اشتراک گذاری
کاهش قیمت ها در بازار مسکن - احتمال وقوع مخاطرات طبیعی در تهران-وضعیت خرید و فروش خانه در جنوب تهران-وام مسکن 600 میلیونی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

پیش بینی بازار مسکن در دو ماه پایانی سال 1402

داوود بیگی‌ نژاد نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک، به پیش بینی بازار مسکن در دو ماه پایانی سال 1402 می پردازد.
کاهش قیمت ها در بازار مسکن - احتمال وقوع مخاطرات طبیعی در تهران-وضعیت خرید و فروش خانه در جنوب تهران-وام مسکن 600 میلیونی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

پیش بینی بازار مسکن در دو ماه پایانی سال 1402

داوود بیگی‌ نژاد نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک، به پیش بینی بازار مسکن در دو ماه پایانی سال 1402 می پردازد.

به گزارش شهر بورس به نقل از تسنیم، داوود بیگی‌نژاد اظهار کرد: بررسی بازار مسکن تهران از ابتدای امسال تا پایان آذرماه و مقایسه آن با دوره مشابه سال گذشته نشان می‌دهد کمترین تورم سالانه مربوط به منطقه یک بوده است.

وی ادامه  داد:‌ تورم در این منطقه طی مدت یاد شده حدود ۳۳ درصد بوده است. این درحالی است که در کل مناطق ۲۲گانه تهران تورم مسکن رشد حدود ۵۰ درصد را نسبت به سال قبل (۹ ماهه) داشته است.

وی افزود: بیشترین تورم مسکن نیز مربوط به منطقه ۱۶ با بیش از ۷۰ درصد بوده است. سال گذشته متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این منطقه حدود ۲۶ میلیون تومان بود که طی ۹ ماه اخیر به حدود ۴۵ میلیون تومان افزایش یافته است.

تبلیغ درون‌خطی
بر اساس آمار منتشر شده بانک مرکزی از بازار مسکن طی آذرماه امسال متوسط قیمت مسکن در منطقه ۱۶ بالغ بر ۴۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بوده است.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک در ادامه با بیان این‌که این اتفاق رشد قیمت مرکز شهر به سمت پایین را متفاوت‌تر کرده است درباره دلیل بروز این اتفاق، گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل این است که واحدهای کوچک‌متراژ در این مناطق نسبت به سایر مناطق تهران بیشتر است. واقعیت این است که سرمایه‌ و موجودی متقاضیان خرید مسکن آنها به این مناطق هدایت می‌کند.

بیگی‌نژاد بیان کرد: بعد از منطقه ۱۶، مناطق ۱۱ و ۱۲ نسبت به سایر مناطق رشد متفاوت‌تری داشته باشند.

وی با بیان این‌که بیشترین معاملات مسکن طی ۹ ماه اخیر در منطقه ۵ و سپس در مناطق ۲، ۱۰ و ۴ انجام شده است در خصوص تسهیلات مسکن اظهار کرد: بانک‌ها تسهیلاتی را که باید برای بخش تولید مسکن پرداخت می‌کردند که عدم پرداخت آن توسط برای بانک‌ها با اهداف دولت همسویی ندارد. بانک‌ها خیلی تمایل ندارند ۲۰ درصد تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند.


افزایش قیمت دلار، مسکن را گران تر می کند؟


وی افزود: مطمئنا سیاست‌های دولت در جهت افزایش تولید مسکن است و باید در این مسیر سیستم بانکی سهم تکلیفی خود را پرداخت کنند که متاسفانه چنین اتفاقی نیفتاده است.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان این‌که وام خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم پاسخگوی نیاز مردم نیست، گفت: با احتساب وام تجهیز (۲۵۰ میلیون تومانی) که آنهم از محل اوراق است مجموعا حدود ۱.۲ میلیارد تومان وام خرید پرداخت می‌شود که اثرگذاری موردنظر در افزایش قدرت خرید مردم را ندارد.

بیگی‌نژاد با اشاره به افزایش قیمت اوراق حق تقدم، یادآور شد: رشد قیمت‌ها این تصور را ایجاد کرد که تعداد معاملات افزایش یافته است، این در حالی است که تعداد معاملات در آذرماه نسبت به آبان‌ماه حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که بیشتر اوراق خریداری شده حق تقدم وام مسکن برای وام جعاله و تجهیز مورد استفاده قرار گرفته است درباره پیش‌بینی بازار مسکن در بهمن و اسفند امسال، تاکید کرد:‌ واقعیت این است که بازار املاک شب عید املاکی‌ها ماه‌های دی، بهمن و نیمه اول اسفندماه است. املاکی‌ها آجیل و شیرینی نمی‌فروشند که معمولاًً مردم روز آخر برای خرید می‌آیند.

وی ادامه داد: افرادی که می‌خواهند وارد فرآیند خرید و فروش مسکن شوند باید دو سه ماه قبل از تحویل سال این کار را انجام دهند. در واقع حدود ۴۵ روز مردم برای خرید یک واحد مسکونی فرصت دارند.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: با توجه به سابقه معاملات مسکن، قطعاً تعداد خرید و فروش واحدهای مسکونی در بازه اشاره شده متفاوت‌تر از سایر ماه‌های سال خواهد بود.

بیگی‌نژاد درباره تحولات قیمت مسکن در ماه‌های پایانی سال نیز افزود:  با توجه به طولانی شدن رکود بازار مسکن، سازندگان برای تامین مالی مورد نیاز ساخت سایر پروژه‌های خود، واحدها را با قیمت‌های مناسب عرضه خواهند کرد.

اخبار مرتبط

۲۲ شهریور ۱۴۰۴
آیا آیفون 17 ارزش خرید دارد؟ / قیمت و جزئیات
آیا آیفون 17 ارزش خرید دارد؟ / قیمت و جزئیات
آیفون 17 با پروموشن ۱۲۰ هرتز، دوربین‌های ۴۸ مگاپیکسلی، باتری...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | آموزش عمومی
۲۲ شهریور ۱۴۰۴
پزشکیان دوشنبه راهی قطر می‌شود
پزشکیان دوشنبه راهی قطر می‌شود
رئیس‌جمهور دوشنبه برای شرکت در اجلاس اضطراری کشورهای اسلامی و...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۲۲ شهریور ۱۴۰۴
عرضه ۳ خودروی جدید سایپا + معرفی و بررسی
عرضه ۳ خودروی جدید سایپا + معرفی و بررسی
سایپا از فردا ۲۳ شهریور ۱۴۰۴، پیش‌فروش سه محصول خود...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | بازار خودرو
۲۲ شهریور ۱۴۰۴
ظرفیت باتری آیفون 17 لو رفت؛ آیا این اعداد واقعی هستند؟
ظرفیت باتری آیفون 17 لو رفت؛ آیا این اعداد واقعی هستند؟
بازار پیش‌فروش آیفون ۱۷ با قیمت‌های متنوع و گاهی عجیب،...
۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *