تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 168033

اعتراض رئیس مجمع کارگران: حقوق کارگران دیگر کفاف زندگی را نمی‌دهد!

اعتراض رئیس مجمع کارگران: حقوق کارگران دیگر کفاف زندگی را نمی‌دهد!
رئیس مجمع کارگران استان تهران، با انتقاد از کاهش ارزش واقعی دستمزدها به‌دلیل نوسانات ارزی و تورم، تأکید کرد که حقوق کارگران دیگر پاسخگوی هزینه‌های معیشتی و زندگی روزمره آن‌ها نیست.

به گزارش شهر بورس، نوسانات سنگین ارز در هفته‌های اخیر فشار شدیدی بر زندگی کارگران وارد کرده و ارزش دستمزد آنها را به‌طور چشمگیری کاهش داده است. در حالی که کارگران درآمد ریالی دارند، هزینه‌های زندگی‌شان دلاری محاسبه می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳، که در آغاز سال حدود ۷.۲ میلیون تومان معادل ۱۱۳ دلار بود، اکنون با نرخ دلار ۸۱ هزار تومانی در دی‌ماه، تنها ۸۸ دلار ارزش دارد. این کاهش ارزش واقعی، فشار اقتصادی بر جامعه کارگری را بیش از پیش افزایش داده است.

معیشت کارگران در خطر جدی

محمدرضا تاجیک، رئیس مجمع کارگران استان تهران، با اشاره به بحران ارز و تأثیر آن بر معیشت کارگران، گفت: «گرانی دلار مستقیماً باعث کاهش قدرت خرید شده است. کارگران ریالی حقوق می‌گیرند، اما دلاری خرج می‌کنند و همزمان با گرانی ارز، قیمت تمام کالاها نیز افزایش یافته است.»

وی افزود: «با وجود افزایش اسمی دستمزدها، ارزش واقعی آن‌ها به دلیل شوک‌های ارزی و تورم بالا کاهش یافته است. طبق ماده ۴۱ قانون کار، حداقل دستمزد باید بر اساس نرخ تورم و هزینه سبد معیشت خانوار تعیین شود، اما شرایط فعلی این معیارها را ناکارآمد کرده است.»

خبر مرتبط
تصمیم نهایی درباره حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴
تصمیم نهایی درباره حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴

شورای عالی کار تصمیم گرفت که تمامی افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ فقط بر پایه مزد لحاظ شود. کارشناسان نسبت به کاهش قدرت خرید هشدار می‌دهند.

تاجیک ادامه داد: «حتی افزایش ۵۰ درصدی حقوق نیز نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای معیشتی خانوارها باشد. این میزان افزایش، تنها بخش محدودی از اقلام خوراکی را پوشش می‌دهد و سایر هزینه‌ها مانند مسکن، پوشاک و بهداشت همچنان بی‌پاسخ می‌مانند.»

وی با تأکید بر لزوم اجرای سیاست‌های حمایتی در کنار افزایش دستمزد، خاطرنشان کرد: «طرح‌هایی مانند “قرارگاه مسکن” برای کارگران باید با توجه به تورم شدید اجرایی شود. دولت باید نقش حمایتی خود را در این شرایط ایفا کند تا فشار کمتری بر جامعه کارگری وارد شود.»

تأثیر حذف ارز نیمایی بر معیشت کارگران

رئیس مجمع کارگران با انتقاد از سیاست حذف ارز نیمایی، اظهار داشت: «افزایش نرخ ارز رسمی می‌تواند موج جدیدی از گرانی‌ها را ایجاد کند. این سیاست مستقیماً بر هزینه واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید تأثیر می‌گذارد و در نهایت باعث افزایش قیمت‌ها در بازار می‌شود. تولیدکنندگان نیز با افزایش هزینه‌های تولید، قدرت رقابت خود را از دست خواهند داد که این موضوع به ضرر معیشت کارگران است.»

در شرایطی که شوک‌های ارزی و تورم بالا، فشار اقتصادی را بر کارگران به حداکثر رسانده است، اجرای سیاست‌های حمایتی هدفمند و افزایش منطقی دستمزدها تنها راهکارهای کاهش فشار معیشتی به شمار می‌آیند. اما با توجه به تصمیمات اقتصادی اخیر، همچنان آینده معیشتی کارگران در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

مقایسه ارزش واقعی دستمزد در سال ۱۴۰۳

موضوع ارزش در ابتدای سال ۱۴۰۳ ارزش در دی‌ماه ۱۴۰۳
حداقل دستمزد (تومان) ۷,۲۰۰,۰۰۰ ۷,۲۰۰,۰۰۰
نرخ دلار (تومان) ۶۳,۰۰۰ ۸۱,۰۰۰
ارزش دلاری دستمزد ۱۱۳ ۸۸

منبع: تسنیم

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش