اشتراک گذاری
پیش‌بینی روندهای قیمتی طلا با استفاده از تحلیل تکنیکال

پیش بینی جدید شورای جهانی طلا از آینده بازار جهانی

تحلیلگران جهانی درباره احتمال کاهش قیمت طلا در صورت کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی هشدار دادند.
پیش‌بینی روندهای قیمتی طلا با استفاده از تحلیل تکنیکال

پیش بینی جدید شورای جهانی طلا از آینده بازار جهانی

تحلیلگران جهانی درباره احتمال کاهش قیمت طلا در صورت کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی هشدار دادند.

به گزارش شهر بورس، بر اساس تحلیلی که «ری جیا»، رئیس تحقیقات چین در شورای جهانی طلا، برای بیزینس‌لاین ارائه داده، آینده طلا با وجود روند صعودی سال‌های اخیر، همچنان در معرض چالش‌های ساختاری و رویدادهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی قرار دارد. وی هشدار می‌دهد که هرچند عوامل متعددی در حفظ موقعیت کنونی طلا مؤثر بوده‌اند، اما چشم‌انداز بلندمدت این فلز گرانبها در صورت بروز برخی تغییرات، ممکن است تیره شود.

احتمال بازگشت به مسیر نزولی

طبق این تحلیل، در صورتی که تنش‌های ژئوپلیتیکی یا جنگ‌های تجاری فروکش کنند، طلا ممکن است به مسیر نزولی بازگردد. در چنین شرایطی، دلار آمریکا تقویت می‌شود و جذابیت سرمایه‌گذاری در طلا، چه از سوی بانک‌های مرکزی و چه از سوی سرمایه‌گذاران خرد و صندوق‌های معاملاتی، کاهش خواهد یافت.

ری جیا می‌گوید: «برای آنکه قیمت طلا دچار افتی پایدار شود، نیاز به یک تحول ساختاری بزرگ است؛ تحولی که احتمال وقوع آن پایین است، اما در صورت تحقق سه سناریوی خاص، می‌توان شاهد ورود طلا به بازار خرسی بود.»

تبلیغ درون‌خطی

سه سناریوی کلیدی برای افول طلا

این سه سناریوی احتمالی عبارتند از:

  1. کاهش محسوس تقاضا از سوی بانک‌های مرکزی کشورها؛

  2. رقابت شدید دارایی‌های جایگزین مانند رمزارزها یا اوراق با بازدهی بالا با طلا؛

  3. کاهش علاقه مصرف‌کنندگان به خرید طلا در کنار افزایش عرضه جهانی این فلز.

با این حال، به باور تحلیلگر شورای جهانی طلا، احتمال تحقق هم‌زمان این عوامل پایین است و بازار همچنان در مسیر نوسانی طبیعی قرار دارد.

عوامل بنیادین پشت صعود تاریخی

ری جیا همچنین به عملکرد چشمگیر طلا در دو سال اخیر اشاره دارد. پس از آنکه قیمت هر اونس طلا در نوامبر ۲۰۲۲ به حدود ۱۴۲۹ دلار سقوط کرد، تا پایان ژوئن ۲۰۲۵ با بیش از دو برابر رشد، به حدود ۳۲۸۷ دلار رسید و طی این مسیر ۶۸ قله قیمتی جدید را ثبت کرد.

وی یکی از محرک‌های اصلی این صعود را خرید مداوم بانک‌های مرکزی و افزایش ریسک‌های سیاسی و تجاری جهانی می‌داند. با این حال، از ابتدای سه‌ماهه دوم سال جاری، شیب رشد طلا کاهش یافته است؛ به‌طوری‌که رشد این فلز در سه‌ماهه دوم به ۵.۵ درصد محدود شد، در حالی که در سه‌ماهه نخست، رشد ۱۹ درصدی را تجربه کرده بود.

نگاهی به نوسانات اخیر

پس از اعلام تعرفه‌های جدید توسط دونالد ترامپ، بازارها دوباره به سوی دارایی‌های امن متمایل شدند و همین موضوع باعث شد قیمت طلای لحظه‌ای به ۳۳۵۶.۹۳ دلار برسد. در همین حال، معاملات آتی طلا در بازار آمریکا با رشد ۱.۴ درصدی، روی قیمت ۳۳۷۱.۲۰ دلار بسته شد.

سابقه تاریخی رکودهای طلا

شورای جهانی طلا یادآور می‌شود که از زمان پایان نظام برتون وودز در سال ۱۹۷۱ و رها شدن نرخ برابری طلا از دلار، این فلز ارزشمند پنج دوره رکود عمده را تجربه کرده است. نظام برتون وودز که پس از جنگ جهانی دوم پایه‌گذاری شده بود، نقش کلیدی در تثبیت ارزش ارزها داشت و با پایان آن، بازار طلا وارد عصر جدیدی از نوسانات شد.

چشم‌انداز راهبردی

در نهایت، تحلیلگر شورای جهانی طلا تأکید می‌کند که با توجه به تداوم رشد بدهی دولت‌ها، به‌ویژه در ایالات متحده، و تشدید رقابت میان قدرت‌های جهانی، طلا همچنان می‌تواند نقش کلیدی خود را به‌عنوان دارایی راهبردی در تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری‌ها حفظ کند.

اخبار مرتبط

22 تیر 1404
قیمت سکه و قیمت طلا امروز یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴...
22 تیر 1404 | بازار ارز و طلا
21 تیر 1404
21 تیر 1404
۲۱۹ کیلوگرم زعفران نگین دادوستد شد
۲۱۹ کیلوگرم زعفران نگین دادوستد شد
گزارش هفتگی معاملات زعفران نشان می‌دهد؛ در هفته منتهی به...
21 تیر 1404 | اخبار بورس
21 تیر 1404
نرخ پروازهای اربعین اصلاح می‌شود؟
نرخ پروازهای اربعین اصلاح می‌شود؟
معاون اول رئیس‌جمهور طی دستوری خطاب به وزیر راه و...
21 تیر 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *