کتاب «قانون تجارت ترکیه» در اتاق تبریز رونمایی شد
به گزارش شهر بورس، این کتاب به همت شرکت «فولاد ارس» و توسط رضا مرادیان معروفی، فاطمه پورحاجی آقا، فراز باسقی و مسعود پیری با هدف تشریح و تبیین قوانین تجاری این کشور برای مدیران دولتی و خصوصی و فعالان اقتصادی ترجمه شده است.
نقش کلیدی قوانین تجارت در تسهیل مبادلات اقتصادی
مهدی امینی؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در این نشست گفت: قانون تجارت بهعنوان مجموعهای از قواعد و مقرراتی که فعالیتهای تجاری را نظم میبخشد، نقش کلیدی در تسهیل مبادلات اقتصادی و تجاری در سطح ملی و بینالمللی دارد. با افزایش روابط تجاری بین کشورها، آشنایی با قوانین کشورهایی که با آنها صادرات و واردات میکنیم، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی گفت: تالیف کتابهایی در زمینه قانون تجارت میتواند به بازرگانان و فعالان اقتصادی کمک کند تا با الزامات قانونی، حقوق و تعهدات خود در کشورهای مختلف آشنا شوند. این کتابها معمولاً شامل اطلاعاتی درباره قراردادها، مالیاتها، مقررات گمرکی، و شیوههای حل و فصل اختلافات هستند که برای انجام تجارت موفق ضروریاند.
امینی تاکید کرد: در دنیای تجارت جهانی، هر کشور قوانین و مقررات خاص خود را دارد و عدم آگاهی از این قوانین میتواند منجر به مشکلات حقوقی و مالی جدی برای بازرگانان شود. بنابراین، تالیف چنین کتابهایی نه تنها به تسهیل فرآیندهای تجاری کمک میکند، بلکه به ایجاد روابط تجاری پایدار و موفق نیز میانجامد.
آیین بزرگداشت خاندان صدقیانی، به همت مجله انجمن و اتاق بازرگانی تبریز با حضور نوادگان خانواده صدقیانی، محققان و پژوهشگران تاریخ و علاقهمندان این حوزه در اتاق تبریز برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: با شناخت عمیقتر از قوانین تجارت کشورهای مختلف، بازرگانان میتوانند با اطمینان بیشتری در بازارهای بینالمللی فعالیت کنند و فرصتهای جدیدی برای رشد و توسعه کسبوکارهای خود ایجاد کنند.
بشیر جعفری؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز بر لزوم به تمرکز سرمایهگذاران در پروژههای بزرگ در سایر کشورها تاکید کرد و این امر را زمینه ساز توسعه کشور دانست.
وی با اشاره به اهمیت آشنایی تجار با قوانین بین المللی، خواستار انتشار چنین کتابی برای سایر کشورها نیز شد.
رونمایی از سند تاریخی اتاق تبریز
جعفر محرمپور؛ دبیر اتاق بازرگانی تبریز، رونمایی از کتاب «قانون تجارت ترکیه» را یک اتفاق خوب توصیف کرد.
وی با بیان اینکه همزمان با همایش توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، از سند مهمی در رابطه با تاریخ اتاق تبریز رونمایی میشود، افزود: روی سردر اتاق بازرگانی تبریز، سال شروع به کار این اتاق ۱۲۸۹ درج شده، اما با کشف این سند، تاریخ تأسیس اتاق تبریز به ۱۶۶ سال قبل بازمیگردد.
محرمپور تأکید کرد: این اتاق، شاهد رویدادهای فرهنگی بسیاری بوده و از زمان آغاز بهکار، نقش مهمی در فرهنگ جامعه ایفا کرده است، بنابراین فعالیتهای فرهنگی در اتاق تبریز، نهتنها یک اتفاق جدید نیست، بلکه بازسازی رویدادهای گذشته است.
دبیر اتاق بازرگانی تبریز از زحمات فعالان اقتصادی قدردانی کرد و گفت: امیدواریم فعالان اقتصادی علاوه بر عرصه اقتصاد، به حوزه فرهنگ نیز ورود کنند؛ چرا که در حال حاضر وضعیت تیراژ و نوع انتشار کتابها در جامعه ما مناسب نیست.
چالشهای تجاری و اهمیت آشنایی با قوانین کشورهای مختلف
رضا کامی؛ عضو ادوار هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، عدم آشنایی با قوانین کشورهای مختلف را یکی از مشکلات اساسی تجار دانست.
وی ضمن ابراز خوشحالی از حمایت هیئت رئیسه و هیئت نمایندگان فعلی اتاق تبریز در مباحث فرهنگی، افزود: کتاب حاضر میتواند راهگشای بسیاری از تجار باشد و حجم تجارت بین استان و کشور ترکیه را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه تصمیمگیران دو کشور ایران و ترکیه، تاکنون نتوانستهاند بهطور فعال در راستای افزایش ارتباط تجاری عمل کنند، ابراز امیدواری کرد: اتاق تبریز در این زمینه فعالتر عمل کرده و مراودات تجاری را توسعه بخشد.
کامی در ادامه گفت: در حال حاضر، تفاهمنامههای بسیاری بین ایران و ترکیه وجود دارد که عملی نشدهاند و در صورت عملی شدن، بسیاری از موانع موجود از بین میرود.
وحید مهین؛ دبیر میز ترکیه در اتاق بازرگانی تبریز، به فعالیتهای چشمگیر این میز اشاره کرد.
وی گفت: بهدلیل عدم آگاهی تجار از قوانین و مقررات مربوطه، پروندههای زیادی در محاکم بینالمللی در جریان هستند و وجود کتابی که قوانین کشورهای مختلف را تشریح و تبیین کند، میتواند مسیر فعالیت تجار را هموار کند.
مهین افزود: ترکیه از لحاظ جمعیتی، فرهنگی و مساحت، قابلیتهای قابل توجهی دارد و در مقایسه با اعداد و ارقام، از نظر پیشرفت اقتصادی در جایگاه بالاتری نسبت به ایران قرار دارد.
وی بر لزوم برگزاری نشستهای تخصصی برای تدوین برنامههای راهبردی و ارتباطات بین ترکیه و اعضای اقتصادی استان تاکید کرد.
مهین، اعزام هیئت اقتصادی به نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک ترکیه را از جمله اقدامات صورت گرفته در این اتاق طی سال جاری خبر داد و افزود: حضور هیئت در این نمایشگاه نتایج مثبتی به همراه داشت.
مسعود محرمی، مدیرعامل گروه صنعتی فولاد ارس، با اشاره به اینکه ۹۸ درصد جمعیت ایران و ترکیه مسلمان هستند، بر اهمیت روابط صمیمی اقتصادی بین دو کشور، بهویژه استانهای شمالغرب تأکید کرد.
محرمی افزود: ترکیه، پس از چین و امارات، بزرگترین صادرکننده به ایران است و ایران نیز در بازارهای ترکیه نفوذ قابل توجهی دارد.
وی توضیح داد: کتاب حاضر با هدف افزایش انگیزه صنایع و تجار، با قوانین و مقررات ترکیه ترجمه شده است.
محرمی همچنین با اشاره به عدم آگاهی نسبت به قوانین کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: متأسفانه ما به قوانین کشور ترکیه اشراف کامل نداریم و به همین دلیل دچار مشکل میشویم.
اهمیت ارتباط فرهنگی و حقوقی در تقویت روابط اقتصادی
حسن فرهودینیا، رئیس کانون وکلای استان آذربایجانشرقی گفت: هر اندازه نهادهای اقتصادی کشورها، روابط دوستانهتر و صمیمیتری داشته باشند، به تبع آن به تصمیمگیران پیام میدهند تا مشکلات موجود را برطرف کنند.
فرهودینیا همچنین بر لزوم برگزاری سمینارهای مختلف در رابطه با وجوه تشابه و اختلاف بین کشورها تأکید کرد و افزود: این کار باعث جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات حقوقی میشود.
وی از اعلام آمادگی کانون وکلای استان در راستای پیشگیری از وقوع جرم، از طریق ارائه مشاوره به فعالان اقتصادی و تجار خبر داد.
اهمیت آگاهی از قوانین ترکیه در توسعه روابط تجاری
مرادیان؛ مدیر واحد حقوقی فولاد ارس در پایان این مراسم گفت: این کتاب نتیجه یک سال تلاش و مطالعات عمیق، با تکیه بر پشتوانه علمی و تجربههای حقوقی ملی و بینالمللی نویسندگان است.
وی افزود: این اثر نقش بسزایی در تسهیل و توسعه تجاری با بنگاههای اقتصادی ترکیه، که یکی از اصلیترین شرکای تجاری ما به شمار میرود، دارد.
مرادیان تأکید کرد: ترکیه بهعنوان پل ارتباطی ما با بازارهای اوراسیا، نقش مهمی در تجارت ایفا میکند و آگاهی از قوانین آن برای ما کلیدی و ضروری است.
وی همچنین بیان کرد: شناخت صحیح از چارچوبهای حقوقی میتواند نقش مهمی در افزایش توانمندیهای صادراتی ما داشته باشد.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0