اشتراک گذاری
افزایش حقوق این کارمندان/ زمان دقیق و جزئیات

قیمت ربع‌سکه یا حقوق یک ماه کار؟ معادله‌ای دردناک!

افزایش حقوق این کارمندان/ زمان دقیق و جزئیات

قیمت ربع‌سکه یا حقوق یک ماه کار؟ معادله‌ای دردناک!

به گزارش شهر بورس، کاهش قدرت خرید کارگران به موضوعی جدی در اقتصاد ایران تبدیل شده است. بنا بر اظهارات «سمیه گلپور»، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور، در حال حاضر حداقل دستمزد تعیین‌شده برای کارگران در سال 1403 از قیمت یک ربع‌سکه بهار آزادی نیز کمتر است.

50 درصد حقوق کارگران صرف هزینه مسکن می‌شود

گلپور با اشاره به هزینه‌های مسکن گفت: «بیش از نیمی از حقوق کارگران صرف هزینه‌های مسکن می‌شود. طبق اصل 31 قانون اساسی، تأمین مسکن متناسب با نیاز هر خانواده وظیفه دولت است، اما این اصل در سال‌های اخیر به درستی اجرا نشده است.»

او همچنین تأکید کرد که کنترل تورم تنها از طریق دستمزد پایین ممکن نیست و عوامل دیگری، مانند اجاره‌بهای مسکن، تأثیر بسیار بیشتری بر تورم دارند.

تبلیغ درون‌خطی

کاهش قدرت خرید و تأثیر آن بر تولید

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری افزود: «قدرت خرید کارگران طی سال‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته است. برای مثال، از سال 94 تاکنون توانایی خرید یک سکه بهار آزادی برای کارگران بسیار کمتر شده است.»

گلپور هشدار داد که کاهش قدرت خرید کارگران به کاهش مشارکت آن‌ها در تولید و افزایش اشتغال در مشاغل کاذب منجر می‌شود و ادامه این روند می‌تواند به کاهش تقاضای کل و افت رشد اقتصادی منجر شود.

ضرورت اقدامات جهادی برای مهار تورم

وی با اشاره به شعار جهش تولید گفت: «کارگران ستون اقتصاد کشور هستند. مهار تورم و جهش تولید نیازمند اقداماتی جدی و جهادی از سوی دولت است. دولت می‌تواند با ساخت مسکن ارزان، هزینه‌های زندگی کارگران را کاهش دهد و بخشی از فشار بر این قشر را کم کند.»

درخواست اجرای قاعده فورس ماژور

گلپور راهکار عملی را اجرای قاعده فورس ماژور عنوان کرد و گفت: «در برخی کشورها، این قاعده برای مقابله با شرایط بحرانی به کار گرفته می‌شود. دولت باید حداقل هر سه ماه یک بار دستمزد کارگران را بر اساس شرایط تورمی ترمیم کند.»

مقایسه قدرت خرید کارگران و هزینه‌های اساسی

با توجه به افزایش تورم و کاهش قدرت خرید، نیاز است دولت اقدامات حمایتی جدی‌تری، از جمله ترمیم دستمزدها و کاهش هزینه‌های مسکن، انجام دهد. این موضوع نه تنها برای رفاه کارگران، بلکه برای رونق تولید و اقتصاد کشور ضروری است.

منبع: تسنیم

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

۰۲ آبان ۱۴۰۴
آیا ترامپ می‌تواند دلار آمریکا را به خطر بیندازد؟
آیا ترامپ می‌تواند دلار آمریکا را به خطر بیندازد؟
سرمایه یک میلیون تومانی در دلار طی ۱۰ سال اخیر...
۰۲ آبان ۱۴۰۴ | بازار ارز و طلا
۰۲ آبان ۱۴۰۴
اولین خودروها در اروپا؛ میراثی که صنعت خودرو مدیون آن است
اولین خودروها در اروپا؛ میراثی که صنعت خودرو مدیون آن است
در اواخر قرن نوزدهم، اروپا زادگاه تحول بزرگی شد که...
۰۲ آبان ۱۴۰۴ | بازار خودرو
۰۲ آبان ۱۴۰۴
به دنبال افزایش تنش‌ها میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی...
۰۲ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری
۰۲ آبان ۱۴۰۴
فاصله مرزهای ایران تا عراق و هزینه تردد زائرین + نکاتی که باید بدانید
فاصله مرزهای ایران تا عراق و هزینه تردد زائرین + نکاتی که باید بدانید
به دنبال توافق میان استانداران خوزستان و میسان و موافقت...
۰۲ آبان ۱۴۰۴ | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *