اشتراک گذاری
بهبود شرایط بازار سرمایه تا پایان هفته-سیستم عرضه اولیه باید تغییر کند

کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس:
کاهش نرخ بهره به نفع بازار سرمایه است

پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه گفت: هر وقت نرخ بهره بالا می‌رود و افزایش می‌یابد، واکنش بازار سرمایه منفی است و بالعکس، هر زمان نرخ بهره پایین می‌آید، واکنش بازار سرمایه مثبت خواهد بود.
بهبود شرایط بازار سرمایه تا پایان هفته-سیستم عرضه اولیه باید تغییر کند

کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس:
کاهش نرخ بهره به نفع بازار سرمایه است

پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه گفت: هر وقت نرخ بهره بالا می‌رود و افزایش می‌یابد، واکنش بازار سرمایه منفی است و بالعکس، هر زمان نرخ بهره پایین می‌آید، واکنش بازار سرمایه مثبت خواهد بود.

الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با شهر بورس در رابطه با نرخ بهره بر بازار سرمایه گفت: در رابطه با نرخ بهره به نظر می‌رسد ما دچار یک خطای شناختی شده‌ایم. این خطای شناختی در این است که هر وقت نرخ بهره بالا می‌رود و افزایش می‌یابد، واکنش بازار سرمایه منفی است و بالعکس، هر زمان نرخ بهره پایین می‌آید، واکنش بازار سرمایه مثبت خواهد بود. این نکته را در تاریخ هم می‌توانیم بررسی کنیم و اگر بررسی کنیم، هر جا که نرخ بهره کاهشی شده، بازار سرمایه افزایشی شده و بالعکس، جاهایی که نرخ بهره کاهشی شده مانند سال ۱۳۹۹ باعث شده بازار سرمایه سقف خودش را ببیند.

وی ادامه داد: حتی می‌توانیم در رابطه با نرخ اخزا هم همین مثال را بزنیم؛ هر زمانی که نرخ اخزا افزایشی شده و بالا رفته، بازار سرمایه متاسفانه شرایط خوبی را تجربه نکرده است. حتی بازار سرمایه راضی به سقف زدن نرخ بهره است؛ یعنی مادامی که مشاهده می‌کند نرخ بهره زیاد است و یا در حال افزایشی شدن است، اما یک سقفی را به هر حال دیده است. فرض بفرمایید مثلاً روی 32 درصد بخشنامه‌ای را می‌بیند، واکنش آن واکنشی مثبت است. واکنش این چند روز به ما ثابت می‌کند که نرخ بهره حتما تاثیرگذار بوده و تاثیر آن هم زیاد است.

این کارشناس بازار سرمایه درباره دامنه نوسان اظهار داشت: من با هرگونه تغییرات بنیادی روی ریز ساختارهای بازار، ولو برای چند روز مخالفم و اگر قرار است که ما این ریز ساختارها را تغییر دهیم، لازم است فکر کنیم، جلسه برگزار کنیم و یک زمان‌بندی تعیین کرده و اعلام کنیم که از فلان تاریخ قرار است که این کار را انجام دهیم. به نظر من این کارها تاثیر چند روزه دارد. اگر بخواهد اتفاقی در بازار سرمایه بیفتد، آن اتفاق قاعدتاً خواهد افتاد و تغییری در کلیت ماجرا پیش نمی‌آید. پس به نظر من دست زدن به این ساختارها مگر برای تغییر کلی و تغییر همیشگی و آن هم با زمان‌بندی، کار بیهوده‌ای است.

تبلیغ درون‌خطی

کردی در ادامه افزود: زمانی که دامنه نوسان را در بازارها ایجاد می‌کنید، اگر بازار صعودی باشد، قاعدتاً صف خرید ایجاد می‌کنید و خریدار فکر می‌کند که بازار می‌تواند بالاتر برود. زمانی که در شرایط نزولی این کار را کنید، حتماً فعالین بازار تصور می‌کنند قیمت قصد دارد پایین‌تر بیاید که دارند جلو آن را می‌گیرند و تصمیم ورود به صف فروش را می‌گیرند تا زمانی که دامنه نوسان باز شد، ضرر زیادی نکنند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان بیان کرد: حتماً نرخ بهره بر بازار سرمایه تاثیر دارد و بازی کردن با دامنه نوسان، بازی کردن با ساختار و دستکاری کردن بازار سرمایه است که در بلندمدت عایدی خوبی ندارد.

اخبار مرتبط

۲۲ شهریور ۱۴۰۴
اگر به تاریخچه خودروهای لوکس علاقه دارید، رولزرویس کورنیش با...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | بازار خودرو
۲۲ شهریور ۱۴۰۴
ظرفیت باتری آیفون 17 لو رفت؛ آیا این اعداد واقعی هستند؟
ظرفیت باتری آیفون 17 لو رفت؛ آیا این اعداد واقعی هستند؟
اپل طبق الزامات برچسب انرژی اتحادیه اروپا ظرفیت باتری آیفون...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | آموزش عمومی
۲۲ شهریور ۱۴۰۴
سازمان تأمین اجتماعی زمان‌بندی جدید واریز حقوق بازنشستگان در شهریور...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۲ شهریور ۱۴۰۴
ترس در بازار رمزارزها | تمرکز روی بیت‌کوین و اتریوم
ترس در بازار رمزارزها | تمرکز روی بیت‌کوین و اتریوم
شاخص ترس و طمع بازار ارزهای دیجیتال در ایران وارد...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | اخبار بورس

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *