به گزارش شهر بورس، در جریان معاملات روز چهارشنبه، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افت ۰.۳ درصدی به ۳۳۴۵ دلار و ۵۷ سنت رسید. در بازار معاملات آتی نیز هر اونس طلا با کاهش ۰.۱ درصدی، در سطح ۳۳۵۶ دلار و ۶۰ سنت معامله شد.
تحولات تازه در حوزه تجارت جهانی نیز بر فضای بازارها سایه انداخته است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، از تصمیم دولت خود برای اعمال تعرفه ۲۰ درصدی بر واردات کالاهای مختلف از ویتنام خبر داد. ویتنام در حال حاضر دهمین شریک تجاری بزرگ آمریکا به شمار میرود.
همزمان، مذاکرات تجاری میان واشنگتن و دهلینو با هدف کاهش تعرفهها تا پیش از ضربالاجل ۹ ژوئیه ادامه دارد. با این حال، منابع آگاه اعلام کردند که اختلافات بر سر صادرات محصولات لبنی و کشاورزی آمریکا همچنان پابرجاست. ترامپ با وجود توقف مذاکرات با ژاپن، هنوز نشانهای از تمدید مهلت گفتوگوها نشان نداده اما نسبت به حصول توافق با هند ابراز خوشبینی کرده است.
در بخش دیگری از دادههای اقتصادی، گزارشها حاکی از آن است که بخش خصوصی ایالات متحده در ماه ژوئن ۳۳ هزار فرصت شغلی را از دست داده که این نخستین کاهش اشتغال در این بخش طی دو سال اخیر محسوب میشود. سرمایهگذاران اکنون در انتظار انتشار گزارش اشتغال غیرکشاورزی هستند؛ گزارشی که طبق پیشبینی رویترز، احتمالاً حاکی از ایجاد ۱۱۰ هزار شغل جدید در ماه ژوئن خواهد بود؛ رقمی که نسبت به ۱۳۹ هزار شغل ماه مه کاهش یافته است.
همچنین برآوردهای فعلی بازار نشان میدهد که فدرال رزرو ممکن است در بازه زمانی سپتامبر تا دسامبر سال جاری، نرخ بهره را در مجموع ۶۶ واحد پایه کاهش دهد. در چنین فضایی که نرخ بهره پایین و نااطمینانی اقتصادی حاکم است، طلا به عنوان دارایی بدون بازده، جذابیت بیشتری برای سرمایهگذاران دارد.
در دیگر بازارهای فلزات گرانبها نیز روندی نزولی مشاهده شد؛ بهطوریکه بهای هر اونس نقره با ۰.۶ درصد افت به ۳۶ دلار و ۳۶ سنت رسید. پلاتین با کاهش ۰.۵ درصدی در سطح ۱۴۱۲ دلار و ۱۳ سنت معامله شد و پالادیوم نیز با افت ۰.۴ درصدی، ۱۱۵۰ دلار و ۲۸ سنت قیمتگذاری شد.