جهش فناورانه در شرق کشور
پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان، پیشران نوآوری در صنایع معدنی ایران

به گزارش شهر بورس و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان که نخستین پردیس تخصصی حوزه صنایع معدنی کشور بهشمار میرود، در مهرماه ۱۴۰۲ با اخذ مجوز رسمی از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فعالیت خود را آغاز کرد. این پردیس با هدف توانمندسازی شرکتهای فناور، حمایت از نوآوریهای بومی، و اتصال مؤثر میان صنعت و علم، در سال ۱۴۰۳ عملکردی چشمگیر از خود بهجای گذاشت.
یکی از نخستین اقدامات پردیس در سال جاری، ثبت رسمی آن به عنوان یک موسسه غیرتجاری و تدوین آییننامههای اجرایی و بالادستی بود که با تصویب شورای سیاستگذاری رسمیت یافت. همچنین، ساختمان مرکزی پردیس در مجموعه صنایع معدنی فولاد سنگان تجهیز و آماده بهرهبرداری شد و فضای استقرار برای شرکتهای فناور فراهم گردید.

از ایده تا قرارداد
در سال ۱۴۰۳، بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان قرارداد میان شرکتهای فناور مستقر در پردیس و صنایع معدنی به امضا رسید. این قراردادها شامل پروژههایی چون طراحی و ساخت پایلوت پلنتهای گندلهسازی، کنسانتره، احیا، تجهیزات اندازهگیری و سیستمهای هوش مصنوعی بوده است. شرکتهایی نظیر «ارکان مهندسی سنگان»، «ویرا آکو»، «اکسیر کاوان تحلیلگر هوش مصنوعی» و «منشور فناوری آریان» از جمله بازیگران اصلی این قراردادها بودند.
پروژه احداث محور ارتباطی سلامی تا خلیلآباد با هدف کاهش تصادفات، ارتقای زیرساخت و ایجاد بستر توسعه پایدار در منطقه خواف، با همت مجموعه فولاد سنگان و با سرعت مطلوب در حال اجراست. در گفتوگویی جزئیات این طرح بررسی شد.
پذیرش و حمایت از شرکتهای فناور
یکی دیگر از دستاوردهای مهم پردیس در سال گذشته، پذیرش ۱۰ شرکت رشد یافته در حوزه صنایع معدنی بود که این عدد دو برابر اهداف تعیینشده از سوی وزارت علوم بود. شرکتهای پذیرفتهشده در زمینههایی چون طراحی تجهیزات صنعتی، هوش مصنوعی، تولید مواد پیشرفته، سامانههای واقعیت مجازی و ساخت الکتروموتورهای صنعتی فعالیت دارند.
پایگاه نیازسنجی پژوهش و فناوری
یکی از مأموریتهای مستمر پردیس، شناسایی و اعلام نیازهای فناورانه و پژوهشی صنایع معدنی است که از طریق شبکهسازی، ارتباط با دانشگاهها، و بسترهای ارتباطی متنوع به اطلاع فعالان حوزه فناوری رسانده میشود. این فرآیند منجر به ایجاد فرصتهای همکاری عملیاتی بین صنعت و دانش شده است.
حضور پررنگ پردیس در نمایشگاهها، شکلگیری شبکهای پویا از شرکتهای دانشبنیان و تعامل مستمر با اکوسیستم نوآوری کشور، نشان از جایگاه روزافزون این نهاد در توسعه صنعتی منطقه دارد. این پردیس اکنون به الگویی موفق از همافزایی علمی، صنعتی و فناورانه در حوزه معادن و فولاد تبدیل شده است.
پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان در کمتر از یک سال توانسته زیرساختهایی مؤثر برای رشد شرکتهای دانشبنیان فراهم کند و نقش محوری در حرکت به سمت صنعتی دانشپایه و نوآور ایفا نماید.
برچسب ها :فولاد سنگان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0