تاریخ انتشار : جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
زمان مطالعه: 12 دقیقه
کد خبر : 162721

مروری بر مهم‌ترین رویدادهای بورس کالا در هفته گذشته

مروری بر مهم‌ترین رویدادهای بورس کالا در هفته گذشته
در هفته گذشته اظهارنظرها و رویدادهایی پیرامون بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین آنها می توان به"دومین محموله شمش نقره وارد خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا شد"و"ابزارهای مالی بورس کالا معبر جدید توسعه صنایع کشور" است.

دومین محموله شمش نقره وارد خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا شد

به گزارش شهر بورس، در هفته گذشته محموله شمش نقره متعلق به شرکت توسعه منابع انرژی توان به عنوان یکی از بزرگترین عرضه کنندگان نقره در کشور، در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا پذیرش شد؛ این دومین محموله شمش نقره پذیرش شده در بورس کالا بود.

از زمان انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس کالای ایران، دو محموله از سوی دو شرکت گروه صنعتی معدنی زرین و شرکت توسعه منابع انرژی توان در خزانه فلزات گرانبهای این بورس پذیرش شده است.

برنامه‌ریزی و مذاکره برای پذیرش شمش نقره از سایر متقاضیان سپرده‌گذاری و تولیدکنندگان شمش نقره نیز در حال انجام است و به زودی نماد معاملاتی این فلز گرانبها گشایش یافته و آماده معامله خواهد بود.

خبر مرتبط
عرضه ۱۳۰ دستگاه کامیون در بورس کالا
عرضه ۱۳۰ دستگاه کامیون در بورس کالا

تالار خودرو بورس کالای ایران در روزهای ۹، ۱۱ و ۱۲ دی ماه میزبان عرضه ۸۰ دستگاه کامیون کشنده و ۵۰ دستگاه کامیونت فورس شرکتهای بهمن دیزل و سیبا موتور است.

قرارداد آتی گواهی شمش نقره آماده درج روی تابلوی بازار مشتقه

با راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در بازار مالی بورس کالای ایران طی روزهای آینده، به زودی قرارداد آتی گواهی سپرده شمش نقره نیز به تابلوی معاملات مشتقه این بورس می پیوندد.

طبق مشخصات اعلامی، دارایی پایه در قرارداد آتی، گواهی سپرده شمش نقره بوده و اندازه هر قرارداد آتی ۱۰ گواهی معادل ۱۰ گرم نقره با عیار ۹۹۹.۹ در نظر گرفته شده است.حد نوسان قیمت روزانه در این قرارداد حداکثر تا ۵± درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز قبل بوده و حداقل تغییر قیمت سفارش ۱۰ ریال به ازای هر گرم نقره (۱۰۰ ریال به ازای هر قرارداد) است.

نحوه محاسبه تضامین به گونه ای است که وجه تضمین اولیه طبق فرمول محاسباتی بازار مشتقه بورس کالا دریافت خواهد شد و مبنای محاسبه وجه تضمین در این فرمول میانگین قیمت های تسویه روزانه در کلیه سررسیدهای قراردادهای آتی در دارایی پایه مربوطه تعیین شده و وجه تضمین در پایان هر روز معاملاتی تعدیل می شود.

چشم‌انداز گواهی سپرده شمش نقره در بازار سرمایه

رئیس هیات مدیره کارگزاری ایساتیس پویا در خصوص راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در بورس کالا و جذابیت‌های آن برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان پرداخت و گفت:بورس‌های کالایی کارکردهای متعددی دارند که کشف منصفانه قیمت و مدیریت ریسک نوسانات آن از مهمترین این موارد است. یکی از بازارهای موفق و پیشرو بورس کالای ایران، بازار مالی است که هدف اصلی آن تأمین مالی است و گواهی سپرده کالایی یکی از ابزارهای این بازار به شمار می‌رود. گواهی سپرده کالایی، اوراق بهاداری است که نشان‌دهنده مالکیت دارنده آن بر مقدار معینی کالاست.

مهدی حاجی غلام سریزدی افزود:تولیدکنندگان نقره، خریداران واسطه‌ای و نهایی نقره و همچنین فعالان بازارهای مالی، سه گروه اصلی ذینفع در این موضوع هستند. فروش محصول با نرخ شفاف و رقابتی به صورت نقد و امکان تأمین مالی تولیدکنندگان از طریق شبکه بانکی، از مهم‌ترین مزایای عرضه گواهی شمش نقره برای تولیدکنندگان نقره به شمار می‌رود.

به گفته ی وی، با توجه به چشم‌انداز مثبت فلز نقره در بازارهای جهانی، پیش‌بینی می‌شود که بازار پررونقی برای گواهی سپرده شمش نقره در آینده ایجاد شود. علاوه بر این، توسعه و ایجاد ابزارهای دیگر از قبیل صندوق‌های کالایی مبتنی بر نقره و قراردادهای آتی آن، موجب افزایش عمق بازار گواهی سپرده نقره خواهد شد و با ایجاد فرصت‌های آربیتراژی، به نقدشوندگی بیشتر این بازار کمک خواهد کرد.

نقره، فرصتی جدید برای تنوع در سبد سرمایه گذاری

علی بادامی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به استقبال فعالان بازار سرمایه از گواهی‌های سپرده کالایی در بورس کالای ایران، ورود شمش نقره به این بازار را فرصت مناسبی برای انتفاع سرمایه‌گذاران و تنوع سبد سرمایه گذاری دانست.

وی افزود: در سال‌های اخیر بازار گواهی سپرده کالایی بورس کالا رشد قابل توجهی داشته و محصولات متنوع و جدید این بازار مورد استقبال فعالان بازار سرمایه قرار گرفته است. در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ ارزش معاملات گواهی سپرده (همه محصولات) به ۳۱.۲ هزار میلیارد تومان رسیده که رشدی ۱۰۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۱۵.۴ هزارمیلیاردتومان) داشته است.

وی ادامه داد:باتوجه به ورود شمش نقره به بازار گواهی سپرده بورس کالا و آغاز معاملات آن در آینده‌ای نزدیک و امکان ورود صندوق‌های چندکالایی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره و همچنین تعریف قراردادهای مشتقه بر روی این فلز گرانبها، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاران به منظور تنوع بخشی به پرتفوی و انتفاع از سرمایه‌گذاری بر روی این محصول جذاب شکل گرفته است.

ابزارهای مالی بورس کالا معبر جدید توسعه صنایع کشور

عضو شورای عالی بورس گفت: طی چند سال اخیر شاهد حرکت بی سابقه بورس کالای ایران در مسیر رشد و توسعه ابزارهای مالی هستیم که معتقدم این اتفاق مهم، معبر جدید توسعه صنایع کشور خواهد بود چراکه این ابزارهای مالی، کاهش ریسک‌ها، تامین پایدار مواد اولیه و اطمینان از فروش، برنامه‌ریزی بلندمدت تولید و تسهیل دسترسی به کالاها را فراهم می آورند.

احسان دشتیانه،گفت: ابزارهای مالی جدید بورس کالا و قراردادهای بلندمدت، ابزاری برای توسعه و پایداری شرکت‌ها هستند و این ابزارها به دلیل کارکردهای متعددی که دارند، می‌تواند آینده تولید کشور را تضمین کنند.


بیشتر بخوانید:امکان وکالتی نمودن حساب‌های بانک سپه برای خرید خودروهای وارداتی


وی افزود: معاملات قراردادهای بلندمدت از جمله کشف پریمیوم، ابزار جدیدتری نسبت به معاملات فیزیکی هستند. این قراردادها، برای بیشتر کردن دارایی‌ها، برنامه‌ریزی بلندمدت، کاهش ریسک‌ها، تامین پایدار مواد اولیه و اطمینان از فروش به شرکت‌ها کمک می‌کند و به طور کلی معاملات بلندمدت در بورس کالا، ثبات بازار و کاهش ریسک شرکت‌ها را در پی دارد.

بهترین بازار برای عرضه خودرو، بورس کالا است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن تقدیر از عملکرد سازمان بورس، برای ساماندهی وضع بازار سهام و اتخاذ تصمیم‌های درست و به موقع، گفت: شفافیت در عرضه با قیمت مناسب از جمله مزایای عرضه در بورس است. در این بازار، خودرو، فارغ از هر رانتی، به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

شهباز حسن‌پور بیگلری بازار سرمایه را از بهترین بازار مالی در کشور دانست و گفت: بر خلاف عده‌ای که با عرضه خودرو در بورس مخالفت می کنند معتقدم بهترین بازار برای عرضه خودرو، بورس کالا است.

وی تاکید کرد: شفافیت در عرضه و کشف قیمت منصفانه و مناسب از جمله مزایای عرضه در بورس است.عرضه خودرو در بورس زمانی موثر خواهد بود که خودروسازان و دولت به آن‌چه تعهد داده‌اند، عمل کنند و خودرو را به موقع به دست مردم برسانند.

۲۳۲ همت ارزش معاملات بازار مالی و مشتقه کالایی

از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه سال جاری ارزش معاملات در بازارهای صندوق های کالایی، گواهی سپرده کالایی، قراردادهای آتی، قراردادهای اختیار معامله و بازار سلف موازی استاندارد به ۲۳۲ همت رسیده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

صندوق های کالایی با ثبت ارزش معاملات ۱۵۲ همت، ۶۵ درصد از کل ارزش بازارهای مالی و مشتقه را به خود اختصاص داده است.بازار گواهی سپرده کالایی نیز با ثبت ۵۵ همت ارزش معاملات، سهم ۲۴ درصدی را در اختیار دارد.معاملات قراردادهای آتی، اختیار معامله و سلف موازی نیز در مجموع ارزش معاملاتی حدود ۲۵ همت را در ۸ ماهه نخست امسال به ثبت رساندند.

منبع: کالاخبر

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش