آینده بازار سرمایه ایران در ۱۴۰۴، تیره و مبهم است

سیاوش وکیلی در گفتوگو با شهر بورس با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران در سال 1403، اظهار داشت: اقتصاد کشور در سال 1403 با چندین رویداد مهم روبهرو شد که تأثیرات قابلتوجهی بر شاخصهای کلان اقتصادی داشتند. مهمترین این رویدادها را ناترازیهای انرژی و بحرانهای حاصل از آن بود که به قطعی برق و گاز صنایع منجر شد.
وی ادامه داد: همچنین کاهش تولید کارخانهها در برخی موارد موجب افزایش سطح عمومی قیمتها و افزایش تورم شد.

کارشناس مسائل اقتصادی همچنین به تحریمهای جدید ایالات متحده علیه ایران اشاره کرد و گفت: این تحریم ها برخی افراد واسطه فروش نفت و تعدادی از نفتکشها را شامل میشد و تأثیرات منفی بر فروش نفت و در نتیجه بر اقتصاد کشور داشت.
وی ادامه داد: کاهش درآمدهای ارزی فشار مضاعفی بر مالیاتستانی دولت وارد کرده است و وضع تعرفهها و حقوق و عوارض بر تولید صنایع، موجب کاهش سودآوری آنها شده است.
معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران گفت: با اجرای اصلاحات ساختاری و تغییر روش های تامین مالی ایران میتواند از پتانسیل کامل بازار سرمایه خود بهرهبرداری کرده و آن را به عنوان یکی از محرکهای اصلی رشد و توسعه اقتصادی پایدار قرار دهد.
وکیلی با اشاره به تحلیل وضعیت بورس در سال ۱۴۰۴، تشریح کرد: وضعیت اقتصادی ایران بهشدت تحت تأثیر ریسکهای سیاسی قرار خواهد گرفت. پیش بینی می شود در صورت عدم مذاکرات و توافقهای بینالمللی و گسترش تحریمها و کاهش فروش نفت، کشور با وضعیت شکنندهای مواجه خواهد شد که منجر به افزایش نرخ ارز و نرخ بهره خواهد شد.
وی افزود: در چنین فضایی، بازار سرمایه بهشدت با ابهام مواجه خواهد شد و نااطمینانی و عدم اعتماد افزایش پیدا خواهد کرد. در نتیجه، اقبال به بازار سرمایه و رونق معاملات بهطور چشمگیری کاهش خواهد یافت.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ با چالشهای متعددی مواجه خواهد بود. برای دستیابی به ثبات و رشد پایدار، لازم است که سیاستهای اقتصادی مناسبی اتخاذ شود که به کنترل تورم، تثبیت نرخ ارز و حمایت از تولید داخلی منجر گشود.
برچسب ها :سیاوش وکیلی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0