تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۰
زمان مطالعه: 7 دقیقه
کد خبر : 184715

یک اقتصاددان در گفت‌وگو با شهر بورس:

استیضاح همتی غیراقتصادی است و ماهیت سیاسی دارد

استیضاح همتی غیراقتصادی است و ماهیت سیاسی دارد
یک اقتصاددان گفت: استیضاح همتی بیشتر یک مسئله سیاسی است تا اقتصادی. سهام‌خواهی یک جبهه خاص از دولت در میان است که احساس می‌کند در دولت فعلی سهم آن رعایت نشده است.

امیرمحمد گلوانی در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره عملکرد اقتصادی دولت درخصوص حمایت از بازار سرمایه اظهار داشت: عملکرد اقتصادی دولت در این حوزه با اختلاف قابل توجهی نسبت به دولت قبلی بهتر است.

وی با اشاره به تاثیر عوامل سیاسی بر بازار سرمایه، گفت: اگر بازار سرمایه نتوانست رشد دو ماهه آبان و آذر را ادامه دهد، این مسئله به برخی واقعیت‌های غیرقابل انکار در فضای سیاسی کشور، ریسک‌های ژئوپلیتیک و سایر مسائلی بازمی‌گردد که با آمدن ترامپ تشدید شده است.

گلوانی با تاکید بر اینکه استیضاح وزیر اقتصاد صرفا به عملکرد دولت در حمایت از بازار سرمایه مربوط نمی‌شود، تصریح کرد: حتی اگر این استیضاح را از منظر اقتصادی بررسی کنیم، به احتمال زیاد موضوع افزایش نرخ ارز در بازار آزاد مطرح خواهد شد. نکته عجیب اینجاست که خطاب اصلی نمایندگان بیشتر به وزارت اقتصاد است تا رئیس بانک مرکزی، در حالی که متولی ارز در کشور اساسا بانک مرکزی است و وزارت اقتصاد تنها پیشنهاد دهنده ریاست بانک مرکزی در هیئت دولت بوده و چیزی فراتر از این نیست.

نرخ ارز در عملیات اسرائیل علیه ایران به ۷۰ هزار تومان رسیده بود

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه استیضاح همتی بیشتر ماهیت سیاسی دارد، افزود: مگر نرخ ارز چقدر افزایش داشته است؟ در واقع، نرخ ارز پیش‌تر در همان وعده صادق یک و عملیات اسرائیل علیه ایران به ۷۰ هزار تومان رسیده بود. در ابتدای سال ۱۴۰۳ نیز این رقم ثبت شده بود و اکنون که ترامپ نیز به این معادله اضافه شده، نرخ ارز به ۹۰ تا ۹۳ هزار تومان رسیده است که البته قابل پذیرش نیست و آثار تورمی نیز به دنبال دارد.

خبر مرتبط
اطلاعیه های مهم کدال امروز یکشنبه 12 اسفندماه 1403
اطلاعیه های مهم کدال امروز یکشنبه 12 اسفندماه 1403

امروز یکشنبه 12 اسفندماه 1403، اطلاعیه‌های متعددی در سایت کدال منتشر شد. در این مطلب، مهم‌ترین اطلاعیه‌ها را بررسی خواهیم کرد.

گلوانی با اشاره به تاثیر ساختاری عوامل اقتصادی بر نرخ ارز، تاکید کرد: واقعیت‌های اقتصادی کشور ایجاب می‌کند که اگر وزیر فعلی نبود و فرد دیگری جای او بود، آیا باز هم این اتفاق رخ نمی‌داد؟ من معتقدم که وزیر و حتی رئیس بانک مرکزی نقش عمده‌ای در این مسئله نمی‌توانند ایفا کنند، چراکه عوامل بنیادین اقتصادی از جمله انتظارات تورمی، فشارهای خارجی، میزان فروش نفت و سایر متغیرها در این وضعیت تاثیرگذار بوده‌اند و این عوامل خود را در نرخ دلار نشان داده‌اند.

وی با اشاره به تجربه نامطلوب مردم از دوران ریاست جمهوری ترامپ، خاطرنشان کرد: این استیضاح بیشتر یک مسئله سیاسی است تا اقتصادی. سهم‌خواهی یک جبهه خاص از دولت در میان است که احساس می‌کند در دولت فعلی سهم آن رعایت نشده است.

گلوانی در ادامه با اشاره به چشم‌انداز بازارهای مالی، گفت: بازار مالی در سال ۱۴۰۴ تا حدودی مشابه ۱۴۰۳ خواهد بود. یعنی همچنان بازارهای برتر شامل سکه، دلار و طلا خواهند بود و سپس بازار سهام، به شرط آنکه افزایش در نرخ ارز آزاد ادامه داشته باشد و نرخ ارز در بازار تجاری نیز افزایش یابد، می‌تواند رشد کند.

این اقتصاددان با تاکید بر تاثیر ریسک‌های ژئوپلیتیک روی بازار سرمایه، عنوان کرد: بزرگ‌ترین چالش بازار سهام در سال ۱۴۰۴ همچنان ریسک‌های ژئوپلیتیک خواهد بود. در وهله اول، این ریسک و در وهله دوم، عدم امکان کاهش نرخ بهره به دلیل افزایش انتظارات تورمی و سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی، عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه خواهند بود. البته سیاست‌های انقباضی سال ۱۴۰۴ شدت سال‌های اوج خود در ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را نخواهد داشت، اما همچنان سایه این سیاست‌ها بر بازار سهام ایران سنگینی خواهد کرد.

گلوانی در پایان با اشاره به پتانسیل رشد بازار سهام، تاکید کرد: در صورتی که ریسک‌های ژئوپلیتیک کاهش یابد، مکانیسم ماشه فعال نشود و ایران بتواند سپتامبر ۲۰۲۵ را بدون اعمال این مکانیزم و بدون قرار گرفتن در فصل هفتم شورای امنیت پشت سر بگذارد، بازار سهام بزرگ‌ترین ذینفع این وضعیت خواهد بود.

وی ادامه داد: این بازار پتانسیل رشد بالایی دارد و می‌تواند افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی در شاخص کل و بیش از ۱۰۰ درصدی در نمادهای بنیادین را تجربه کند، به شرط آنکه ریسک‌های ژئوپلیتیک در فضای سیاسی کشور حاکم نباشد، هرچند که احتمالا این ریسک‌ها همچنان پابرجا خواهند بود.

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون