تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
زمان مطالعه: 14 دقیقه
کد خبر : 162188

مراحل استخدامی بانک‌های دولتی و خصوصی؛ چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟

مراحل استخدامی بانک‌های دولتی و خصوصی؛ چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟
استخدام در بانک‌ها، چه دولتی و چه خصوصی، یکی از پرطرفدارترین مسیرهای شغلی برای جوانان ایرانی است.

به گزارش شهر بورس، استخدام در بانک‌ها، چه دولتی و چه خصوصی، یکی از پرطرفدارترین مسیرهای شغلی برای جوانان ایرانی است. کار در بانک‌ها به دلیل امنیت شغلی بالا، درآمد مناسب و امکان پیشرفت در محیطی حرفه‌ای، همواره جذاب بوده است؛ اما آیا با مراحل استخدامی در بانک‌های دولتی و خصوصی آشنایی دارید؟ در این مقاله به بررسی مراحل استخدام بانک خصوصی و مقایسه آن با بانک‌های دولتی می‌پردازیم.

همچنین، نکات مهم برای موفقیت در این فرآیند را بررسی می‌کنیم. پس اگر به دنبال استخدام در بانک‌هایی مانند بانک اقتصاد نوین، بانک ملی یا بانک ملت هستید، ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مراحل استخدام در بانک‌های دولتی

استخدام در بانک‌های دولتی مانند بانک ملی، بانک مسکن یا بانک سپه معمولاً فرآیندی ساختارمند و سراسری دارد. این در حالی است که در مقایسه با یک بانک دولتی، شیوه استخدام بانک خصوصی انعطاف‌پذیری بیشتری دارد.

در سال‌های اخیر، بانک‌های دولتی به‌صورت جداگانه یا از طریق آزمون استخدامی فراگیر دستگاه‌های اجرایی، اقدام به جذب و استخدام نیروی موردنیاز خودکرده‌اند. به‌صورت کلی، مراحل اصلی استخدام در بانک‌های دولتی شامل موارد زیر است:

انتشار آگهی‌های استخدامی

بانک‌های دولتی از طریق وب‌سایت‌های رسمی یا رسانه‌های معتبر، شرایط استخدام و آگهی‌های استخدامی را منتشر می‌کنند. این آگهی‌های استخدامی شامل اطلاعاتی درباره شرایط سنی، مدرک تحصیلی و منابع آزمون‌های استخدامی هستند. برای مثال، استخدام بانک سپه با مدرک دیپلم در برخی از موقعیت‌های شغلی امکان‌پذیر است.

ثبت‌نام و ارسال مدارک

متقاضیان باید مدارک خود ازجمله تصویر اصل مدرک تحصیلی و اطلاعات هویتی را از طریق سامانه مشخص‌شده ارسال کنند.

شرکت در آزمون‌های استخدامی

بانک‌های دولتی معمولاً آزمون‌های استخدامی برگزار می‌کنند که شامل سوالات عمومی و تخصصی است. سوالات استخدامی تخصصی درزمینه رشته‌های موردنیاز بانک مانند رشته حسابداری، مدیریت مالی و اقتصاد هستند.

مصاحبه حضوری و ارزیابی مهارت‌ها

متقاضیانی که در آزمون استخدام بانک ۱۴۰۳ نمره قبولی را کسب کنند، به مصاحبه حضوری دعوت می‌شوند. این مرحله برای ارزیابی مهارت‌های ارتباطی و تخصصی برگزار می‌شود.

تکمیل فرآیند استخدام و شروع به کار

پس از پذیرش نهایی، متقاضیان به‌عنوان کارمندان بانک مشغول به کار می‌شوند و آموزش‌های اولیه را دریافت می‌کنند.

مراحل استخدام بانک‌ های خصوصی

فرآیند استخدام بانک‌های خصوصی مانند بانک اقتصاد نوین یا بانک سرمایه معمولاً انعطاف‌پذیرتر و سریع‌تر از بانک‌های دولتی است. جذب و استخدام بانک خصوصی می‌تواند به دو صورت دعوت به همکاری (استخدام بانک بدون آزمون سراسری) یا همراه با آزمون استخدامی باشد.

درواقع، یکی از تفاوت‌های اصلی بین نحوه استخدام بانک خصوصی با دولتی، امکان استخدام بانک بدون آزمون در برخی از بانک‌های خصوصی است. این بانک‌ها بیشتر بر تجربه کاری و مهارت‌های حرفه‌ای تمرکز می‌کنند. در کل، مراحل استخدام بانک خصوصی بدون آزمون به‌صورت زیر است:

ارسال رزومه به آگهی‌های استخدامی

آگهی‌های شغلی بانک‌های خصوصی، علاوه بر وب‌سایت‌های رسمی، در سایت‌های کاریابی هم منتشر می‌شوند. متقاضیان می‌توانند با ارسال رزومه خود به آگهی‌های استخدام بانک، فرآیند استخدامی خود را آغاز کنند.

همچنین، در این شیوه که به‌صورت استخدام بانک بدون آزمون است، ممکن است نیاز باشد تا فرم استخدامی در صفحه رسمی بانک تکمیل و ارسال شود. در این صورت داوطلبان بعد از ارسال رزومه خود، باید منتظر دریافت تماس از طرف مسئولان بانک باشند.

مصاحبه و ارزیابی

در بانک‌های خصوصی معمولاً مصاحبه‌های تخصصی و ارزیابی مهارت‌های متقاضی، نقش پررنگ‌تری دارند. برای مثال، مهارت در بانکداری یا نرم‌افزارهای مالی موردتوجه قرار می‌گیرند.

آموزش و شروع به کار

پس از قبولی، کارکنان جدید تحت آموزش‌های مربوط به محصولات و خدمات بانک قرار می‌گیرند و سپس کار خود را آغاز می‌کنند.

تفاوت‌های اصلی استخدام بانک‌های دولتی و خصوصی

بانک‌های دولتی مانند بانک ملی، صادرات و بانک سپه معمولا استخدام‌های سراسری در طول سال برگزار می‌کنند. به شکلی که تمام داوطلبان می‌توانند از سراسر کشور در آزمون استخدامی بانک شرکت کنند. این در حالی است که بانک‌های خصوصی ممکن است در چندین نوبت اقدام به جذب نیروی موردنیاز خود نمایند.

برخی از بانک‌های خصوصی با انتشار آگهی دعوت به همکاری در صفحه رسمی خود، بدون برگزاری آزمون سراسری نیروی موردنیاز خود را تأمین می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، بانک اقتصاد نوین و بانک کارآفرین ازجمله بانک‌هایی هستند که در سال 1403 از همین طریق، اقدام به جذب و استخدام متقاضیان واجد شرایط کرده‌اند.

شیوه جذب و استخدام

بانک‌های دولتی معمولا برای جذب نیرو آزمون برگزار می‌کنند، درحالی‌که در بانک‌های خصوصی، امکان استخدام بدون آزمون هم وجود دارد.

تمرکز بر تجربه و مهارت‌ها

در بانک‌های خصوصی، مهارت‌ها و تجربه کاری اهمیت بیشتری دارند و استخدام اغلب بر اساس ارزیابی این موارد انجام می‌شود.

حقوق و مزایا

حقوق کارمند بانک در بانک‌های خصوصی معمولا بیشتر از بانک‌های دولتی است. بااین‌حال، بررسی‌ها بیانگر این موضوع است که کارمندان در تمام بانک‌ها حقوق و دستمزد یکسانی را دریافت نمی‌کنند. حقوق کارمند بانک خانم و آقا به عواملی مانند موقعیت شغلی، تجربه کاری و نوع بانک بستگی دارد.

استخدام بازنشسته

یکی از تفاوت‌های موجود بین استخدام بانک خصوصی و دولتی، امکان جذب و استخدام نیروهای بازنشسته در بانک‌های خصوصی است. به‌عنوان‌مثال، بانک آینده یکی از بانک‌هایی است که برای تأمین نیروی موردنیاز خود در شغل‌های مدیر شعبه و معاون ارزی شعبه، آگهی دعوت به همکاری برای جذب بازنشستگان از شبکه بانکی کشور منتشر کرده است.

این در حالی است که در بانک‌های دولتی، مدیران و معاون‌های شعبه از بین کارمندان باتجربه بانک انتخاب می‌شوند. در این بانک‌ها، کارمندان با پیشرفت شغلی و پس از کسب تجربه لازم و پیش از بازنشستگی، در جایگاه‌های شغلی مدیریتی مشغول به کار می‌شوند. خوب است بدانید که بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، جذب و استخدام بازنشستگان در بانک‌های دولتی و سایر دستگاه‌های اجرایی ممنوع است.

آیا شرایط استخدام بانک برای خانم ‌ها متفاوت است؟

در هر دو نوع بانک، فرصت‌های استخدام برای بانوان وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، کارمند بانک خانم در شغل بانکدار باید دارای مهارت‌های ارتباطی بالا، تسلط بر نرم‌افزارهای بانکی و آشنایی با امور مشتری مداری باشد. بااین‌حال، شرایط استخدام بانک خصوصی و دولتی در ارتباط با جذب و استخدام کارمند خانم تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند؛ چراکه شرایط استخدام بانک ۱۴۰۳ عموما بر اساس موقعیت شغلی و شایستگی‌های فردی است.

به‌عنوان‌مثال مدرک تحصیلی برای استخدام بانک در موقعیت شغلی بانکدار ارتباطی به جنسیت ندارد. بااین‌حال، برخی از شرایط مانند شرایط سنی ممکن است برای آقایان و خانم‌ها متفاوت باشد.

نکات مهم برای موفقیت در استخدام بانک خصوصی

برای استخدام بانک اقتصاد نوین، رفاه کارگران و سایر بانک‌های خصوصی، بهتر است به نیازمندی‌های شغلی بانک توجه کنید. بانک‌ها برای هریک از موقعیت‌های شغلی، شرایط استخدامی اختصاصی درنظر می‌گیرند. تقویت دانش و مهارت‌های شغلی بر اساس هر عنوان شغلی، می‌تواند به کسب موفقیت در آزمون استخدامی بانک کمک فراوانی نماید.

تهیه رزومه حرفه‌ای

داشتن رزومه‌ای کامل که تجربه کاری، مهارت‌ها و تحصیلات مرتبط را برجسته کند، اهمیت زیادی دارد. تقویت مهارت‌های شغلی مرتبط با عنوان شغلی و کسب تجربه کاری مرتبط، شانس شما را برای استخدام بانک خصوصی افزایش خواهد داد.

آمادگی برای مصاحبه

مصاحبه‌های بانک‌های خصوصی بیشتر بر مهارت‌ها و توانایی‌های فردی تمرکز دارند. تمرین پاسخ‌گویی به سوالات رایج استخدام بانک می‌تواند به موفقیت شما کمک کند.

توجه به بومی گزینی

معمولا افراد بومی دارای شانس استخدامی بیشتری در مقایسه با سایر افراد هستند. برای این منظور بهتر است در فرآیند استخدامی به‌گونه‌ای شرکت کنید که شما هم جزء داوطلبان بومی برای جذب و استخدام بانک خصوصی باشید.

جمع‌بندی

استخدام در بانک‌های دولتی و خصوصی هرکدام مزایا و چالش‌های خاص خود را دارند. بانک‌های دولتی معمولاً فرآیند جامع‌تری دارند و آزمون‌های استخدامی سراسری را ارائه می‌دهند. این در حالی است که بانک‌های خصوصی با انعطاف‌پذیری بیشتر، امکان جذب و استخدام بدون آزمون سراسری را برای متقاضیان ایجاد می‌کنند. با توجه به نوع بانک و شرایط خود، می‌توانید یکی از این مسیرهای شغلی را انتخاب کنید.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش