سبد خوراکی در آذر ۱۴۰۳؛ آیا اقشار کمدرآمد تاب میآورند؟
به گزارش شهر بورس، در شرایط اقتصادی نامطلوب، بیشترین فشار همواره بر اقشار کمدرآمد وارد میشود. تحلیلها و دادههای اقتصادی؛ مانند تورم دهکها و نسبت هزینه دهکهای کمدرآمد به پردرآمد این گزاره را تایید میکنند. یکی از شاخصهای مهم در این زمینه، سبد غذایی حداقلی است که وضعیت تغذیهای جامعه را بهویژه در میان اقشار آسیبپذیر نشان میدهد.
این سبد بر اساس جدولهای انستیتو تغذیه ایران و مرکز آمار کشور تنظیم شده است. در این سبد، گروههای غذایی اصلی؛ مانند لبنیات، حبوبات، میوه و گوشت بر اساس حداقل نیاز روزانه هر فرد و فرهنگ غذایی ایرانی انتخاب شدهاند.
برای مثال، لبنیات به اقلامی؛ مانند ماست، شیر، کره و پنیر تفکیک شده و سایر گروهها نیز بر اساس جزئیات دقیق تعریف شدهاند. هدف این سبد، ارائه تصویری حداقلی؛ اما جامع از هزینههای تغذیهای یک فرد در مناطق شهری است.
افزایش قیمت سبد خوراکی در آذرماه
بررسیها نشان میدهد هزینه تامین این سبد در آذرماه ۱۴۰۳ به ۲ میلیون و ۵۸۹ هزار تومان برای هر فرد رسیده است. این رقم نسبت به آبانماه ۲.۲ درصد افزایش و نسبت به آذر سال گذشته ۳۰.۲ درصد رشد داشته است. این در حالی است که تورم ماهانه کل کشور در همین بازه زمانی ۲ درصد اعلام شده است؛ موضوعی که نشاندهنده فشار بیشتر بر اقشار کمدرآمد نسبت به میانگین جامعه است.
شایعات مربوط به تغییر نرخ ارز تخصیصی به واردات کالاهای اساسی، بازار مواد غذایی را تحت تأثیر قرار داده و قیمتها را تا ۳۵ درصد افزایش داده است.
تورم ماهانه سبد غذایی در آذرماه، از تورم کل کشور پیشی گرفته است. این موضوع نشاندهنده فشار شدیدتر بر دهکهای کمدرآمد است که بخش عمده درآمد خود را به تامین نیازهای غذایی اختصاص میدهند. در حالی که دولت تلاشهایی برای کاهش اثرات تورمی انجام داده، ادامه این روند میتواند بر کیفیت زندگی اقشار آسیبپذیر تاثیر منفی بگذارد.
کارشناسان بر لزوم اصلاحات اقتصادی پایدار و حمایت هدفمند از دهکهای کمدرآمد تاکید دارند تا شکاف میان هزینهها و توان مالی خانوارها کاهش یابد.
منبع: اکوایران
برچسب ها :تورم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0