اشتراک گذاری

آیا اکنون زمان سرمایه‌ گذاری در بازار مسکن است؟

پس از کاهش قیمت ارز و طلا، سرمایه‌ها به سمت بازار مسکن برگشتند، اما رکود مصرفی همچنان ادامه دارد.

آیا اکنون زمان سرمایه‌ گذاری در بازار مسکن است؟

پس از کاهش قیمت ارز و طلا، سرمایه‌ها به سمت بازار مسکن برگشتند، اما رکود مصرفی همچنان ادامه دارد.

به گزارش شهر بورس، خشایار باقرپور، کارشناس بازار مسکن، با اشاره به کاهش حدود پنج درصدی نرخ ارز و ۸ تا ۹ درصدی قیمت طلا در هفته گذشته، گفت این روند باعث ایجاد آرامش نسبی در این بازارها شد و بخشی از سرمایه‌ها را به سمت مسکن سوق داد. به گفته او، بازار ملک در مقایسه با ارز و طلا دچار عقب‌ماندگی شده و طبیعی است که طی سه تا پنج ماه آینده، شاهد رونق نسبی در معاملات مسکن باشیم.

رونق کوتاه‌مدت در بازار سرمایه‌ای، نه مصرفی

باقرپور تأکید کرد که این رونق، بیشتر جنبه سرمایه‌گذاری خواهد داشت و خریداران مصرفی که قدرت مالی برای خرید مسکن دارند، همچنان محدود هستند. او افزود: «متوسط قیمت دلاری مسکن در تهران حدود ۱۰۰۰ دلار است که نسبت به میانگین بلندمدت ۱۲۰۰ دلار فاصله دارد و انتظار نمی‌رود این شکاف در کوتاه‌مدت پر شود.»

این کارشناس بازار مسکن با انتقاد از عدم انتشار آمار رسمی طی یک سال اخیر، اظهار داشت که نبود داده‌های قابل اتکا، برنامه‌ریزی اقتصادی و تولید رونق در بخش مسکن را دشوار کرده و به نوعی کسادی بازار را تشدید می‌کند.

تبلیغ درون‌خطی

وی در ادامه رکود کامل در بخش ساخت و ساز را ناشی از عدم رونق بازار و نقد نشدن واحدهای تولیدی دانست و تأکید کرد: «خریدار مصرفی استطاعت کافی ندارد. توان خرید خانوار تحت تأثیر دو عامل درآمد و قیمت محصول است؛ در حالی که افزایش دستمزدها (۲۰ تا ۲۵ درصد) فاصله زیادی با تورم ۴۵ درصدی مسکن دارد، شکاف بین توان خرید و قیمت آپارتمان به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.»

باقرپور خاطرنشان کرد که با توجه به محدودیت بودجه دولت و بخش خصوصی برای افزایش درآمد خانوار، این شکاف همچنان گسترده خواهد بود و بازار مسکن نمی‌تواند به راحتی از رکود خارج شود. او افزود: «تا زمانی که هزینه تولید مسکن کاهش نیابد و درآمد خانوار افزایش نیابد، نمی‌توان انتظار بازگشت قدرت خرید و رونق پایدار در بازار مسکن را داشت.»

منبع: دنیای اقتصاد

اخبار مرتبط

۰۶ آبان ۱۴۰۴
پیش بینی بورس فردا | دوشنبه 7 اسفند 1402
پیش بینی بورس فردا | دوشنبه 7 اسفند 1402
شهر بورس گزارش می‌شود؛
اخبار بورس امروز 6 آبان 1404
در روز دوشنبه ۵ آبان ۱۴۰۴، مجموع ارزش معاملات انجام‌شده...
۰۶ آبان ۱۴۰۴ | اخبار بورس
۰۶ آبان ۱۴۰۴
مخالفت شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس + جزئیات
مخالفت شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس + جزئیات
عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا آغاز شد. در این...
۰۶ آبان ۱۴۰۴ | اخبار بورس
۰۶ آبان ۱۴۰۴
سایپا شرایط فروش جدید وانت پراید ارتقایافته را اعلام کرد + قیمت و زمان تحویل
سایپا شرایط فروش جدید وانت پراید ارتقایافته را اعلام کرد + قیمت و زمان تحویل
پیش‌فروش وانت سایپا ۱۵۱ از ساعت ۱۰ صبح شنبه، ۱۰...
۰۶ آبان ۱۴۰۴ | بازار خودرو
۰۶ آبان ۱۴۰۴
شرکت سایپا امروز شرایط فروش فوری خودرو چانگان برقی را...
۰۶ آبان ۱۴۰۴ | بازار خودرو

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *