ابلاغ دستورالعمل مدیرعامل گروه توسعه ملی برای جهش تولید دانشبنیان
به گزارش شهر بورس، و به نقل از روابط عمومی گروه توسعه ملی بابک سعیدی در دستورالعمل اخیر خود با اشاره به نامگذاری سال 1401 توسط مقام معظم رهبری، 11 فرمان در حوزههای سرمایهگذاری و تولید برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و طرحهای اشتغال آفرین ابلاغ کرده است.
مشروح دستورالعمل مدیرعامل گروه توسعه ملی به شرح زیر است:
شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی از مدتها قبل، سیاست توانمند سازی و احیای تولید در زیرمجموعههای خود را در دستور کارقرار داده و تهیه برنامه راهبردی گروه که شامل نوسازی کنترل مالی، ارتقای همافزایی در شرکتهای زیرمجموعه، کنترل و کاهش هزینههای تولید و بهای تمامشده، خروج از رشته فعالیتهای کمبازده و زیانده و توسعه نوآوری و فناوری گواه این امر است، مقدمات افزایش تولید دانشبنیان و فناورانه در سال جدید که به نام “تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین” مزین شده در گروه توسعه ملی فراهم شده است.
بیشتر بخوانید:تفارس بازگشایی میشود
برای رسیدن به اهداف عالیه شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی و همچنین تحقق دغدغههای مقام معظم رهبری که تولید را کلید حل مشکلات اقتصادی و راه اصلی عبور از دشواریهای اقتصادی دانستند، 11 دستورالعمل برای هلدینگهای زیرمجموعه که مبتنی بر راهبرد اصلی گروه در سال 1401 ابلاغ میشود و هلدینگها به تناسب بندهای این دستورالعمل موظف هستند گزارش ماهانه اقداماتی که در این زمینه انجام دادهاند را ارسال کنند.
برنامه های مدنظر بر اساس چشم انداز گروه توسعه ملی که همانا بهره گیری از فرصتهای مزیت مادری هلدینگ و آرایش بهینه پورتفوی سرمایه گذاری در شرکت های زیرمجموعه است که در فضایی همسان با شعائر اعلامی از سوی مقام معظم رهبری در سال “تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین” بوده و در چارچوب سیاستهای کلی نظام است. این برنامه بر اساس گزارشهای متعدد شناخت، تجربیات پیشین، در سطح گروه منطبق با شرایط اقتصادی و سیاسی کشور تهیه شدهاست. در واقع برنامه پیش رو در ادامه برنامهها و سیاستهای قبلی گروه و با تکیه بر اصول و ویژگیهای کلیدی مورد نظر گروه به خصوص در تغییر سبک کنترلی از کنترل مالی به کنترل استراتژیک، ارتقای همافزایی در شرکتهای زیرمجموعه، کنترل و کاهش هزینههای تولید و بهای تمامشده، خروج از رشته فعالیتهای کمبازده و زیانده و توسعه نوآوری و فناوری و اشتغالزایی مبتنی بر ایده ها و طرحهای دانش بنیان استوار شدهاست.
گروه سعی خواهد کرد با تكيه بر آرمانهاي مدنظر مقام معظم رهبری در صحنههای تولیدی، صادرات، حاکمیت نخبگان، بهرهمندی از توان دانش بنیان موجود در کشور به درخششی عظیم نائل آید. لذا ضمن قدردانی از تمامی مدیران، کارکنان و زحمتکشان عرصههای تولید و خدمات شرکتهای تابعه در سال گذشته، استدعا دارد در سال جدید با همتی مضاعف برای تحقق شعار سال، تمام توان خود را به کار گیرند.
به منظور کاهش بهای تمام شده کالا و خدمات به عنوان یکی از جهت گیری های کلان مدنظر گروه، لازم است برنامههای ویژه برای استفاده بهرهور و کامل از ظرفیتها که به منظور حفظ سطح تولید فعلی شرکت، استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود و بهبود راندمان، کاهش ضايعات، رعايت استانداردهای ملی و بین المللی و تکمیل زنجیره ارزش، تدوین و اطلاع رسانی گردد. تهیه و تصویب نظام جامع مدیریت بهره وری در سال 1401 به عنوان یک الزام، توسط هلدینگهای تخصصی تابعه مورد پیگیری قرار گیرد.
شرکتهای تابعه باید طرحهای خودکفایی به ویژه در تامین مواد اولیه و نهادهای مصرفی و با بهرهگیری از فرصتهای هم افزایی داخل و خارج از مجموعه را تدوین و جهت دستیابی به رکوردهای تولید محصولات در مقیاس با رقبای داخلی، برنامه ریزی نمایند.
همگام با تحقق جهت گیری کلان گروه در شرکتهای تابعه در افق 1403 سهم صادرات محصولات و خدمات بهعنوان یک اولویت از فروش سالانه در هر رشته فعاليت افزایش یابد. بخش اعظمی از سود حاصل از صادرات شركتها براي سرمايهگذاري و توسعه صادرات همان شركتها و یا حداکثر 40 درصد آن برای سرمایهگذاری در سایر شرکتها، اختصاص خواهد یافت. گروه مخیر خواهد بود تا در جهت توسعه، تغییر و حمايت از صادرات تا 5 درصد از سود قابل تقسیم را با جلب نظر سایر سهامداران، براي فعاليتهاي توسعه صادرات اختصاص دهد.
شرکتهای سرمایهگذاری زیرمجموعه باید راهکارهای حمایت از شرکتهای دانشبنیان متناسب با تولید شرکتهای زیرمجموعه گروه، تاسیس و توسعه صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر را بررسی و پس از ارزیابی و تایید شرکت نوآوران توسعه ملی نسبت به سرمایهگذاری و حمایت از آنها اقدام نمایند. تاسیس شرکتهای دانشبنیان برای شرکتهای زیرمجموعه جهت نیل به اهداف شرکتی و توجیه اقتصادی، پس از طی فرایند ارزیابی و تایید، بلامانع است.
در سرمایهگذاریهای آتی، استفاده و تکمیل ظرفیتهای موجود شرکتها و بهرهور نمودن آنها بر سرمایه گذاری های جدید تقدم دارد. سرمایه گذاری های خارجی با اولویت حفظ و توسعه بازار صادرات محصولات و خدمات شرکت های تابعه، توسعه ارزآوری و استفاده از ظرفیتهای همافزایی در مقابله با آثار تحریم و ایجاد تعادل در سرمایهگذاریهای چندجانبه باید توسعه یابد.
طرحها و ایدههای سرمايهگذاري مبتنی بر نظام پروژه محور، مطابق با شاخص ها و الزامات برنامه هاي سالانه، متناسب با اصول سودآوری ناشی از سرمایه گذاری و ترجیحا همراستا با رشته فعالیت های موجود در شرکت های تابعه باشد. بهره گیری از توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان و صندوق های خطرپذیر در جهت تکمیل زنجیرهها و استفاده مطلوب از ظرفیتهای موجود با هدف ایجاد ارزش افزوده و استفاده بهینه از داراییها توصیه می گردد. طرحها و ایدههای نوآورانه شرکتها برای بررسی و ارزیابی به شرکت نوآوران توسعه ملی ارسال شود.
هلدینگهای تخصصی زیرمجموعه می بایست برنامههای ویژه ای را به طور سالیانه تا انتهای افق برنامهریزی گروه (سال 1403) براي تعيين تكليف در رشته فعاليتهای کم بازده و زیانده، اداره شركتهاي غير راهبردي، داراییها و املاک و مستغلات راکد و غیر جاری، با بررسی و ارزیابی مبتنی بر مبانی آینده پژوهی تدوین و تصمیمات لازم برای نگهداری، فروش، انحلال، ادغام و اصلاح ساختار آنها در قالب برنامه و بودجه سالانه به گروه ارائه نمایند.
استفاده از فرصتهای ورود به بازار سرمایه برای شرکتهای غیر بورسی زیرمجموعه و ورود آنها به تالار بورس و یا فرابورس، متناسب با نوع فعالیت ها و ارزش آفرینی از این محل باید در دستور کار هلدینگهای تخصصی زیرمجموعه قرار گیرد. تسهیل و تسریع این عملیات در افق برنامه ریزی 1403 گروه از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود.
لازم است شرکتها نسبت به تقویت و گسترش بخشهای تحقیق و توسعه که به عنوان واحدهای پژوهشی تولید محور هستند اقدام نموده و بودجه ریزی مناسب مبتنی بر توجیه علمی، اقتصادی و راهبردی مشخص باشند.
با رشد و تغییر سریع فناوری، شرکت های تابعه میبایست تغييرات فناوري تاثیرگذار (تهدیدهای مخاطره آمیز و فرصت های ارزشآفرین) در حوزههاي كسب و كار را بررسی و ارزیابی نموده و راهکارهای اجرایی لازم برای توسعه استفاده از فناوری های نوین در سطوح تکنولوژی و اطلاعات را در بودجه سالانه پیشنهاد نمایند. در افق 3 ساله برنامهریزی گروه تمامی شرکتهای تابعه باید نسبت به تدوین نقشه راه فناوری اقدام کرده باشند.
در جهت تحقق اهداف و برنامههای گروه در افق برنامهریزی، توسعه فرهنگ سازمانی و بهره گیری از نخبگان برای اعتلای سطح تولید و سود آوری شرکتهای تابعه باید در دستور کار قرار گیرد. اهتمام به انجام درست کارها با ايفاي تعهد، پاسخگويي، نظم و دقت، امانت داری، خلاقیت و نوآوری و مشاركت و همكاري کارکنان بعنوان یک رویکرد می بایست در شرکتهای تابعه توسعه یابد.
با رشد و تغییر سریع فناوری، شرکت های تابعه میبایست تغييرات فناوري تاثیرگذار (تهدیدهای مخاطره آمیز و فرصت های ارزشآفرین) در حوزههاي كسب و كار را بررسی و ارزیابی نموده و راهکارهای اجرایی لازم برای توسعه استفاده از فناوری های نوین در سطوح تکنولوژی و اطلاعات را در بودجه سالانه پیشنهاد نمایند. در افق 3 ساله برنامهریزی گروه تمامی شرکتهای تابعه باید نسبت به تدوین نقشه راه فناوری اقدام کرده باشند.
در جهت تحقق اهداف و برنامههای گروه در افق برنامهریزی، توسعه فرهنگ سازمانی و بهره گیری از نخبگان برای اعتلای سطح تولید و سود آوری شرکتهای تابعه باید در دستور کار قرار گیرد. اهتمام به انجام درست کارها با ايفاي تعهد، پاسخگويي، نظم و دقت، امانت داری، خلاقیت و نوآوری و مشاركت و همكاري کارکنان بعنوان یک رویکرد می بایست در شرکتهای تابعه توسعه یابد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0