اشتراک گذاری

عملکرد متفاوت ترین صندوق سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۱

صندوق در صندوق تمشک متفاوت ترین صندوق سرمایه گذاری است که در سال ۱۴۰۱ پذیره‌نویسی شد که این صندوق مزایای گسترده‌ای دارد.

عملکرد متفاوت ترین صندوق سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۱

صندوق در صندوق تمشک متفاوت ترین صندوق سرمایه گذاری است که در سال ۱۴۰۱ پذیره‌نویسی شد که این صندوق مزایای گسترده‌ای دارد.

به گزارش شهر بورس، صندوق در صندوق یا Fund Of Funds از ابزارهای مالی مدرن در بورس‌های جهانی به شمار می‌رود. صندوق در صندوق به جای خرید سهام و اوراق، واحد‌های سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری را خریداری می‌کند.

اما این ویژگی چه کاربردی دارد؟ مهمترین مزیت تشکیل پرتفویی از صندوق‌های بورسی، متنوع سازی و قدرت مانور بالای این نوع صندوق‌ها می‌باشد، یعنی این صندوق‌ها امکان این را دارند در شرایط متفاوت بازار دارایی‌های خود را به سمت صندوق‌های درآمد ثابت، مختلط، سهامی، طلا و زعفران و… هدایت کنند و ریسک سرمایه گذاری را تا حد زیادی کنترل کند.

صندوق‌های سهامی، مختلط و کالایی از منظر تنوع دارایی امکان تغییرات محدودی دارند، مثلا صندوق‌های سهامی در هر شرایطی باید حداقل ۷۰ درصد از پرتفوی خود را بر روی سهام سرمایه‌گذاری کنند، صندوق‌های کالایی، درآمد ثابت و… نیز به همین منوال است.

تبلیغ درون‌خطی

صندوق در صندوق‌های بازار سرمایه ایران

صندوق در صندوق‌های موجود در بازار سرمایه ایران انگشت‌شمار است و در حال حاضر به ۳ مورد می‌رسد. جدیدترین صندوق در صندوق یا FOF، تمشک است که توسط مشاور سرمایه‌گذاری ترنج در دی‌ماه ۱۴۰۱ پذیره‌نویسی شد.

صندوق تمشک در پذیره نویسی از 30 آذر تا 11 دی‌ماه مورد استقبال 14،000 کد حقیقی بورس واقع شد، و با حدود ۲۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه‌ در پذیره‌نویسی به بزرگترین صندوق در صندوق بورس ایران بدل شد.

صندوق در صندوق‌ها چگونه موجب بهبود بازدهی سایر صندوق‌ها می‌شوند؟

یکی دیگر از ویژگی‌های فراصندوق‌ها تاثیر بر بهبود عملکرد سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری است چراکه صندوق در صندوق‌ها با منابعی که در اختیار دارند به دنبال ارزیابی حرفه‌ای و دستچین کردن بهترین صندوق‌های بازار هستند؛ این امکان محرکی است برای رقابت صندوق‌ها به منظور جلب سرمایه‌گذاری مدیران صندوق در صندوق، چرا که مدیران صندوق‌ها آگاهند که صندوق در صندوق‌ها بطور دائم در حال رصد و بررسی عملکرد آنها است.

بازدهی صندوق در صندوق‌‌‌ها(بررسی صندوق تمشک)

صندوق تمشک در 24 دی ماه و زودتر از موعد مقرر با 0.9 درصد رشد در NAV با قیمت 10،110 ریال بازگشایی شد. تمشک یک ماه پس از فعالیت به بازده 20 درصد (منتهی به 6 بهمن)رسید، که در مدت مشابه رشد شاخص بورس معادل 5.63 درصد بوده است.


بیشتر بخوانید: پذیره نویسی صندوق در صندوق تمشک آغاز شد


عملکرد متفاوت ترین صندوق سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۱

این بازدهی به ویژگی خاص صندوق در صندوق تمشک باز می‌گردد که می‌تواند ترکیبی بهینه بین صندوق‌های سهامی و کالایی ایجاد کند و به این ترتیب از همه بازارها سود کسب کند.

پرتفوی صندوق در صندوق تمشک

ترکیب پرتفوی تمشک به این شکل است که سهم صندوق‌های سهامی بین 60 تا 70 درصد، طلا بین 20 تا 30 درصد و حدود 10 درصد صندوق زعفران نگه داشته می‌شود. این ترکیب فعلا حفظ شده اما با توجه به وضعیت بازار، درصدها ممکن است تغییر کنند.

استفاده از آربیتاژ صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز از دیگر مزیت‌های صندوق تمشک است، چرا که در شرایط مختلف بازار برخی صندوق‌ها از ارزش ذاتی آن پایین‌تر معامله می‌شود و یا با تخفیف معامله می‌شود که صندوق تمشک می‌تواند از این موقعیت‌های کوتاه مدت استفاده کند و بازدهی را برای سرمایه‌گذاران بالا ببرد.

چگونه صندوق در صندوق بخریم؟

صندوق در صندوق تمشک از نوع قابل معامله یا ETF است که نماد آن در تابلوی معاملات بورس درج شده است، علاقه‌مندان برای سرمایه‌گذاری در این صندوق می‌توانند از طریق‌ سامانه‌های معاملاتی تمامی کارگزاری‌های بورسی با جستجوی نماد «تمشک» واحد‌های این صندوق را خریداری کنند.

این صندوق از صندوق‌های مجموعه مشاور سرمایه‌گذاری ترنج است که ۸ صندوق سرمایه‌گذاری در انواع مختلف: سهامی، مختلط، درآمد ثابت، جسورانه، بازارگردانی و صندوق در صندوق را در بازار‌سرمایه ایران مدیریت می‌کند. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان سرمایه‌گذاری می‌توانند به صفحه صندوق تمشک مراجعه کنند.

صندوق تمشک

 

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

22 خرداد 1404
پتروشیمی نوری
پتروشیمی نوری
شرکت پتروشیمی نوری موفق به انجام ممیزی خارجی مدیریت ریسک...
22 خرداد 1404 | بخش های خبری
22 خرداد 1404
علی خورسندیان مدیرعامل بانک مسکن در پیامی فرارسیدن عید سعید...
22 خرداد 1404 | بخش های خبری
22 خرداد 1404
سید محسن فاضلیان عضو‌هیات مدیره بانک مسکن در جمع روسای...
22 خرداد 1404 | بخش های خبری
22 خرداد 1404
مدیرعامل بانک مسکن در نشست روسای شعب استان گیلان تصریح کرد؛
ارایه مدل بانکداری پویا ،مشتری محور و آینده نگر برای ایجاد مزیت رقابتی
علی خورسندیان مدیرعامل بانک مسکن در سفر به استان گیلان...
22 خرداد 1404 | بخش های خبری

نظرات

بدون نظر! اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

من ربات نیستم