده واقعی بخش خصوصی، یک روز کامل در اتاق را به بررسی چالش‌های ارزی اختصاص داد و با برگزاری دو جلسه همزمان، یکی در خصوص چالش‌های واحدهای تولیدی معطل در صف ارز و دیگری کارگاه آموزشی بازخوانی دستورالعمل‌های رفع تعهد واردات و مشمولیت مابه‌التفاوت نرخ ارز، سعی کرد تا با طرح مجدد و چندین باره این موضوع، بار دیگر یادآوری کند که اقتصاد باید و باید اولویت اصلی باشد.

اکبرپور پایدار تاکید کرد: افزایش دو ونیم برابری انرژی نزدیک نوروز، تنش‌های زیادی در عرصه‌ی صنعت ایجاد می‌کند.

وی گفت: واحد‌های کوچک تولیدی و صنعتی استان با افزایش تعرفه گاز بدون اطلاع قبلی آسیب می‌بینند، بالای ۹۲ درصد از فعالان صنعتی استان در بخش غیرتولیدی فعال هستند و افزایش بدون اطلاع قبلی در روند کاری آن‌ها تنش ایجاد می‌کند.

پایدار ضمن تاکید بر رعایت صرفه جویی در مصرف انرژی گاز، عنوان کرد:  مقدار معینی برای هر واحد تولیدی بنابر استفاده‌ی آن درنظر گیرد، با آگاه سازی و آموزش روندی را پیش رو بگیریم که صنایع بجای پرداخت جرائم به اداره‌ی گاز آن مبلغ را برای بهسازی مجموعه‌ی تولیدی خود اختصاص دهند.

فیروز خدایی؛ مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان‌شرقی گفت: برای تعیین قیمت تعرفه گاز یک سری قوانینی وجود دارد ما نیز در جلسه‌ای که بصورت وبیناری با معاون وزیر داشتیم برگزار  از افزایش قیمت انرژی شاکی بودیم.

وی ادامه داد: تعرفه قیمت گاز براساس نرخ خوراک گاز پتروشیمی تعیین می‌شود، قانون در موضوع استفاده‌ی استاندارد از گاز در مجموعه‌های صنعتی‌ سختگیری نمی‌کند

مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان‌شرقی، افزود: بهتر است مشخص شود که هر مجموعه تولیدی به چه میزان انرژی گاز نیاز دارد، تا مصرف آن بنابر نیاز در نظر گرفته شود.

خدایی عنوان کرد: معین کردن مصرف استاندار برای مجموعه‌های تولیدی نیز احتمالاً از سال آینده در گرفته شود یعنی مشخص شود که هر مجموعه به چقدر انرژی برای تولید محصولات خود نیاز دارد.

وحید کوچه مشکی، رئیس گروه کاری انرژی کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق تبریز نیز در این جلسه گفت: بحث انرژی یک سری مسائل و قوانینی دارد، برخی از صنایع از قوانین موجود اطلاعاتی کافی ندارند در این راستا با مجموعه‌‌های صنعتی‌ وابسته به گاز جلساتی برگزار کنیم.

وی بر اطلاع رسانی تعرفه گاز و برق قبل از اعمال افزایش تاکید کرد و گفت: از وزیر نیرو این‌موضوع را مطالبه کنیم، بحث قیمت را شفاف کنیم و از قبل اعلام کنیم.

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون