فرصت طلایی راهاندازی بورس غلات در بریکس
تأثیرگذاری بر بازارهای بینالمللی و شریانهای اقتصادی حیاتی خاص برای به دست آوردن اهرم اقتصادی نمونهای از جمله راهبردهایی است که «بریکس» بهتازگی در قالب راهاندازی بورس غلات به دنبال تحقق آن است.
مهدی آزادواری- نماینده بریکس هاب در منطقه اوراسیا
به گزارش شهر بورس، ائتلاف بریکس در تدوین و تنظیم سازوکارها برای خروج کشورهای جهان از انحصار اقتصادی غرب به گونهای پیشرفته که معادلات نظم جهانی را دچار دگرگونیهای بنیادین نموده است و هر روز برای تغییر ساختار قدرت جهانی موجود گامهای جدیدی برمیدارد. تأثیرگذاری بر بازارهای بینالمللی و شریانهای اقتصادی حیاتی خاص برای به دست آوردن اهرم اقتصادی نمونهای از جمله راهبردهایی است که بریکس بهتازگی در قالب راهاندازی بورس غلات به دنبال تحقق آن است. بورس غلات بریکس از یک سو فرصتی طلایی برای همکاری مطلوبتر و افزیش تراز تجاری اعضاء به شمار میرود و از سوی دیگر امکان تامین امنیت غذایی را فراهم میکند چراکه برآورد آمار نشان میدهد اگر چه روسیه سالانه بیش از ۱۵ میلیون تن آرد تولید میکند، اما به علت خشکسالی و یخبندان فزاینده در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ با افت تولید مواجه خواهد شد. به این ترتیب، ایجاد بورس غلات زیر نظر بریکس به قیمتگذاری عادلانه و قابل پیشبینی همچنین حفاظت از بازارهای کشورهای عضو کمک خواهد کرد.
در نگاهی فراتر پیشبینی میشود ایجاد بورس غلات بین کشورهای عضو بریکس موجب شکلگیری کارتل مشابه اوپک گردد چراکه بیش از ۴۰ درصد مصرف تولید غلات جهان در دست اعضای بریکس است و روسیه و چین در این زمینه دست برتر را دارند. به این ترتیب بعید نیست اتحادیهای از شرکتهایی ایجاد شود که در یک رشته فعالیت میکنند و بر بازار غلات تسلط پیدا کنند در واقع این اتحادیه قادر خواهد بود با حفظ استقلال مالی و حقوقی خود درباره تقسیم بازار، حجم تولید و بهای کالا توافق کند. در حال حاضر «سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)» معروفترین و تأثیرگذارترین کارتل بینالمللی است که با کنترل تولید و صادرات اعضاء خود توانسته است تا حدود زیادی قیمت نفت را در مقاطع زمانی مختلف از دهه هفتاد میلادی تا به امروز در راستای منافع اعضا مدیریت نماید.
شنیدهها حاکی از آن است که بریکس نه تنها تمایل به راهاندازی بورس غلات دارد بلکه خواستار ایجاد بورس فلزات گرانبها نیز هست تا با استفاده از سازوکارهای بورسی مکانیسم قیمتگذاری بینالمللی قدیمی طلا، نقره، پلاتین و سایر فلزات گرانبها را از دور خارج کند. در واقع انتظار بر این است که بورس فلزات گرانبهای بریکس به یک تنظیمکننده کلیدی قیمت تبدیل شود. این مکانیسم می تواند برای اعضا منجر به شکلگیری رقابت عادلانه مبتنی بر سازوکارهای معاملاتی شود. همچنین تشکیل بورس فلزات گرانبها دارای منافع بسیاری برای فعالان این بازار از جمله ایجاد ابزارهایی برای شاخصهای قیمت فلزات، استانداردهای تولید و تجارت شمش، اعتباربخشی به مشارکت کنندگان در بازار، تسویه و حسابرسی بوده و مسیر هموار و مطمئنی برای تجارت پایدار در میان اعضای این سازمان به شمار میرود.
منبع: کالاخبر
اعضای بریکس، گروهی از اقتصادهای نوظهور جهانی، با هدف کاهش سلطه دلار و تقویت همکاریهای اقتصادی شکل گرفت. این بلوک اقتصادی با عضویت کشورهای جدیدی مانند ایران و عربستان، به دنبال ایجاد توازن در نظام اقتصادی جهانی و تقویت روابط تجاری است.
برچسب ها :بریکس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0