تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۵
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 185724

لزوم توجه به تقاضای جهانی، جهت افزایش رقابت‌پذیری فرش دستباف

لزوم توجه به تقاضای جهانی، جهت افزایش رقابت‌پذیری فرش دستباف
جلسه کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تبریز با حضور نمایندگان بخش خصوصی و فعالان صنعت فرش در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش شهر بورس، مجید عباسی؛ دبیر کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز بر لزوم تدوین سند جامع فرش دستباف استان تاکید کرد و افزود: فرش دستباف، هویت استان محسوب می‌شود و نباید اجاره دهیم جایگاه جهانی آن دچار افول شود.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی نقاط ضعف و قوت فرش دستباف استان، از فعالان اقتصادی این حوزه خواست تا با نوآوری در این حوزه و برای رونق این حوزه برنامه‌ریزی کنند.

مهر آیندگان

عباسی گفت: معیشت افراد بسیاری در استان از بافنده تا فروشنده و از صادرکننده تا واردکننده با صنعت فرش در استان در ارتباط است و همین امر، اهمیت این صنعت را دوچندان می‌کند.

لزوم مقابله با تحریم‌های داخلی و تعیین تکلیف صنعت فرش

احد عظیم‌زاده؛ رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز، بر لزوم مقابله با تحریم‌های داخلی تأکید کرد و افزود: تحریم‌های داخلی بیش از تحریم‌های خارجی، فعالان اقتصادی را آزار می‌دهد.

خبر مرتبط
طرح مشکلات کارفرمایان در حوزه تامین اجتماعی در اتاق تبریز
طرح مشکلات کارفرمایان در حوزه تامین اجتماعی در اتاق تبریز

در کمیسیون بانک، مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی تبریز، بر لزوم تسهیل شرایط پرداخت حق بیمه و تقسیط آن تاکید شد.

وی ضمن انتقاد از مسئله رفع تعهد ارزی گفت: پیمان‌سپاری ارزی، صنعت فرش را از بین برده و فلج کرده است و برای ما قابل درک نیست، چرا زمانی که تجار، هیچ ارز دولتی برای صادرات دریافت نمی‌کنند، باید ملزم به پیمان‌سپاری ارزی باشند.

عظیم‌زاده ادامه داد: در حال حاضر صادرات کشور از ۲ میلیارد دلار در سال به ۳۹ میلیون دلار رسیده است. زمانی درصد قابل توجهی از بازارهای جهانی دست فرش ایران بود، اما اکنون این درصد بسیار کاهش یافته است و من قول می‌دهم در صورت برداشتن مسئله رفع تعهد ارزی، دوباره میزان صادرات ما افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه واردات مجدد فرش ایران به کشور آزاد نیست، افزود: اگر همین فرش مجوز بازگشت دوباره به ایران را بگیرد، می‌توان فرایندهای شست‌وشو، روفه‌گری، رنگرزی و … را درون خود کشور انجام داده و اشتغالزایی کرد.

رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تبریز بر لزوم توجه به تقاضاهای جهانی تاکید کرد و گفت: علیرغم کیفیت بالای فرش‌های ایرانی، فرش هند که کیفیت کمتری دارد، به دلیل قیمت پایین‌تر بخش اعظم بازارهای جهانی را به دست گرفته است.

نویسنده:

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون