تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۸:۵۶
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 49604

شهر بورس گزارش می‌دهد؛

اخذ مالیات از صندوق های درآمد ثابت؛ خوب یا بد؟

اخذ مالیات از صندوق های درآمد ثابت؛ خوب یا بد؟
موضوع اخذ مالیات از صندوق های درآمد ثابت در حالی مطرح شده است که به عقیده برخی از کارشناسان این موضوع می تواند باعث شوک منفی به بازار شود.

به گزارش شهر بورس، طبق آنچه گفته می شود، نمایندگان مجلس قصد در سال آینده مالیات بر سپرده‌های بانکی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری را وضع نمایند.

در همین راستا کارشناسان معتقدند چنین مصوبه ای می تواند بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داده و به آن شوک منفی وارد کند. در نهایت نیز ممکن است منجر به خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بورس و حرکت آن به سمت‌ سپرده‌های بانکی شود.

بر اساس آنچه از قانون جدید گفته می شود، بانک‌ها از افراد حقیقی سود نخواهند گرفت اما سپرده‌های بانکی صندوق‌ها و افراد حقوقی مشمول مالیات می شوند. این مساله در نهایت منجر به تاثیر مستقیم در عملکرد و کاهش سود صندوق های سرمایه گذاری شده و حداکثر سود آنها را به 16 درصد می رساند.

از سوی دیگر بر اساس آمار 70 درصد سرمایه گذاری ها در صندوق ها توسط سهامداران حقوقی و تنها 30  درصد توسط سرمایه گذاران حقیقی انجام می شود.

مالیات روی سپرده‌های حقوقی‌ها باعث می‌شود که این افراد نقدینگی خود را از بانک‌ها خارج و وارد صندوق‌های درآمد ثابت کنند. از سوی دیگر حقیقی‌ها سرمایه خود از صندوق‌ها خارج و وارد بانک می‌کنند.


بیشتر بخوانید: پرداخت نقدی سود پالایش یکم از ۲۴ اسفندماه


بر همین اساس کارشناسان عقیده دارند که حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع از صندوق‌های درآمد ثابت خارج می‌شود. این خروج ۱۰۰ هزار میلیاردی تومان باعث می‌شود که ۳۰ هزار میلیارد تومان سهم توسط شرکت‌های تامین سرمایه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری به فروش برسد.

اخذ مالیات از صندوق های درآمد ثابت؛ خوب یا بد؟

نقدینگی از بورس خارج می‌شود؟

امیر ندیری، کارشناس سرمایه در رابطه با وضع مالیات بر سپرده بانکی صندوق های سرمایه گذاری می گوید: طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ سپرده‌های اشخاص حقوقی مشمول مالیات خواهد شد، اما صندوق‌های درآمد ثابت احتمالا معاف از این مالیات خواهند بود.

وی افزود: این مساله باعث ورود بخشی از ۹۰۰ هزار میلیارد سپرده اشخاص حقوقی در بانک‌ها، به صندوق‌های درآمد ثابت خواهد شد که طبیعتا پول سنگینی محسوب می شود و می تواند منجر به فروش سنگین سهام شود.

وی با اشاره لزوم تقسیم بندی منابع ورودی صندوق ها به 3 بخش خاطرنشان کرد: حدود ۴۰درصد از این منابع باید به خرید اوراق اختصاص پیدا کند تا باعث افزایش تقاضا برای اوراق شده و نرخ بهره اوراق را کاهش دهد. بدین ترتیب می تواند به صورت غیرمستقیم تاثیر مثبتی روی بورس داشته باشد.

این کارشناس ادامه داد: حداقل ۱۵ درصد از منابع وارد شده به صندوق‌ها نیز در سهام سرمایه‌گذاری شود که این هم طبیعتا باعث می‌شود، تقاضا برای سهام بالا رود و رشد قیمت سهام را به دنبال داشته باشد. باقی مانده مبالغ جذب شده توسط صندوق‌ها هم می‌تواند در بانک‌ها سپرده‌گذاری شود.

در نهایت به نظر می رسد ذکر این نکته ضروری است که قبل از تصویب و ابلاغ قوانین بایستی با تمرکز بر زوایای مختلف و تاثیرات آن در جامعه، می توان به بهبود وضعیت اقتصادی کمک کرد. در همین راستا استفاده از نظرات کارشناسی می تواند کارساز و موثر باشد.

جهت مشاهده آخرین اخبار اقتصادی اینستاگرام شهر بورس را دنبال کنید.

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون