آیا کاهش نرخ سود بانکی باعث رونق سهام فولادی میشود؟
![آیا کاهش نرخ سود بانکی باعث رونق سهام فولادی میشود؟ آیا کاهش نرخ سود بانکی باعث رونق سهام فولادی میشود؟](https://shahrebours.com/wp-content/uploads/2025/02/30930b04-6728-48e3-b90e-d5ba0c088f74-620x370.png)
به گزارش شهر بورس، در ایران نرخ سود بانکی مانند سایر پارامترهای اقتصادی از برخورد دو بخش عرضه و تقاضا تعیین نمیشود و سالانه توسط شورای پول و اعتبار و بهصورت دستوری مشخص میشود. این تعیین سود سپرده بانکی معمولاً با توجه به سیاستهای دولت در کنترل تورم یا نقدینگی اجرا شده و توجهی به دیگر بازارها ندارد؛ اما نرخ سود بانکی معمولاً بر بازارهای مالی به ویژه بورس تأثیر مستقیمی دارد. این تأثیر معمولاً به ورود یا خروج سرمایههای مردمی به این بازارها مربوط است. با توجه به اینکه سهام فولادی چه از نظر سود و چه از نظر سهم بازار، بخش عمدهای از بازار بورس را به خود اختصاص دادهاند، در این مطلب به بررسی رابطه سود بانکی با میزان رونق بورس و سهام فولادی میپردازیم.
تأثیر افزایش یا کاهش نرخ سود بانکی بر قیمت آهن آلات
نرخ سود بانکی معمولاً رابطه مستقیمی با مهار حجم نقدینگی و کاهش تورم دارد. در این ارتباط افزایش نرخ سود بانکی باعث میشود تا سرمایههای مالی از بازارهایی مثل آهن خارج شده و به سمت بانکها و صندوقهای مالی سرازیر شوند. بهصورت برعکس هم کاهش نرخ سود بانکی با افزایش نقدینگی میتواند باعث رونق در معاملات بازارهایی نظیر آهن آلات شود. هم چنین افزایش سود سپرده بانکی باعث خروج میلیاردها پول از فضای کسبوکار و صنایع و انباشت این سرمایه در بانکها میشود. عاملی که در کنار افزایش ریسکهای سرمایهگذاری از مهمترین عوامل رکود در صنعت ایران به شمار میرود.
البته این رکود یا رونق در بازارهایی نظیر آهن و رشد قیمت آهن آلات به حجم مصرف و تقاضا در بخش صنعت نیز مربوط میشود. براین اساس بازار آهن در سالهای اخیر شاهد رکود سنگینی است که به عواملی مانند نبود نقدینگی و رکود در صنایع نیز مربوط بوده و بنابر آن بیشتر معاملات کلان بازار آهن در بورس کالا بهصورت اعتباری انجام می شود. نرخ سودهای بانکی بهصورت زیر است:
- برای سپردههای کوتاهمدت عادی ۵ درصد
- سپردههای کوتاهمدت ویژه سهماهه ۱۲ درصد
- سپردههای کوتاهمدت ویژه ششماهه ۱۷ درصد
- سپردههای بلندمدت یکساله 5/20 درصد
- سپردههای بلندمدت دوساله 5/21 درصد
- سپردههای بلندمدت سهساله 5/22 درصد
- برای سپردههای سنگین و طولانیمدت سود ۲۵ درصد
تأثیر افزایش یا کاهش نرخ سود بر سهام فولادی
کاهش نرخ سود بانکی و همچنین رونق در بازارهایی مانند طلا، دلار و پول معمولاً باعث هجوم نقدینگی به این بازارها میشود. نمونه این اتفاق را میتوان در سال 1398 و 1399 در بورس دید که با تبلیغات دولت و هجوم سرمایههای خرد و کلان مردم به این بازار شاهد رشد بیسابقه شاخص بورس ایران بودیم. البته که بازار بورس در آن سال مکانی برای جمعکردن سرمایههای مردمی برای تأمین ناترازی های بودجه دولت بود. از طرفی در صورت بالاتر بودن میزان تورم از نرخ سود بانکی باعث میشود تا سرمایهها به سمت دیگر بازارها ورود کند. سهام فولادی در سالهای گذشته معمولاً دارای سودهای سالانه بهمراتب بیشتر از سودهای بانکی بوده و از اینرو به یکی از گزینههای جذاب سرمایهگذاری مردم در بورس تبدیل شده است.
مقایسه سود بانکی و سود سهام فولادی
از مشخصات سود بانکی میتوان به صفر بودن ریسک سپردهگذاری، دریافت سود تضمین شده ماهیانه، عدم نیاز به پرداخت مالیاتی، ساده بودن سازوکار سرمایهگذاری در بانکها و کاهش ارزش سپرده با افزایش تورم عنوان کرد. البته نگاهی بهصورت حسابهای مالی بسیاری از بانکها نشان از برشکست بودن این مؤسسات و بانکها دارد که سرمایه گذاران معمولا به آن توجه نمی کنند. در مقابل دریافت سودهای بیشتر در دورههای مختلف، در امان ماندن از جهشهای تورمی و کاهش ارزش پول ملی، افزایش ریسکهای سرمایهگذاری، امکان نقد شوندگی بیشتر را از مشخصات بورس کالا و سهام فولادی عنوان کرد.
تأثیر کاهش نرخ سود سپرده بانکی بر رونق سهام فولادی
صنعت فولاد یکی از صنایع پرتقاضا در بازار بورس است که نقش به سزایی نیز در توسعه اقتصادی کشور ایفا میکند. بورس ایران و به ویژه سهام فولادی در سال 1403 دارای سوددهی خوبی بودهاند؛ مانند سهام پارس فولاد سبزوار با نماد فسبزوار با سود سالانه 36 درصد، سهام فولاد مبارکه با نماد فولاد و سود سالانه 38 درصد و سهام شرکت فولاد آلیاژی یزد با نماد فولادی که سود سالانه 44 درصد را به ثبت رساندد و از این نظر عنوان یکی از پرسودترین شرکتها در بورس ایران را به خود اختصاص دادهاند. از دلایل این رشد سهام فولادی در بورس میتوان به کاهش 5 درصدی نرخ سود بانکی از ۳۰ درصد به ۲۵ درصد اشاره کرد. البته پارامترهای مهم دیگری مانند رشد 50 درصدی قیمت دلار و تأثیر آن بر درامدهای ارزی شرکتهای بورسی، تورم بالا و خروج پول از بازارهایی نظیر مسکن که دچار رکود سنگین هستند نیز در رشد سهام فولادی و در کل بورس، تأثیرگذار بودهاند.
سرمایهگذاری در بازار آهن برای چه افرادی مناسب است؟
قیمت آهن آلات به دلیل وزن بالای این کالاها معمولاً رقمهای بالایی را در بر میگیرد. البته این رقمهای بالا دارای سودهای بالایی هم هستند که باعث شده بسیاری از فعالان این بازار با وجود رکود چندساله باز هم در این بازار حضور داشته باشند. از مهمترین مشخصات سرمایهگذاری در بازار آهن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بالا بودن سود سرمایهگذاری در این بازار
- امکان صادرات آهن آلات و کسب درامدهای دلاری
- نیاز به کسب اطلاعات تخصصی از مشخصات انواع مقاطع و کارخانههای فولادی
- بالا بودن هزینههای انبارداری در بازار آهن
- کوتاه بودن مدت استاندارد چرخه انبار تا فروش محصولات فولادی
- کمبود نقدینگی و رکود چندساله در بازار
با توجه به رکود بازارهای مصرفکننده مانند بازار مسکن میتوان گفت بازار آهن در سالهای اخیر از رونق کمتری برخوردار بوده است؛ اما با توجه به نیاز عمده کشور به مسکن و ساختوساز و همچنین رونق صنایع میتوان آینده بهتری برای این بازار به ویژه قیمت میلگرد و تیرآهن پیشبینی کرد. البته اگر دولتمردان تغییری در مسیر انتخابی خود ایجاد کنند وگرنه نه در بازار آهن بلکه در هیچ بخشی از اقتصاد شاهد رونق و رهایی از رکود نخواهیم بود.
سهام فولادی با بیشترین ارزش بازار در بورس
سهمهای فولادی به دلیل رشد صنعت فولاد و آهن ایران در جهان و شناخته شده بودن شرکتهای فولادی ایران در منطقه از محبوبترین سهام بازار سرمایه به شمار میروند. در ادامه باارزشترین سهام گروه فلزات از نظر ارزش بازار در بورس تهران را نام میبریم. این نمادها شامل شرکتهای زیر است:
-
- فولاد دومین شرکت باارزش بازار بورس
- فملی سومین شرکت باارزش بازار بورس
- میدکو (سرمایهگذاری توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) ششمین شرکت باارزش بازار
- ومعادن (سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات) در رتبه 16
- فخوز (فولاد خوزستان) در رتبه 24
- فولاژ (فولاد آلیاژی ایران) در رتبه 35
- کاوه (فولاد كاوه جنوب كيش) در رتبه 36
- فخاس (فولاد خراسان) در رتبه 45
- ذوب (ذوب آهن) در رتبه 48
- فسبزار (پارس فولاد سبزوار) در رتبه 77
سهام فولادی با بیشترین ارزش بازار در فرابورس
سهام فولادی در بازار فرابورس نیز جزو سهام بنیادی بوده که از باارزش ترین شرکت های فولادی این بازار می توان به نمادهای زیر اشاره کرد:
- هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) در رتبه 6
- فجهان (جهان فولاد سیرجان) در رتبه 7
- ارفع (آهن و فولاد ارفع) در رتبه 8
- فغدیر (آهن و فولاد غدیر ایرانیان) در رتبه 14
سخن پایانی
کاهش نرخ سود سپرده بانکی را میتوان از دلایل ورود سرمایه به بازار بورس و رونق سهام فولادی عنوان کرد. البته در مقابل خروج پول از سپردههای بانکی میتواند باعث افزایش نقدینگی و تقاضا در بازار و رشد تورم در بازار ایران شود. بهصورت کلی افزایش ریسکهای سرمایهگذاری از اصلیترین پارامترهایی است که برای انتخاب بهترین روش سرمایهگذاری باید مدنظر قرار دهید.
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص خرید آهن آلات میتوانید با کارشناسان فولاد ایرانیان با شماره 42214–021 تماس بگیرید یا به آدرس اینترنتی https://www.fooladiranian.com مراجعه نمایید.
همچنین برای اطلاع از قیمت پروفیل، قیمت نبشی، قیمت تیرآهن و سایر آهن الات به سایت ما مراجعه کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0