به گزارش شهر بورس، در معاملات روز جمعه، قیمت طلا تغییر محسوسی نداشت و در حالی به پایان هفته نزدیک میشود که نشانههایی از کاهش هفتگی در بازار نمایان است. تقویت ارزش دلار آمریکا و انتشار دادههای اقتصادی امیدوارکننده از این کشور، فشارهایی را بر بازار فلزات گرانبها وارد کردهاند.
تا ساعت انتشار این گزارش، بهای هر اونس طلا با افتی جزئی به میزان ۰.۰۹ درصد به ۳۳۳۵ دلار و ۹۹ سنت رسید. قراردادهای آتی طلا در بازار کامکس نیویورک نیز با کاهش ۰.۰۸ درصدی، در سطح ۳۳۴۲ دلار و ۵۰ سنت قرار گرفتند.
در همین حال، شاخص دلار با وجود افت روزانه ۰.۰۱ درصدی، در مسیر دومین رشد هفتگی متوالی خود قرار دارد. دلار قویتر، طلا را برای سرمایهگذاران غیرآمریکایی گرانتر میکند و بر تقاضای جهانی آن سایه میاندازد.
انتشار دادههای قوی از اقتصاد آمریکا در روز پنجشنبه نیز بر طلا تأثیر گذاشت. میزان فروش خردهفروشی در ماه ژوئن فراتر از پیشبینیها افزایش یافت و تعداد متقاضیان جدید بیمه بیکاری با کاهشی ۷ هزار نفری، به ۲۲۱ هزار نفر در هفته منتهی به ۱۲ ژوئیه رسید. این تحولات، احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را تقویت میکند.
با این حال، کریستوفر والر، یکی از اعضای کلیدی هیئتمدیره فدرال رزرو، در اظهاراتی هشدار داد که بانک مرکزی باید در پایان ماه جاری، در واکنش به افزایش ریسکهای اقتصادی، اقدام به کاهش نرخ بهره کند.
طلا، که معمولاً در دوران بیثباتی اقتصادی بهعنوان پناهگاه امن در نظر گرفته میشود، از کاهش نرخ بهره سود میبرد. این در حالی است که سرمایهگذاران نیز به دقت تحولات مربوط به تعرفههای تجاری و تنشهای احتمالی ناشی از سیاستهای دونالد ترامپ را زیر نظر دارند.
در بازار سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با رشدی ۰.۵۴ درصدی به ۳۸ دلار و ۴۷ سنت رسید. پلاتین، با وجود کاهش اندک ۰.۱۶ درصدی، در سطح ۱۴۶۴ دلار و ۲۳ سنت معامله شد، که همچنان بالاترین سطح آن از ماه اوت سال گذشته به شمار میرود.