اشتراک گذاری

اصلاح فوری سیاست‌ های صادراتی، شرط بقا در بازار جهانی

بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی تخصصی صنایع فولاد، متالورژی، ریخته‌گری، آهنگری، معادن فلزی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با عنوان تبریز متافو ۲۰۲۵ از تاریخ ۲۴ تا ۲۷ مهرماه ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تبریز در حال برگزاری است.

اصلاح فوری سیاست‌ های صادراتی، شرط بقا در بازار جهانی

بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی تخصصی صنایع فولاد، متالورژی، ریخته‌گری، آهنگری، معادن فلزی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با عنوان تبریز متافو ۲۰۲۵ از تاریخ ۲۴ تا ۲۷ مهرماه ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تبریز در حال برگزاری است.

به گزارش شهر بورس، این نمایشگاه با حضور شرکت‌های بزرگ داخلی و بین‌المللی، فرصتی برای معرفی توانمندی‌ها و دستاوردهای صنایع معدنی و فولادی کشور فراهم آورده است.

ورودی سالن‌های نمایشگاه حس و حال ویژه‌ای داشت. قدم به سالن‌های متنوع نمایشگاه که می‌گذاری، از همان ابتدا می‌توان حس کِشش و رقابت در فضای پر جنب و جوش آن را حس کرد. حضور برجسته شرکت‌های بزرگ داخلی و نمایندگان بین‌المللی از کشورهای مختلف، نمایشگاه متافو ۲۰۲۵ را به یکی از مهم‌ترین رخدادهای صنعت فولاد و معدن در سال جاری تبدیل کرده بود. از ابتدا تا انتهای نمایشگاه، فضا پر از تعاملات حرفه‌ای، تبادل اطلاعات و به ویژه بازدید از جدیدترین دستاوردهای صنعت فولاد و معدن کشور بود.

اگرچه تعداد بازدیدکنندگان به نسبت سال‌های گذشته کمی کاهش یافته است، اما همان تعداد محدود نیز نشان‌دهنده علاقه‌مندی بالای فعالان این صنعت به تحولات و نوآوری‌های جدید هستند. حتی در این شرایط سخت اقتصادی و چالش‌های صادراتی، بخش خصوصی و فعالان صنعت نشان دادند که همچنان برای ایجاد تحول و بهره‌برداری از پتانسیل‌های داخلی، عزمی راسخ دارند.

تبلیغ درون‌خطی

اگرچه فضای نمایشگاه پر از امید و نوید دستاوردهای جدید است، اما در عین حال فعالان این حوزه با چالش‌های بزرگی روبرو هستند؛ مشکلاتی همچون تحریم‌ها، ناترازی برق، بخشنامه‌های خلق‌الساعه و قوانین صادراتی متناقض، از جمله مسائل مهمی هستند که در گفت‌وگوهای مدیران و فعالان این صنعت مطرح شد. با این حال، امیدوارانه‌تر از همیشه، فعالان این حوزه همچنان بر راه‌حل‌ها و ظرفیت‌های درون‌کشوری برای غلبه بر این چالش‌ها تأکید دارند. در ادامه پای صحبت‌های تعدادی از شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه می‌نشینیم.

تولید ضخیم‌ترین ورق گالوانیزه آسیا در تبریز

وحید خوش‌زرع، مدیر ارتباطات و رسانه‌ای گروه صنعتی پارس ساختار، درباره حضور این گروه صنعتی در نمایشگاه متافو ۲۰۲۵ گفت: صنایع معدنی و فولادی گروه صنعتی پارس ساختار در این نمایشگاه حضور دارند و از زیرمجموعه‌های این گروه صنعتی می‌توان به شرکت‌های فولاد شهریار تبریز، ذوب نورد توان آرا، فراوران و شرکت فولاد شهریار تیریز اشاره کرد. این شرکت‌ها در زمینه تولید ورق‌های گالوانیزه فعالیت می‌کنند و توانسته‌اند به موفقیت‌های بزرگی دست یابند. به‌ویژه شرکت فولاد شهریار تیریز، که اولین و تنها تولیدکننده‌ی ورق‌های گالوانیزه در شمال‌غرب کشور است و به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان، توانسته ضخیم‌ترین ورق گالوانیزه آسیا را در ضخامت ۴ میلی‌متر تولید کند.

وی افزود: این دستاورد به کشور ما کمک کرده است تا از واردات این نوع ورق‌ها بی‌نیاز شود، به ویژه با توجه به اینکه استان آذربایجان‌شرقی قطب صنایع لوازم خانگی است و تولیدکنندگان زیادی در این استان فعالیت دارند. تولید ورق گالوانیزه باعث شده تا بخش بزرگی از نیازهای استان در این زمینه تأمین شود.

خوش‌زرع همچنین اشاره کرد: این شرکت‌ها موفق به صادرات ۲۰۰ هزار تن ورق گالوانیزه به کشورهای همسایه از جمله عراق، آذربایجان و سوریه شده‌اند.

وی افزود: طرح‌های توسعه‌ای نیز در حال اجراست که شامل احداث نورد سرد و نورد کرم برای تولید ورق‌های روغنی می‌باشد. با توجه به برنامه‌ریزی‌های آتی، این پروژه‌ها به زودی وارد مرحله تکمیل خواهند شد.

خوش‌زرع همچنین به مشکلات پیش‌آمده در حوزه‌ی صادرات اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری، با توجه به دستورالعمل مبنتی بر لزوم عرضه‌ی کل ارز حاصل از صادرات فولادی‌ها در سامانه نیما، صادرات ما به شدت کاهش یافت و در واقع، خود تحریمی به وجود آمد. خوشبختانه وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور در سفر اخیر خود به تبریز قول داده است که این مشکلات حل شود.

قوانین خلق‌الساعه، مانع توسعه‌ی صادرات

داوود دلال‌قدیم، رئیس هیئت‌مدیره شرکت فولاد ماهان، درباره مشکلات صادراتی این مجموعه چنین توضیح داد: شرکت ما در زمینه تولید لوله، پروفیل و قوطی فعالیت دارد و در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به عنوان یکی از صادرکنندگان نمونه شناخته شدیم، متأسفانه با وضع قوانین خلق‌الساعه، صادرات ما دچار مشکلات زیادی شده است.

وی افزود: کشورهای مقصد صادراتی ما شامل ارمنستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و عراق است و در سال‌هایی که صادرات مجاز بود، ماهانه ۶ تا ۷ هزار یورو صادرات داشتیم.

قطعی برق و بی‌توجهی به بخش خصوصی، تولید را زمین‌گیر کرده است

حمیدرضا عزیزخانی، مدیرعامل هولدینگ کیان فولاد، در خصوص وضعیت نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته کم‌فروغ‌تر نوده است. با اینکه شرکت‌های خوبی در آن حضور داشتند، اما به دلیل عقب‌افتادن زمان برگزاری، به نظر می‌رسد که این نمایشگاه نتوانسته است تمام ظرفیت‌های خود را به نمایش بگذارد. با این حال، ما توانستیم با تولیدکنندگانی که قبلاً آشنایی نداشتیم، آشنا شویم و مشتریان جدیدی پیدا کنیم. البته تعداد مراجعه‌کنندگان کم بود، اما از نظر محتوای نمایشگاه، همچنان آن را مفید ارزیابی می‌کنم.

عزیزخانی همچنین از مشکلات تولید، طی ماه‌های گذشته به دلیل قطعی برق سخن گفت و افزود: به دلیل قطعی مکرر برق در فصل تابستان، نتواسته‌ایم تولید خود را افزایش دهیم و تحویل سفارشات ما به تعویق افتاده است که این امر موجب نارضایتی مشتریان شده است.

وی با بیان اینکه این روزها با واژه حمایت از بخش خصوصی توسط مسئولین غریبه شده‌ایم، از دولت خواست تا بیشتر از گذشته از بخش خصوصی حمایت کند.

صادرات دانش فنی فولاد از تبریز به باکو

داوود عزیزپور، مدیر روابط عمومی گسترش فولاد تبریز، به دستاوردهای این شرکت اشاره کرد و گفت: گسترش فولاد تبریز یکی از مجموعه‌های معتبر در تولید تمامی سایزهای فولادی است و اخیراً موفق به اجرای پروژه‌های بزرگی در کشورهای همجوار، به ویژه جمهوری آذربایجان شده‌ایم، ما توانسته‌ایم پل‌های این کشور را احداث کنیم و این دستاورد نمایانگر سطح بالای توانمندی‌های ما در تولید و ساخت سازه‌های فولادی است.

صادرات فولاد ظفر بناب قربانی تحریم‌ها

شهریار فتحی، مدیرعامل مجتمع فولاد ظفر بناب، نیز از مشکلات صادراتی و تولیدی خود سخن گفت و افزود: مجتمع فولاد ظفر بناب از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را آغاز کرده و تولیدات مختلفی از جمله میلگرد، تیرآهن، شمش و غلطک را ارائه می‌دهد. اما متاسفانه در سال گذشته به دلیل تحریم‌ها و ناترازی برق، صادرات ما کاهش چشمگیری داشته است.

فتحی همچنین به مشکلات ناشی از بخشنامه‌های خلق‌الساعه و شرایط اقتصادی دشوار اشاره کرد و تاکید کرد: اگر مشکلات مربوط به تحریم‌ها و ناترازی برق حل شود، می‌توانیم به رشد چشمگیری در صادرات دست یابیم.

نمایشگاه متافو تبریز ۲۰۲۵ نه تنها بستری برای معرفی دستاوردهای بزرگ صنعت فولاد و معدن کشور است، بلکه فرصتی برای برطرف کردن چالش‌های موجود، به‌ویژه در زمینه صادرات و قوانین حمایتی، فراهم آورده است. بسیاری از مدیران و فعالان این صنعت بر لزوم توجه بیشتر دولت به رفع موانع صادراتی و ایجاد شرایط مناسب برای رونق تولید تاکید دارند و اگر این مشکلات به درستی حل شوند، ایران می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به یکی از بازیگران اصلی بازارهای جهانی فولاد تبدیل شده و جایگاه خود را در صنعت جهانی تثبیت کند.

منبع: روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

۲۷ مهر ۱۴۰۴
شهردار تبریز: سال ۱۴۰۴ سال استراحت مدیران نخواهد بود
شهردار تبریز: سال ۱۴۰۴ سال استراحت مدیران نخواهد بود
به دنبال سوال روح‌الله رشیدی رئیس کمیسیون عمران، حمل و...
۲۷ مهر ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۷ مهر ۱۴۰۴
ایران تا چند سال دیگر نفت دارد؟
ایران تا چند سال دیگر نفت دارد؟
گزارش‌های جدید انرژی جهان حاکی از آن است که ایران...
۲۷ مهر ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۷ مهر ۱۴۰۴
شورای اسلامی شهر تبریز استفساریه کمیسیون ماده ۷۷ را تصویب کرد
شورای اسلامی شهر تبریز استفساریه کمیسیون ماده ۷۷ را تصویب کرد
شورای اسلامی شهر تبریز با تصویب استفساریه کمیسیون ماده ۷۷،...
۲۷ مهر ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۷ مهر ۱۴۰۴
اخبار کدال
اخبار کدال
امروز یکشنبه 27 مهرماه 1404، اطلاعیه‌های متعددی در سایت کدال...
۲۷ مهر ۱۴۰۴ | اخبار کدال

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *