اشتراک گذاری
پیش بینی بورس فردا

پیش‌بینی کارشناسان از آینده بورس؛ رشد بازار پس از ۳۰ بهمن؟

سیاست‌های پولی دولت و بانک مرکزی در بهمن‌ماه، نقدینگی را از بورس خارج کرده است. آیا بازار سرمایه پس از ۳۰ بهمن جان تازه‌ای خواهد گرفت؟
پیش بینی بورس فردا

پیش‌بینی کارشناسان از آینده بورس؛ رشد بازار پس از ۳۰ بهمن؟

سیاست‌های پولی دولت و بانک مرکزی در بهمن‌ماه، نقدینگی را از بورس خارج کرده است. آیا بازار سرمایه پس از ۳۰ بهمن جان تازه‌ای خواهد گرفت؟

به گزارش شهر بورس، بازار سرمایه در هفته‌های اخیر با نوسانات قابل‌توجهی روبه‌رو شده و تحت تأثیر سیاست‌های اقتصادی دولت و بانک مرکزی، روندی نزولی را تجربه کرده است. کارشناسان بازار، عرضه گسترده اوراق دولتی، پیش‌فروش سکه و خودرو، اختلاف نرخ دلار آزاد و توافقی و ابهامات سیاست‌های اقتصادی را از مهم‌ترین دلایل این افت می‌دانند. اما آیا با پایان این سیاست‌ها در ۳۰ بهمن، بورس به مسیر رشد بازخواهد گشت؟

نقش سیاست‌های دولت در افت بورس

مهدی ساسانی، تحلیلگر بازار سرمایه، معتقد است که سیاست‌های پولی دولت در ماه‌های اخیر، تأثیر مستقیمی بر خروج نقدینگی از بورس داشته است. به گفته وی، این سیاست‌ها که با هدف کنترل تورم و جمع‌آوری نقدینگی اجرا شده، منجر به رکود موقت در بازار شده است.

ساسانی با اشاره به روندهای گذشته تأکید کرد که پس از پایان چنین سیاست‌هایی، معمولاً بازار سرمایه با یک موج صعودی جدید مواجه می‌شود. وی افزود:

تبلیغ درون‌خطی

“پیش‌فروش سکه، خودرو و عرضه اوراق، بخش قابل‌توجهی از نقدینگی را از بورس خارج کرده است. اما انتظار می‌رود که پس از ۳۰ بهمن و پایان این سیاست‌ها، نقدینگی دوباره به سمت بازار سرمایه حرکت کند.”

نارضایتی سهامداران از عملکرد بورس

ایمان رئیسی، دیگر تحلیلگر بازار، ضمن تأیید تأثیر سیاست‌های دولت، معتقد است که اصلاح بورس امری طبیعی بوده اما نارضایتی سهامداران ناشی از اختلاف رشد بازار سرمایه با سایر بازارهای مالی است.

وی گفت: “در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد رشد کرده و سایر بازارهای مالی نیز افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند، بورس نتوانسته هم‌پای این رشد حرکت کند. این موضوع، احساس عقب‌ماندگی در میان سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است.”

بررسی روند نقدینگی در بازارهای مختلف

در جدول زیر، روند خروج نقدینگی از بورس و ورود آن به سایر بازارها در ماه بهمن بررسی شده است:

سیاست اقتصادیتأثیر بر نقدینگیمدت اجرا
پیش‌فروش سکهخروج نقدینگی به سمت خرید سکهتا ۳۰ بهمن
پیش‌فروش خودروجذب نقدینگی توسط خودروسازانتا پایان بهمن
عرضه اوراق دولتیکاهش نقدینگی در بورسادامه‌دار
اختلاف نرخ دلار آزاد و توافقیایجاد نوسان در بازار ارزنامشخص

پیش‌بینی آینده بورس

با توجه به این شرایط، کارشناسان انتظار دارند که پس از پایان پیش‌فروش‌ها و عرضه اوراق، فشار بر بازار سرمایه کاهش یابد. در چنین وضعیتی، دولت می‌تواند از سهام اصلاح‌شده در قیمت‌های پایین استفاده کند و از موج صعودی بعدی بورس منتفع شود.

ساسانی در پایان خاطرنشان کرد: “انتظار داریم که معاملات در کوتاه‌مدت همچنان در محدوده منفی باشد، اما با پایان سیاست‌های پولی دولت، بازار سرمایه می‌تواند بار دیگر رونق بگیرد.”

جمع‌بندی

با نزدیک شدن به پایان بهمن‌ماه و اتمام سیاست‌های کنونی، بسیاری از تحلیلگران از بهبود تدریجی بورس در ماه‌های آینده خبر می‌دهند. اگرچه در کوتاه‌مدت همچنان نوساناتی در بازار وجود دارد، اما با کاهش فشارهای اقتصادی و بازگشت نقدینگی، بازار سرمایه می‌تواند مسیر صعودی جدیدی را تجربه کند.

خبرنگار: بهرام توپچی پور

اخبار مرتبط

۰۹ آبان ۱۴۰۴
هیئت نمایندگان اتاق تبریز خطاب به وزیر خارجه: صادرکننده ایرانی تنهاست!
هیئت نمایندگان اتاق تبریز خطاب به وزیر خارجه: صادرکننده ایرانی تنهاست!
در نشست «دیپلماسی اقتصادی» که با حضور سیدعباس عراقچی، وزیر...
۰۹ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۰۹ آبان ۱۴۰۴
اخبار کدال
اخبار کدال
امروز جمعه 9 آبان ماه 1404، اطلاعیه‌های متعددی در سایت...
۰۹ آبان ۱۴۰۴ | اخبار کدال
۰۹ آبان ۱۴۰۴
نقش ویژه منطقه آزاد ارس در تأمین انرژی و گسترش مبادلات اقتصادی کشور
نقش ویژه منطقه آزاد ارس در تأمین انرژی و گسترش مبادلات اقتصادی کشور
در نشست مدیران عامل مناطق آزاد کشور با وزیر اقتصاد مطرح شد؛
نقش ویژه منطقه آزاد ارس در تأمین انرژی و گسترش مبادلات اقتصادی کشور
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به اجرای طرح‌های...
۰۹ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۰۹ آبان ۱۴۰۴
جلسه شورای گفت‌وگو با حضور وزیر اقتصاد
جلسه شورای گفت‌وگو با حضور وزیر اقتصاد
یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز در نشست دیپلماسی اقتصادی...
۰۹ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *