اشتراک گذاری

پیش‌ بینی وضعیت بازار ارز و طلا در صورت آغاز جنگ دوباره

با ادامه آتش‌بس و کاهش تنش‌ها، بازار ارز و طلا به روند کاهشی خود ادامه می‌دهد، اما در صورت شروع مجدد جنگ، نوسانات شدید و افزایش قیمت‌ها محتمل خواهد بود.

پیش‌ بینی وضعیت بازار ارز و طلا در صورت آغاز جنگ دوباره

با ادامه آتش‌بس و کاهش تنش‌ها، بازار ارز و طلا به روند کاهشی خود ادامه می‌دهد، اما در صورت شروع مجدد جنگ، نوسانات شدید و افزایش قیمت‌ها محتمل خواهد بود.

به گزارش شهر بورس، دبیر کانون صنفی صرافان ارز معتقد است اگر آتش بس دوام داشته باشد و تنش‌ها نظامی نشوند، روند کاهنده بر نرخ ارز و طلا حاکم خواهد بود.

تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران در بیست و سومین روز از خرداد در حالی اتفاق افتاد که بازار ارز روندی رو به نزول را تجربه می‌کرد. وقوع حمله‌ی نظامی به ایران با تصمیمات ارزی و مالی همراه شد به طوری که خلاف انتظار دشمنان قیمت ارز تغییرات چندانی را شاهد نبود.

گرچه بانک مرکزی به سرعت وارد عمل شد و در روز‌های جنگ هر نوع معامله و قیمت‌گذاری را ممنوع اعلام کرد ولی با برقراری آتش بس بازار به سرعت افزایشی شد.

تبلیغ درون‌خطی

با این حال از زمانی که اجازه معاملات داده شد قیمت دلار و طلا با روندی جهشی کار خود را آغاز کردند با این حال از روز دوشنبه که دوباره بازار‌ها شروع به کار کردند، روند بازار باز هم کاهنده شد. دلار دوباره به کانال ۸۰ هزار تومانی برگشت و سکه طلا تمام بهار آزادی نیز در اولین روز هفته با کاهش حدود ۵ میلیون تومانی قیمت‌ها مواجه شد.

این هفته در شرایطی بازار کار خود را خاتمه داد که هر دلار آمریکا در کانال هشتاد هزار تومان خرید و فروش شد و قیمت هر سکه طلای تمام بهار آزادی طرح جدید نیز در کانال هفتاد میلیون تومان قرار گرفت.

در همین رابطه کامران سلطانی‌زاده، دبیر کانون صرافانتوضیحاتی داد که مشروح آن را می‌توانید در ادامه بخوانید.

تحولات بازار ارز پس از جنگ ۱۲ روزه چگونه بود؟

پس از اینکه جنگ با آتش بس خاتمه یافت، به نسبت دوره‌ای که هر روز درگیری نظامی وجود داشت شرایط نسبتا آرام‌تری هم شکل گرفت. آن چه قابل مشاهده بود، پس از جنگ ابتدا نرخ‌ها جهش پیدا کردند، اما از ابتدای این هفته روند فزاینده قیمتی متوقف شد و روند کاهنده آغاز شد. این نیز بیش از هر چیز مرهون آتش بس و آرامش نسبی حاصل از آن بود، زیرا دوباره امید‌ها نسبت به رفع مسالمت آمیز تنش‌ها بالا رفته که اگر چنین شود، طبیعتا جهش‌هایی که اخیرا تجربه کردیم، در آینده نزدیک، تجربه نخواهد شد.

پس از حمله اسراییل، بانک مرکزی اقدام به توقف مبادلات ارزی در بازار کرد. فکر می‌کنید این اقدام تا چه حد توانست از التهابات بکاهد؟

من فکر می‌کنم اگر این کار را انجام نمی‌دادند، در دوره جنگ نرخ دلار به مراتب از قیمت ۹۱ یا ۹۲ هزار تومانی که هفته پیش تجربه کردیم، می‌توانست بالا برود. به این اعتبار من این اقدام بانک مرکزی را اقدامی درست می‌دانم. البته این تنها اقدام مفید سیاستگذار پولی نبود. در طول این جنگ ۱۲ روزه بانک مرکزی به بستن پلاتفم‌های رمز ارز‌ها نیز دست زد که بسیار کار درستی بود، زیرا در این بخش هم ممکن بود سفته بازان زمینه افزایش قیمت‌ها را فراهم کنند.

مشابه این اقدامات در بازار طلا هم دنبال شد و موفق بود. باید توجه داشته باشیم که اگر معاملات متوقف نمی‌شدند، بازار وارد فاز هیجانی می‌شد که در شرایط جنگی می‌توانست اسباب بی‌ثباتی‌ها و ناآرامی‌هایی بیشتری را در پی داشته باشد.

به این ترتیب اقدامات سیاستگذار را در بازار ارز و طلا موفق می‌دانید، با وجود اینکه نرخ‌ها به هر روی بیشتر از زمان آغاز جنگ است؟

به هر روی جنگ بحران کوچکی نیست و نباید تصور کنیم جنگی رخ می‌دهد، اما قیمت ارز یا طلا سر جای خود می‌ماند. بله همانطوری که گفتم به نظر من اقدامات سیاستگذار موثر بود، به‌ویژه در متوقف کردن معاملات طلا و بستن پلاتفرم‌ها رمز ارز، زیرا معامله گران در وضعیت پر التهابی، چون جنگ، با اقدامات هیجانی‌شان می‌توانستند بازار‌ها را به شدت به هم بریزند.

روند بازار طلا را در این بازه زمانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

روند بازار طلا تا حد زیادی در این دو سه هفته، مشابه روندی بود که بر بازار ارز حاکم شده بود. با آغاز درگیری‌های نظامی قیمت طلا هم رو به افزایش گذاشت و پس از برقراری آتش بس روند کاهشی آن آغاز شد.

البته به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که طلا نه تنها از نرخ ارز بازار تاثیر می‌گیرد که تحت تاثیر روند نرخ اونس در بازار‌های جهانی هم قرار دارد و هر نوسانی در قیمت جهانی این فلز زرد، در بازار‌های داخلی نیز خود را نشان می‌دهد. با این وجود روند حاکم بر بازار جهانی طوری نبود که به نحوی محسوس نرخ طلا را وارد روندی متفاوت از نرخ ارز در بازار‌های داخلی بکند.

پیش‌بینی شما از روند آتی بازار طلا و ارز، با فرض دو سناریوی ادامه آتش بس یا آغاز یک جنگ دوباره چیست؟

چنانچه آتش بس ادامه داشته باشد و روند تنش‌زدایی مسالمت‌آمیز هم شکل بگیرد، می‌توانیم امیدوار باشیم که روند کاهنده نرخ ارز و طلا ادامه یابد ولی هر تنشی که به افزایش ناامنی و انتظارات تورمی منجر شود، به سرعت بازیگردانان را به سمت اقدامات احساسی و هیجانی سوق می‌دهد. پس در صورتی که جنگ دوباره آغاز شود، از آنجایی که یک عده به دنبال خروج سرمایه‌های خود از کشور خواهند رفت و عده‌ای هم برای حفظ ارزش پس اندازهایشان، تقاضا برای دلار و طلا هم رشد خواهد کرد. به این ترتیب باید بپذیریم ناآرامی و تنش به طور اجتناب ناپذیر از ارزش پول ملی خواهد کاست.

منبع: خبر آنلاین

اخبار مرتبط

21 تیر 1404
پیش بینی قیمت بیت کوین پس از هاوینگ چهارم
پیش بینی قیمت بیت کوین پس از هاوینگ چهارم
«ساتوشی ناکاموتو»، خالق مرموز و ناشناخته بیت‌کوین، با عبور ارزش...
21 تیر 1404 | بخش های خبری
21 تیر 1404
افزایش حقوق برای سرایداران مدارس باید اعمال شود
افزایش حقوق برای سرایداران مدارس باید اعمال شود
از پرداخت دیرهنگام تا حذف فیش حقوقی؛ صدای اعتراض بازنشستگان...
21 تیر 1404 | بخش های خبری
21 تیر 1404
بررسی راه‌ های کسب سود در بازار دلار - پیش بینی قیمت دلار 14 مهر 1402
بررسی راه‌ های کسب سود در بازار دلار - پیش بینی قیمت دلار 14 مهر 1402
امروز در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هر گرم ۶...
21 تیر 1404 | بازار ارز و طلا
21 تیر 1404
شاخص محاسبه مهریه تغییر کرد؟
شاخص محاسبه مهریه تغییر کرد؟
محاسبه مالیات مهریه چگونه انجام می‌شود؟ قانون جدید از چه...
21 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *