اشتراک گذاری
افتتاح یکی از مهم ترین ایستگاه های متروی تهران + عکس

آیا ماموران پلیس مترو گوشی‌های مسافران را بررسی می‌کنند؟

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر بررسی رجیستری گوشی‌های مسافران مترو توسط ماموران پلیس منتشر شده که واکنش‌های مختلفی را به‌همراه داشته است.
افتتاح یکی از مهم ترین ایستگاه های متروی تهران + عکس

آیا ماموران پلیس مترو گوشی‌های مسافران را بررسی می‌کنند؟

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر بررسی رجیستری گوشی‌های مسافران مترو توسط ماموران پلیس منتشر شده که واکنش‌های مختلفی را به‌همراه داشته است.

به گزارش شهر بورس، بررسی‌های خبرنگاران نشان می‌دهد که پرسش از مسافران مترو درباره رجیستری گوشی‌های همراهشان توسط ماموران پلیس انجام می‌شود. به نظر می‌رسد این طرح به صورت بی‌سر‌وصدا اجرا شده و اطلاع‌رسانی کافی در مورد آن انجام نشده است. در روزهای اخیر، مسافران مترو با تجربه جدیدی مواجه شده‌اند؛ پس از نظارت بر حجاب، حالا ماموران پلیس مترو تلفن‌های همراه را نیز بررسی می‌کنند. مسافران مترو می‌گویند که هنگام تردد در ایستگاه‌های مترو با مامورانی مواجه می‌شوند که از آنها درخواست می‌کنند گوشی همراهشان را برای بررسی اصالت تحویل دهند. مسئولان شرکت متروی تهران ادعا کرده‌اند که هدف از این اقدام جستجو برای سارقان است، نه کاربران گوشی‌های رجیستر نشده.

روایت‌های مشابه

مهرداد، یکی از مسافران همیشگی متروی تئاترشهر، می‌گوید در یک ماه گذشته، دوبار در این ایستگاه و یک‌بار در بازار تهران از او خواسته شده تا اصالت گوشی‌اش بررسی شود. او اطلاعی از شیوه کار پلیس برای شناسایی گوشی‌های سرقتی نداشته و تصور می‌کرده که فقط رجیستری گوشی‌های آیفون بررسی می‌شود. او بیان می‌کند: گوشی من آیفون است و کم‌کم داشتم به این نتیجه می‌رسیدم که شاید به همین دلیل گوشی من را چک می‌کنند. اما وقتی خبرها را در توئیتر خواندم، شک کردم که شاید آیفون را دست من دیدند و گفتند باید چک شود. پلیس به من توضیحی نداد، اما دفعه دوم از او پرسیدم، گفتند رجیستری را چک می‌کنند.

شایعات و واکنش‌ها

محمد، یکی دیگر از مسافران، در صفحه اینستاگرام خود نوشت که در ایستگاه متروی تئاترشهر، پلیس از او خواسته گوشی‌اش را برای بررسی اصالت تحویل دهد. این روایت در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شد و پس از چند روز واکنش‌های رسمی به آن آغاز شد. شرکت متروی تهران اعلام کرد که کارکنان این شرکت هیچ اقدامی برای بررسی گوشی مسافران انجام نداده و نخواهند داد. به نظر می‌رسد این شایعه به دلیل برداشت نادرست از یکی از اقدامات پلیس مترو برای شناسایی اموال مسروقه ایجاد شده است.

تبلیغ درون‌خطی

بررسی قانونی

محمد اسدی، وکیل دادگستری، می‌گوید درخواست برای چک کردن اصالت گوشی‌های موبایل، طبق شروطی مجاز است. اگر پلیس گوشی را بخواهد، این کار برابر با تفتیش کردن است ولی اگر دست خود فرد باشد و پلیس درخواست کند که مسافر یک کد را روی گوشی خودش بزند، با موافقت او می‌تواند این کار را انجام دهد. پلیس تنها در صورت وقوع جرم مشهود می‌تواند بدون اذن مقام قضایی مداخله کند.

استفاده از سامانه‌های جدید توسط پلیس برای شناسایی گوشی‌های سرقتی در متروی تهران نشان می‌دهد که این اقدام ارتباطی به رجیستری آیفون ندارد و تنها برای پیشگیری از سرقت انجام می‌شود. اما همچنان پرسش‌هایی درباره نحوه اجرای این طرح و حقوق شهروندی در این زمینه باقی است.

منبع: هم‌میهن

اخبار مرتبط

16 تیر 1404
فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری
فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری
سخنگوی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد
فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری
سخنگوی وزارت راه و شهرسازی از آغاز فروش بلیت قطارهای...
16 تیر 1404 | سایر اخبار
16 تیر 1404
قیمت برنج با ورود محصول امسال ‌و واردات کاهش پیدا می‌کند؟
قیمت برنج با ورود محصول امسال ‌و واردات کاهش پیدا می‌کند؟
معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از آغاز...
16 تیر 1404 | سایر اخبار
15 تیر 1404
https://www.gsmarena.com/zte_nubia_red_magic_7_pro-11364.php
https://www.gsmarena.com/zte_nubia_red_magic_7_pro-11364.php
در دنیای گوشی‌های گیمینگ، انتخاب یک دستگاه مناسب می‌تواند چالش‌برانگیز...
15 تیر 1404 | سایر اخبار
15 تیر 1404
شرایط جدید بیمه بیکاری اعلام شد
شرایط جدید بیمه بیکاری اعلام شد
بیمه بیکاری یکی از حقوق اساسی کارگران است که در...
15 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *