ضرورت توجه به زیرساخت های گردشگری استان آذربایجان شرقی
به گزارش شهر بورس، مجید عباسی؛ دبیر کمیسیون فرش، صنایعدستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به تغییر رویکرد این کمیسیون در سال جاری گفت: از امسال، دو حوزه فرش، صنایع دستی و گردشگری بهصورت مجزا و بصورت مستقل برگزار میشوند تا مباحث مرتبط با هر بخش به شکل تخصصیتر و هدفمندتر بررسی شوند.
عباسی با تأکید بر اهمیت تقویت صنعت گردشگری اظهار کرد: هر اندازه که در حوزه گردشگری قدرتمندتر عمل کنیم، به همان میزان نیز استان از نظر اقتصادی تقویت خواهد شد. وی گفت امروزه رفتار گردشگران تغییرکرده است؛ آنها دنبال تجربه هستند، نه فقط یک بلیط و هتل. آژانسهای گردشگری نه تنها فروشندگان تور، بلکه معماران تجربه هستند. بیایید آینده گردشگری را با نوآوری، همکاری و انعطافپذیری بسازیم.
دبیر کمیسیون افزود: با آموزش راهنمایان محلی و دیجیتالی کردن تورها، میتوان تجربه گردشگر را از یک تور ساده به یک خاطره ماندگار تبدیل کرد.
سال ۱۴۰۴ باید سال اقدامات ویژه برای تجارت و گردشگری باشد
احد عظیمزاده؛ رئیس کمیسیون فرش، صنایعدستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به برخی مذاکرات غیر مستقیم اخیر گفت: حتی در صورت تحقق این مذاکرات، باید اذعان کنیم که زیرساختهای ما برای جذب گردشگران بینالمللی هنوز آماده نیست.
وی با تأکید بر ضعف زیرساختهای حملونقل و خدمات گردشگری در کشور اظهار داشت: ما در حال حاضر از نظر امکانات فرودگاهی، ناوگان ایرلاین، اتوبوسهای پیشرفته، سیستم حملونقل عمومی و همچنین کیفیت و کمیت هتلها در سطح استانداردهای بینالمللی نیستیم و باید برای جبران این نقیصه گامهای جدی برداریم.
عظیمزاده با اشاره به اهمیت سال جاری در حوزه تجارت و اقتصاد گفت: امسال، سال تجارت و اقتصاد است و باید در استان آذربایجان شرقی کارهای ویژهای انجام دهیم تا جایگاه اقتصادی آن تقویت شود.
وی از نمایندگان مجلس درخواست کرد تا توجه ویژهتری به حوزه گردشگری داشته باشند و افزود: در کشورهای همسایه مانند ترکیه و امارات متحده عربی سرمایهگذاریهای کلانی در بخش گردشگری صورت گرفته است. برای مثال، فقط در شهر دبی بیش از ۱۴۸۰ هتل فعال وجود دارد، در حالی که ما هنوز از لحاظ زیرساختی فاصله زیادی با این کشورها داریم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تبریز تأکید کرد: ایران، با توجه به ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی، باید به جایگاهی برسد که نهتنها مقصدی گردشگرپذیر بلکه بستری برای تجارت بینالمللی باشد. تحقق این هدف نیازمند عزم ملی و برنامهریزی دقیق است.
گردشگری جایگزین فروش نفت شود
رضا صدیقی؛ نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری، از تلاش تمامی نهادهایی که در ایام نوروز برای پذیرایی از میهمانان در استان فعالیت داشتند، قدردانی کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای آذربایجانشرقی در حوزههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی افزود: این استان بهعنوان یکی از قطبهای مهم گردشگری کشور، نیازمند حمایتهای جدی دولت است.
صدیقی با تأکید بر اینکه گردشگری میتواند جایگزینی مؤثر برای درآمدهای نفتی باشد، اظهار داشت: بهجای فروش نفت برای تأمین منابع مالی کشور، میتوان با برنامهریزی اصولی در صنعت گردشگری که کمهزینهترین و در عین حال بیشترین اشتغالزایی و بهرهوری را دارد، گامهای مؤثری در جهت حل مشکلات اقتصادی برداشت.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در ادامه، بخش خصوصی را نجاتدهنده واقعی اقتصاد کشور دانست و گفت: در حال حاضر، بیش از ۹۰ درصد سرمایهگذاریهای انجامشده در استان توسط بخش خصوصی صورت گرفته و سهم دولت در این میان بسیار اندک است.
وی همچنین بر لزوم تجهیز زیرساختهای حملونقل ریلی، هوایی و زمینی استان تأکید کرد و افزود: سطح زیرساختهای موجود در شأن استان نیست و باید برای توسعه صنعت گردشگری، این ظرفیتها بهروزرسانی و تقویت شوند.
راهاندازی خط پرواز تبریز–باکو از ۲۵ خرداد
محمد ملکی؛ نائب رئیس کمیسیون فرش، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به سفر اخیر هیئت نمایندگان اتاق تبریز در قالب هیئت همراه رئیسجمهور به جمهوری آذربایجان، از راهاندازی خط پرواز تبریز- باکو از تاریخ ۲۵ خردادماه سال جاری خبر داد.
به گفته وی، این پروازها در روزهای شنبه و پنجشنبه هر هفته انجام خواهد شد و گامی مؤثر در تقویت روابط گردشگری و اقتصادی میان دو کشور به شمار میرود.
وی همچنین بر لزوم بازگشایی مسیر زمینی تبریز–نخجوان تأکید کرد و گفت: از سرگیری این مسیر میتواند نقش مهمی در رونق گردشگری، تبادلات فرهنگی و تجاری بین ایران و جمهوری آذربایجان ایفا کند.
ملکی در ادامه خواستار اصلاح و بهسازی بزرگراه تبریز–تهران (و بالعکس) شد و اظهار داشت: وضعیت فعلی این مسیر برای تردد گردشگران و زائران مناسب نیست و باید هرچه سریعتر به آن رسیدگی شود.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت شهری در ایام پرگردشگر افزود: شهرداریها باید در فصلهای گردشگری از انجام ساختوسازهای سنگین و پروژههای عمرانی در مناطق پر تردد خودداری کنند تا آسایش گردشگران حفظ شود.
محمد ملکی همچنین اعلام کرد: اتاق بازرگانی تبریز آمادگی کامل دارد تا دورههای آموزشی تخصصی برای دفاتر خدمات مسافرتی، هتلداران، رستورانداران و سایر فعالان حوزه گردشگری برگزار کند تا سطح خدمات و کیفیت میزبانی در استان ارتقا یابد.
تلاش برای توسعه قطار مسیر تهران–مراغه
علیرضا سلیمانی؛ مدیرکل راهآهن آذربایجانشرقی، از راهاندازی قطار پنجستاره در مسیر تبریز–مشهد و بالعکس خبر داد و گفت: این اقدام در راستای ارتقای کیفیت خدمات حملونقل ریلی و افزایش رضایتمندی مسافران انجام شده است.
وی همچنین از برنامهریزی برای راهاندازی قطار پنجستاره در مسیر تهران–مراغه خبر داد و افزود: این پروژه در دست بررسی و پیگیری قرار دارد و در صورت تأمین منابع لازم، به زودی وارد مرحله اجرا خواهد شد.
سلیمانی با اشاره به اهمیت توسعه حملونقل ریلی در استان تأکید کرد: برای ارتقای خدمات ریلی و گسترش خطوط، نیاز به سرمایهگذاریهای جدی وجود دارد و باید اقدامات توسعهای در این حوزه با حمایت دولت و مشارکت بخش خصوصی دنبال شود.
لزوم نوسازی و ارتقاء سالن ترانزیت فرودگاه تبریز
علیرضا جمشیدی؛ معاون مدیرکل اداره فرودگاههای استان آذربایجانشرقی، بر ضرورت ارتقاء و زیباسازی سالن ترانزیت فرودگاه تبریز برای استفاده مسافران داخلی و خارجی تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش مهم فضای فرودگاهی در ارتقای تجربه مسافر و تقویت تصویر گردشگری استان گفت: ایجاد یک سالن ترانزیت استاندارد و مجهز برای پذیرایی مناسب از مسافران ورودی و خروجی، یکی از اولویتهای اصلی توسعه فرودگاه تبریز است.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0